пароль
пам’ятати
[uk] ru

Політичний мізер


Політичний мізер
Оце якось на днях сиділи ми з Дюма на затонулій баржі якогось "слово-блуда", та й совали шашками по шахівниці, намагаючись зрозуміти скільки вістів можемо злупить з отого нашого політичного мізера.
 
Дивна штука виходить.
В першу чергу, мабуть тому, що Майдан 2014 року назвали Революцією Гідності, громада чомусь наївно вирішила, що всі учасники подій мають пройнятись саме цим почуттям, й несамовито почати вболівати за Україну.
 
Та ні, шановне панство, а чого власне вартий хлоп, який на вул. Банковій лізе на вчасно підігнаний трахторець, щоб потім виголосити полум'яну промову ... "шо нє нада правакацій", а згодом обіцяє перед виборами, що за дві неділі порве супостата, як тузік грєлку, і ще багато чого, я як шо не по його, то це 100% рука Москви, особливо коли достаменно відомо, що все життя його цікавив тільки зиск? Чисто риторичне.
 
Ну не мочать олігархи олігархів знічев'я, хіба що за шматок ласий, що під руки потрапив.
Все по шаблону, чи домовляться, шоб потім "кинути".
Чи навпаки.
 
Коротше кажучи, олігархи й демократичні зміни в державі, для побудови її успішною та комфортною для всіх громадян, це речі не сумісні, бо для скоробагатьків - то невиправдані видатки. Так що 25 травня 2014 року щодо Пеці, громада сильно схибила.
 
З того часу не полишає відчуття якогось сюру ...
І "влада" наче постреволюційна, а нічого з планів Майдану, які перед нею ставили, так і не виконано. Ніхто з "бувших" до шконки так і не дістався. Суди так і залишились дорогими аукціонами на винесення рішень та вироків, міліція, СБУ та прокуратура - корпоративний "бізнес" і не тільки з торгівлі законністю, а ще й з кришування бізнесу, контрабанди, наркотиків та різноманітного криміналу.    
 
Й українська громада це чудово розуміє, бо ті ж події в Мукачеві в очевидь продемонстрували, що більш ніж 80% з опитаних, впевнені що опонентами ПС були місцеві ОПГ та коррумповані працівники міліції, що разом сидять на контрабанді.
 
І що далі?
Коли нова "влада" не тільки не зробила висновків з того чим закінчили "папєрєднікі", а взагалі втративши "нюх", заразом фактично втратила й монополію на здійснення основних функцій держави. Як казав Міхалич - "Із камбуза нєт вихода продукціі. Оні образовалі замкнутий цікл і все глотают без вихода блюд!"
 
Бо що не візьми : суди, МВД, СБУ, ГПУ, МО, НБУ - нічого не працють, й не те що б зовсім, от тільки для захисту інтересів української громади точно не працюють.
 
А в такій ситуації, спалах подій як в Мукачево, це було виключно питаннчям часу. Й дивно, що "влада" так і не зрозуміла, що з кожним черговим Майданом, отой славнозвісний український "терпець", нещадно скорочується. Особливо коли скидати злочинну владу, йти захищати Батьківщину добровольцями, та ще й фінансувати забеспечення її захисників всім необхідним з власних кишень, це все "розваги" для української громади, а нєпасільний труд "жити по-новому", це вже для - "еліти".
 
Якось в світлі подій в Мукачево, згодався ще один діалог написаний М. Жванецьким ...
 
"... тут, как никогда, важен личный приезд.
И устроить прибытие скорого танка по вызову. Это вам уже не группа психологов, которая успокаивает под девизом "То ли еще будет!". Это мы, конкретные ребята, мотовзвод огнестрельного сочувствия. И чтоб прошел слух, что врать нам стало небезопасно, что из-за неизвестного жильца может приехать Я с друзьями, и наша бронь также глуха, и пусть у НЕГО хоть на какое-то время отнимется его вранье, которое ему кажется умением разговаривать с людЯми, пусть оно больше не вырабатывается его президентской председательской железой, пусть он не учит нас, ибо результатов у него никаких, а ждать, что он сам поймет, уже невозможно!"

Вибачаюсь, але в країні де корупція розквітала рясним цвітом як мінімум 23 роки, варіанти - "А чи не будете ви настільки люб'язні, припинити красти й почати чесно виконувати свої службові обов'язки ..." нажаль не працюють.
 
Це вочевидь доведено призначеннями Михайла Саакашвілі керівником в контрабандну Одеську область, та переводом з прифронтової Луганщини в не менш контробандне Закарпаття Генадія Москаля. Ми ж чудово розуміємо що це керівники, які працюють саме "ломаючи" корупцію через коліно, фактично на межі правового поля.
 
Не хочу сказати що стрілянина на вулицях мирного міста це норма, однак й не така вже дивина, особливо згадуючи затримання найманих вбивць, що відбулось декілька років назад в Одесі, коли єдине що ще не застосували "силовики", так це "ковровоє бомбомєтаніє".
 
Крім того слідчі СБУ, що займаються зараз мукачевськими подіями, прийшли до висновку, що в діях ПС склад злочину тероризм - відсутній. Звичайно ж, розібратись з плином подій треба, й за постраждалих серед мирного населення хтось має відповісти, однак чи не буде найдоцільнішим в ситуації що склалась, ввести ДУК ПС до складу оперативних підрозділів СБУ.
 
Користь цілком очевидна, бо мова йде навіть не про сімох слідчих Давида Сакварелідзе в ГПУ, а про цілі військові підрозділи абсолютно патріотично вмотивованих воїнів.  
 
І все в нас може бути до ладу, коли б не катастрофічний брак політичної волі.
 
От добродій Дюма пропонує перевибори ВР. Однак ми маємо бути свідомі й ризиків цього процесу, бо чудово розуміємо, що кожна партія, вже не кажучи про мажоритарників (місцеві вибори), за рідким виключенням тих хто проплачує вибори самостійно, це пролобійовані олігахами сили. "Бо де ж такі гроші ... Зін?".
 
Й те що у ВР утворився кістяк з десь 100 депутатів котрі ладні мислити дійсно по державницьки, а не по вказівці "того хто замовляє музику", це скорше виключення, ніж правило. І чи не почистять олігархи від них партійні ряди під лозунгом - "дайошь новиє ліца!", ну типу - Вілкула, велике питання.
 
Тим паче що на теперішній час найслабшою ланкою правлячої "еліти" є ... "гарант".
І голосування за зміни до Конституції тільки підтвердили цей невтішний висновок.
 
Ні, чудово розумію що не зважаючи на згадування ... "18. Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом" в прикінцевих положеннях змін до Конституції, які ще тільки відправлені на вердикт КС, й не проголосовані 226, а потім більш ніж 300 голосами народних депутатів і мають почати діяти тільки з жовтня 2017 року, це ше, як кажуть, "вилами по воді писано", чи відбудеться, та й "правозаказуїстити" можна до повного невпізнання.
 
Але ж тут знову питання принципів, які з затятою впертістю не можуть засвоїти оці "очільники". А з неухильного відстоювання інтересів своєї держави, і складається її обличчя, та саме за це й поважають.
Адже:
- В правовому сенсі засмічувати Конституцію згадками про тимчасовий Закон, що стосується не менш тимчасового стану, то повна дурня.
- І абсолютно очевидно, що цю дурню нам демонстративно нав'язали наші союзники з США та почасти з Европи, а "гарант" жваво проштовхував, як певний "жупел" для аргументіції позиції Заходу, в відносинах з кремлівським карликом, - "а бачте, українці мінські домовленості виконують, а ти ... ?"
А ВР таки "прогнулася" втрачаючи обличчя.
- Однак при цьому абсолютно не зрозуміло як далеко союзники готові піти в тиску на Московію, й чи не стане це першою поступкою, яка спричинить вживлення в тіло України "ракової пухлини" Лугандону.      
- Крім того відверто дратують ці бескінечні ритуальні танці навколо отих ефімерних мінських домовленостей, котрі в правовому сенсі не варті паперу на котрому написані, бо за великим сенсом, вони, просто можливість для наших "гарантів" за Будапештськими угодами, елементарно не виконувати надані ними гарнтії територіапльної цілістності та недоторканості кордонів України, без будь яких умов, по факту.
 
Сумно, але жодні, навіть політичні "зехера",  не варті втрати гідності та "обличчя".
А ще, країні конче потрібні швидкі реформи, які відповідно потребують швидких і рішучих дій, і якщо навіть недолуга "влада", хоч і після підсрачника, второпала, що це можна здійснити виключно за рахунок застосування силових дій на межі диктатури Закону, то для українських громадян це взагалі має бути аксіомою.
Нам тут жити.
 
Новини з полів ...
КРЫМСКИЙ БАНДЕРОВЕЦ - Новости Крымнаша.
Выпуск #245 за 15.07.2015
 
"19.Иногда накатывает такое отчаяние, что хочется, чтоб НАТО накрыло Крым ковровыми бомбардировками. Чтоб все ватные страхи воплотились в жизнь! Чтоб они поняли, что кровь и смерть, которые они принесли в Украину, не останутся безнаказанными ни для кого!"
P.S. В Крыму мало туристов, прав, денег, свободы, справедливости… да что уж там, в Крыму теперь мало Крыма."
 
Курйози ...
Відбулась безпрецедентна перемога расєйської дипломатії, досягнуто безвізового режиму з ... Гондурасом.
"С 11 июля россияне могут без виз въезжать, выезжать, следовать транзитом и находиться на территории Гондураса до 90 дней каждые полгода.
Аналогичный режим отныне действует для граждан Гондураса, въезжающих на короткий срок в Россию."
Біс його знає, кому не пощастило більше?!
© Surfеr [17.07.2015] | Переглядів: 1409

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.3/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook