для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Вбити Дракона


Вбити Дракона
Юра Луценко хотів би виглядіти в очах посполитих, як правильний мент. Тому він старається поводити себе, як правильний мент. Юра робить бровкі доміком, а з-під тих брів сталево виблискують оченята такого собі містечкового Катані. Але перефразуючи Гая Річі, з Юги мент – як з мене гамадрил. Так собі, звичайний мусор у відставці. То Юра каже:    
«События в Мукачево являются результатом конфликта интересов незаконных вооруженных формирований и открыто сотрудничающей с правоохранителями мафии».
У мене питання: а як це мафія може співпрацювати з правоохоронцями? Це я до чого: правоохоронці, наскільки я розумію, мусять арештувати мафію. На крайній випадок – розстріляти з усіх доступних видів зброї, якої у «правоохоронців» зараз більше, ніж на фронті. А якщо не розстрілюють а навпаки, співпрацюють, то це вже не правоохоронні органи за визначенням. Що у них справка від Гройсмана є, що вони, тіпа, правоохоронні - то мені до лампади під образами пана Кернеса.  
До речі, і коли це нещастя – я про кохання мафії і «правоохоронців» - у нас почалося? Напевне, не при Луценкові. При ньому не було нічого подібного. А то б він… Ну, на крайній випадок – застрелився б в голову раза три, як правильний ментовський офіцер. Ото все хочеться запитати: а про Ланьо він чув чи ні? А за свого кента Балогу? Я маю на увазі соло на контрабасі у виконанні… що, невже не чув?..
Я розумію, що не скажу вам нічого нового за Ланя (в дєвічествє – «Блюк»), але таки процитую цей ласий шматочок інформації з «Оборзєватєля»:
«Михаил Ланьо - соратник Виктора Медведчука, бывший регионал, ныне депутат Верховной Рады. В криминальных кругах известный как "Блюк", сообщает "Єдність.Інфо".
В 1998 году Ланьо со своим шефом, криминальным авторитетом Иваном Винером ("Кози"), уехал по делам. А вскоре Винера нашли убитым. Ланьо был задержан по подозрению в убийстве Винера. Его продержали под арестом три месяца, но усилиями криминальных кругов освободили. Судьбой Ланьо занимался лично начальник милиции города Мукачево Виктор Чепак, который за эту услугу стал начальником УМВД Закарпатья. В условиях постреволюционной Украины Чепак Михаил Ланьо - соратник Виктора Медведчука, бывший регионал, ныне депутат Верховной Рады. В криминальных кругах известный как "Блюк", сообщает "Єдність.Інфо".
 
Як в таких випадках говорять: це все, що вам треба було знати за стан «правоохоронної» системи. Тобто, питання до всіх главментів, від Луценка і до Авакяна: ви знали про контрабас на Закарпатті і зокрема про бандита-фрілансера Ланя? Розумію, що питання, начебто, риторичне, але дуже хотілося б отримати на нього відповідь. Тому що та відповідь, як ви розумієте, може мати абсолютно кримінальний характер. Бо якщо знали і нічого не робили…
Наступне питання: як нам на це реагувати? Войовничо радикальні варіанти на кшталт «вигнати всіх ментів» чи «вигнати Авакяна» не розглядаю в силу їх нереалізуємості. Це є звичайний емоційний вихлоп.
Я можу сказати тільки за свою позицію: нам на політичному рівні треба визнати всю ментовку як таку, що не відповідає своїй  назві – правоохоронна система. Ментовку і її фюрера треба кваліфікувати як де-факто частину загальнонаціональної кримінальної системи.
А щодо подій в Мукачево, то для мене знаковим було два момента: перший, що Балога подарував ПС машину і вони ту машину взяли. Вам нагадати, хто такий Балога?.. Чи Балога у нас вже – правильний контрабасист? Тоді нема питань. Тоді я також хочу припасти до того живого струмочка, по якому сплавляють цигарки закордон. Ну, і другий момент – сам факт, що ПС поїхав на стрілу. Тобто, прийняв правила гри криміналу. А якщо ти граєш за бандитсько-ментовськими правилами, то чому ти дивуєшся, що ти програв? Ти ж приїхав на класичну стрілу, зі зброєю, з крупним калібром на винос, і був впевнений, що ти тут – самий крутий за визначенням. Ну, і як результат?..
А загалом ця ситуація до смішного нагадує мені фразу з фільму «Вбити Дракона» -
«Единственный способ избавиться от дракона – это иметь своего собственного».
© sampo [17.07.2015] | Переглядів: 4404

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/56

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook