для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЙОВБАКИ - ОЗБРОЄНІ ТІТУШКИ


ЙОВБАКИ - ОЗБРОЄНІ ТІТУШКИ
Не хочу зараз заглиблюватися в те, що у контексті  Мукачівського інциденту використання зброї є незаконним як з боку вояків ПС, так і з боку людей, яким закон не дозволяє використовувати зброю (нехай навіть і легальну) в охороні громадського правопорядку.  Для цього є спеціальні підрозділи, яких Закон і держава наділили такими обов’язками.
 
Я хочу зупинитися на новому  явищі – «йовбаках».
 
В Мукачеві,  де стався конфлікт між "Правим сектором" і людьми нардепа Михайла Ланьо, помічений поруч з міліціонером чоловік у спортивних штанях і зі зброєю. Спочатку в МВС заявили, що це нібито міліціонер,  що піднятий по тривозі і не встиг переодягнутись,  і  що з цього приводу буде прес-конференція.  Але цю версію було важко проштовхнути, і виникла інша:  його звуть Йовбак Микола Миколайович. Він - мисливець, 1972 року народження, має зареєстрований легально мисливський карабін "Форт 205", дозвіл дійсний до 2017 року " І нібито опинився поруч з міліцією випадково.
      
Хтось може собі уявити, що у такій гострій бойовій ситуації до міліціонерів наближається цивільна людина з автоматом, а вони не реагують ? До того ж, мисливський сезон ще не розпочався. Тож, на мій погляд,  цю версію пропхнути  не легше, ніж попередню. Краще вигадати якусь третю, більш достовірнішу, але щось достовірне тут вигадати взагалі важко, хоча за деякою інформацією Йовбак є одним з людей Ланьо.  Брехня? Може й брехня.
 
На сайті ВР як помічник депутата Ланьо вказаний  якийсь Йовбак Іван Юрійович.
 

 
У старій базі даних можна впевнитися, що обидва Йовбака були колись прописані в маленькому смт Кольчино Закарпатської області.  І тут напрошується знамените кисельовське: «Совпадение? Не думаю…».
 
Ех, уявляєте, у якій скрутній ситуації зараз журналіст Артем Шевченко, який очолив пресслужбу МВС і  у обов’язки якого входило подати достовірну некомпроментуючу версію про йовбаків ?
 
Але тоді виходить, що міліція Закарпаття просто повинна була підтримати одну із сторін збройного конфлікту, а яку – здогадатись вже неважко. В результаті перестрілок є жертви серед цивільних.  Підозрюю, що це йовбаки.
 

 
Отож, на мою думку, у словник української мови тепер на повних правах повинно увійти слово «йовбаки».  А «йовбаки» - це озброєні «тітушки».  А тітушки давно стали словом літературним.
 
Словник «Мислово» визначення цього терміну подає так:
«Тітушки – хлопці спортивної статури, які з'являються там, де починається надмірна громадянська активність, для того щоб заспокоїти активістів».
 
Житель м.Біла Церква Вадим Тітушко ніколи не сподівався, що може так прославити своє прізвище.  Навіть приказка така є: «Поганий той гопник, який не мріє стати тітушком".
Залишається продовжити: "Поганий той тітушка, який не мріє стати йовбаком"
 

© Даяна [14.07.2015] | Переглядів: 7100
Мітки: #Аваков 

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.1/60

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook