для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Pope un inkvizīcija pret Templiešu sektora


Pope un inkvizīcija pret Templiešu sektora
У 1098 році у боротьбі між західним європейським і східним азійським світами на святій благословенній землі утворилась нова держава.
Дев’ять століть по тому, теж на перетині двох світів, європейського і азійського, на благословенній у не менш святій землі теж виникла нова держава.
Кожній з тих країн історія дала на становлення трохи більше ніж 20 років. Чи то правителі тих держав були не мудрі, чи народ недолугий, чи обставини не сприятливі а сусіди надто потужні і войовничі але посісти своє місце під сонцем і здобути мир тим державам не пощастило – війна наближувалась все дужче.  
На тому часові аналогії закінчились: Єрусалим залишився у ХІІ сторіччі а ми з вами зробили крок у буремне ХХІ.
* * *
На свято 1119 року на мирних паломників з Єрусалиму до Йордану було скоєно злочинний напад. Більшість мирян було вбито.
Напередодні нового 2014 року на мирну акцію студентів у Києві було скоєно злочинний напад. Це стало початком Майдану, а одразу після свята Водохрещі у Києві з’явились перші жертви.
* * *
Згідно з легендою, дев’ять лицарів вирішили присвятити своє життя захисту паломників про що і попросили благословення правителя Єрусалиму короля Болдуїна ІІ. Згідно здоровому глузду їх було більше ніж дев’ять. Король погодився і віддав у їхнє розпорядження частину свого палацу, там де був Храм (Tample) Соломона. Так вперше на арену історії вийшли Тамплієри. Пізніше у 1129 році був заснований Орден Тамплієрів і отримане Папське (Pope) благословення.
В Україні з правителями якось не складається, вони зазвичай очолюють злочинні напади, тому без будь-якого благословення Правий Сектор прийшов на Майдан і зайняв своє місце на барикадах.
* * *
Члени Ордену відрікаються від мирського життя і декларують, що будуть існувати на пожертви.
Правий Сектор заявляє, що не підконтрольні жодному з олігархів і існує на пожертви.
* * *
З середини ХІІ століття Тамплієри відійшли від своєї первісної мети – захист паломників. Орден приймає активну участь в усіх війнах з мусульманським світом, а також виконує функції захисту деяких держав. До честі Тамплієрів – вони не приймали участь в жодному з європейських між християнських конфліктів.
По закінченню Революції Гідності, Україна зазнала нападу північно-східного сусіда. Правий Сектор добровольцями відправляється на захист Вітчизни.
* * *
У ХІІІ сторіччі Свята Католицька Церква створює свою службу безпеки, міністерство внутрішніх справ, прокуратуру і судову систему. І все це в одному лиці – Pope засновує інквізицію.
В Україні проходять вибори, змінюється влада. Президентом стає Петро Олексійович Порошенко (ПОП). Всі служби правопорядку по-суті залишаються тими, що були до Революції Гідності, змінюються лише очільники.
* * *
Не дивлячись на те, що Орден Тамплієрів унітарна організація, він розподіляється на дві частини – Схід і Захід. Схід – бойова армія. Захід – об’єднання ченців, яке використовувало зброю для самозахисту і захисту майна Ордену.
З часом організація Правого Сектору всередині умовно поділилась на Добровольчий Український Комплекс (ДУК) і сам Правий Сектор. ДУК – бойова армія, за звичай на сході України. Правий Сектор на материку – об’єднання патріотично налаштованих людей, які використовують зброю для тренувань і ще невідомо для чого.
* * *
У середині ордену йде постійний взаємозв’язок Схід-Захід. На Схід йдуть нові воїни, кошти і спорядження для ведення війни. На Захід повертаються поранені, ветерани і трофеї.
Правила війни за дев’ять століть не змінились, тому у Правого Сектора відбувається той же рух.
* * *
Маючи привілеї від Pope і багатьох сюзеренів Європи, а також тримаючи під контролем торгові шляхи зі Сходу на Захід Орден починає швидко збагачуватись. Тамплієри починають займатись лифарством. Багато королів Європи стають боржниками Ордену. Тамплієри виростають у одну з найвпливовіших сил Європи.
Правий Сектор, проводячи зважену політику засновану на патріотичних (не націоналістичних) цінностях, отримує все більший вплив у суспільстві. Наявність зброї, загострене на фронті відчуття справедливості і безкарності призводить до бездумного використання зброї на мирних територіях. Не виключено, що у деяких випадках зброя може використовуватись як засіб збагачення (стверджувати може суд).
* * *
Король Франції Філіп Красивий, також відомий як фальшивомонетник (його політика призвела до зубожіння, а гроші він навмисно знецінив, зменшивши вміст дорогоцінних металів і штучно збільшивши їх номінал), що був найбільшим боржником Тамплієрів, починає плести інтриги з духовенством щодо знищення Ордену.
В Україні постійно іде компанія з дискредитації Правого Сектору.
* * *
У 1294 році магістром Ордену стає недосвідчений в політиці Жак де Моле.
Більшість з керівників Правого Сектору не мають великого досвіду в політиці.
* * *
На початку XIV століття був обраний новий Pope, що благоволив Філіпу Красивому. У п’ятницю 13 жовтня 1307 року іменем святої інквізиції всі Тамплієри Франції були заарештовані. Головним звинуваченням була єресь.
Українська правоохоронна система поки що зациклилась на звинуваченні Правого Сектора у контрабанді. Додатково до контрабанди з вуст ПОПа пролунало «Цинічні Бандери», а з вуст Авакова – бандитизм.
* * * * * * * * *

Хтось зараз напише – все брєд! Притягнуто за вуха! І буде правий.
До чого я привів всі ці історичні аналогії? До того, що з історії потрібно уроки брати а не наступати на ті ж граблі.
Урок 1. Вже сімсот років як Ордену Тамплієрів не існує (новомодні не рахуються) а Свята Католицька Церква продовжує служити богу і людям.
Урок 2. Більшість Тамплієрів західної частини Ордену була засуджена до страти або в’язниці. Лицарі східного відділення, тобто солдати, перейшли в інші Святі Ордени, здебільшого до Госпітальєрів.
Урок 3. Ніхто б не згадав красу Філіпа якби він не знищив Тамплієрів.
 
Трохи містики.
Останній Магістр Ордену Тамплієрів Жак де Моле перед стратою на ешафоті прокляв Pope, Філіпа Красивого і вірного королівського соратника де Ногаре.
Pope помер за місяць.
Де Ногаре помер за рік, правда за рік до страти.
Через пів року помирає Філіп Красивий, на протязі 14 років відходять до іншого світу всі троє його синів. На тому династія Капетінгів закінчилась.
 
Так що вчимося на історії.
© Dmitro Maximik [13.07.2015] | Переглядів: 4717

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.7/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook