для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Русофобофобія у числах


Русофобофобія у числах
Один запис у ЖЖ наштовхнув мене на ідею подлубатись у статистиці художніх просторів. Що поробиш - люблю іноді поринути у вир чисел.
 
Власне запис був на тему русофобії та її відносного положення до інших фобій. І мені закортіло розбавити суху лірику журналу поезією статистики.
 
Отже, для початку - що нам каже про русофобію Google Books. Дивимось графіки.
 




Він нам каже, що росіянам вже добрих 100 років ввижається, що їх усі кругом не люблять. Чи то й правда їх не люблять? Також видно, що у 1985-му почалося загострення хвороби, а у 1992-му спробували було вони трохи менше думати про свої страхи, але дія цілющих пігулок демократії закінчилась через 6 років.
 
Це була статистика з авторитетного джерела. Далі буде статистика, зібрана дивним та ненадійним способом , тому спочатку кілька слів про це. Отже я просто робив пошуковий запит до Гугла, вказуючи певний період, у якому я зацікавлений. Також я обмежував домени, по яким треба робити пошук. Далі я просто записував кількість знайдених веб-сторінок. Цифри ці ненадійні, але якесь загальне уявлення отримати з них можна.
 
Оскільки немає сенсу так просто порівнювати результати для років, наприклад, 2000 та 2013 через разючу різницю у кількості інтернет користувачів та загалом розвинутості інтернету, то я спробував скорегувати результати і вивести якусь відносну цифру. Метод я вибрав дуже простий, а тому - напевне - неточний. Але, сподіваюсь, що хоча б приблизну картину можна розгледіти.
 
Як читати графіки? Дуже просто. На горизонтальній осі відкладені дати (наприклад 2013 рік), а на вертикальній - кількість веб-сторінок, які з’явилися протягом цього періоду та містять  відповідне слово.
 
Отже,як казав відомий космонавт, поїхали.
 

1. "Русофобия" та "Бандеровцы" в домені "ru" з 1991 по 2015 рік (зауважимо, що 2015 ще не закінчився)


Ті самі дані, скореговані у відповідності до величини російської інтернет-аудиторії (дані до 2000 року відкинуті через занадто малу аудиторію).
 


Знаєте, що тут цікаво? Результати "Русофобия" і результати "Бандеровцы" з 2000 до 2015 рік корегують з коефіцієнтом 0.95. 95%, Карл! Або росіяни сплять та марять тим, що кляті бандерівці вішають москалів на смереках, або ольгіно працювало вже у 2000 році... одне з двох.
 
Але при цьому Помаранчева Революція 2004-го року ніяких русофобій чи бандер не активізувала! Абсолютно! А активізація відбувається раптом... у 2008!
 

2. Тому про всяк випадок більш детальні (помісячні) дані за 2007 та 2008 роки.
 


 
З перших графіків також видно, що стрімкий ріст страху перед бандерівцями розпочався... за часів Януковича! 2012/2013! Ще ніяких євромайданів нема! З телевізорів ми чуємо палкі речі про кравасісів та потняків падатків, а інтернетом вже почав бродити привид Бандери!
 

3. "Бандеровцы" у 2012-2013 роках.
 


 
4. Далі для порівняння та чистоти експерименту - українофобія в домені "ua".
 
В абсолютних цифрах.
 


Та скорегованих відповідно до розміру інтернет-аудиторіі.
 


До речі, Google Books про українофобію ніколи не чув і ніколи таку не зустрічав.
 
Дякую за перегляд і нехай вас вночі ніякі фобіі не лякають!
© Jostik [10.07.2015] | Переглядів: 7214

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.4/46

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook