для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Підказка московським цензорам


Підказка московським цензорам
Сусідня, на жаль, країна чим далі, тим упевненіше скочується в тотальний совок. Точніше, нео-совок - їжа там поки ще є і айфони трапляються, але це дрібниці, колись і вони закінчаться. Важливіше те, що принципи там панують абсолютно совкові. Одним із головних принципів є - "Все, що не подобається, забороняти".
 
В Росії забороняють опозиційні ЗМІ, забороняють несанкціоновані мітинги - будь-який не те що вияв, а навіть натяк на протест. Але, як це не дивно, один важливий аспект запорєбріковці поки що пропускають. А даремно. Цей аспект - підступні натяки в кінематографі, навіть "своєму", радянському.
 
Ось дивіться, тут збоку - стоп-кадр із легендарної кінострічки "Міміно". Що ж ми бачимо на ньому?
 
По-перше, шина. А шина - це не просто шина. Це символ Майдану. Символ найстрашнішого, що тільки може бути для російської (путінської як мінімум) душі.
 
Далі. Хто тримає шину? Вірменин. Взагалі-то вірмени це типу друзі - але конкретно зараз, коли там почався протест, що дуже швидко набув антиросійського забарвлення...
 
Тепер найголовніше. Де він стоїть? Подивіться на задній план. Це ж Москва, і не просто Москва - а Будинок Уряду Російської Федерації (точніше, в момент зйомки фільму - Будинок Рад РРФСР).
 
І що ж виходить? В центрі російської столиці, біля однієї із найважливіших адмінбудівель стоїть вірменин з "майданівською" шиною. Це що за натяки такі? Та що там натяки - це прямо заклик до бунту!
 
...А от в радянські часи з кінематографом не церемонились. Почалася антиалкогольна кампанія - повирізали з фільмів усі застільні кадри (а деякі стрічки взагалі заборонили, бо це було простіше, ніж вирізати). "И нет вопросов".
 
Одним словом, ретельніше треба, товариші гебісти, ретельніше. Бо отак з нібито безневинних фільмів і починаються революції. А воно вам треба? ;-)
© V.Mylenko [23.06.2015] | Переглядів: 6123

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.1/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook