пароль
пам’ятати
[uk] ru

ЄС-НАТО??? кошмар!


ЄС-НАТО??? кошмар!
А чому всі воплі "ЄС-ЄС!!!"? Ми просто хочемо в Європу, бути європейською державою і плекати ті цінності, що вироблялись у Європі ще у середньовіччя і пізніше (маю на увазі не "середньовіччя" з погляду рашкі), коли московити ще поняття не мали, що таке культура - лише петько пєрвий став до Европи рватися, а коли то сталося? І чому? Бідася побачив різницю між "срітє здєсь" і "срітє там", і відразу наказав вшиву і бородату московію називати не інакше як расєєй, бороди рубати, кораблі у голандців будувати (навіть прапор нідерландські корабели подарували, а петьо вирішив, що це його), німецьку вивчати, камзоли, замість кафтанафф носити, перуки на голови вдягати, файних манер навчатись (хоча останнє і марно, не вдалося). То який сенс тепер сперечатися про напрямок розвитку України? У нас хіба хоч метр землі в Азії є? (я не проти азіатів). Хіба наша культура і саме життя більш пов'язано з расєєй, ніж з Європою? Ще раз - "ЄС" - не зовсім правильний термін для наших сподівань - ми просто хочемо бути європейською державою (а по суті і є), а не придатком до тайоженно-євро-азіопської кодли. Ну і про НАТО - (рашка співпрацювала з НАТО більше ніж Україна до останнього часу) - розшифруйте назву НАТО з мови оригіналу - North Atlantic Treaty Organization - Північно-Атлантична організація по співробітництву - де є хоч слово про війскову складову (таке саме, як і Варшавскій договор - о чьом договор?), так що, перестаньте шукати те, чтого насправді не існує у прагненні (умовно) до ЄС та НАТО. НАТО - військово-ПОЛІТИЧНИЙ СОЮЗ! Політичний! У відповідності до статутних документів Альянсу, головна роль НАТО полягає у забезпеченні СВОБОДИ І БЕЗПЕКИ КРАЇН-ЧЛЕНІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ПОЛІТИЧНИХ І ВІЙСЬКОВИХ ЗАСОБІВ. Вивчайте матчасть! Згідно статуту - "НАТО дотримується спільних для Альянсу цінностей демократії, індивідуальної свободи, верховенства права та мирного розв'язання суперечок та підтримує ці цінності в усьому євроатлантичному регіоні. " ?!!! Це лише расєя та її адепти варшавського договору та всесвітнього панування узріли лише військову частину! Почитайте статут НАТО.
А ми де живемо? Що, у нас має бути культ расєї? Китаю? Монголії? Японії? Африки? До чого ми маємо прагнути? Який ще культ розвивати у наших дітей та онуків? Чомусь само-собою ми сприймаємо культ американців (навіть не так давно відбувшихся гаїтянців, ямайців та ін.) до прагнення стати саме американцями (навіть не як держави, а як континенту)! То чому ми не можемо хотіти стати європейцями (хоча по природі своїй ними є), для яких той самий північно-атлантичний берег ближче та рідніше, ніж берег тихоокеанській, льодовитоокеанській чи індоокеанський? (Доречі, ще є СЄАТО – Організація Договору Південно-Східної Азії) – може, нам туди?
Ми хочемо в НАТО з-за військової складової? А чи не тому, що свого часу радянськими джерелами «агресивний блок НАТО» нам було подано, як військово-політичне угрупування західних держав, створену у розпал холодної війни з ініціативи США, та спрямоване проти соціалістичних країн і національно-визвольного руху?
Але дуже прошу звернути увагу на вступ до Статуту НАТО: «Договаривающиеся стороны подтверждают свою веру в цели и принципы Устава Организации Объединенных Наций и свое желание жить в мире со всеми народами и правительствами.
Договаривающиеся стороны преисполнены решимости защищать свободу, общее наследие и цивилизацию своих народов, основанные на принципах демократии, свободы личности и законности.
Договаривающиеся стороны преследуют цель укрепления стабильности и повышения благосостояния в Североатлантическом регионе.
Договаривающиеся стороны полны решимости объединить свои усилия с целью создания коллективной обороны и сохранения мира и безопасности."
Не скажу, щто я прибічник НАТО, але мені це подобається більше, ніж уся сучасна зовнішньополітична програма расєї.
До речі, перша стаття статуту НАТО звучить так "Договаривающиеся стороны обязуются, в соответствии с Уставом Организации Объединенных наций, мирно решать все международные споры, участниками которых они могут стать, не ставя при этом под угрозу международные мир, безопасность и справедливость, а также воздерживаться от любого применения силы или угрозы ее применения в своих международных отношениях, если это противоречит целям ООН." Вам щось в цьому не подобається? Тоді читайте Статут повністю, і спробуйте знайти там щось проти миру, спокою і людяності
http://supol.narod.ru/archive/official_documents/nato.htm
© Vittoledo [20.06.2015] | Переглядів: 1088

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.7/28

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати