для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Хто правий? Пророк чи Кассандра?


Хто правий? Пророк чи Кассандра?
       Пророк прямо кожний божий день пророчить хід розвитку українського суспільства. Робить різні висновки та прогнози що до подальших подій. Дає різні рекомендації, що треба робити. Читай пророка і все стане ясно, як білий день.
          А що ж насправді відбувається в Україні? Я не Пророк і не політик, не фінансист і не політичний експерт. Я простий спостерігач. А щоб постигнути істину, потрібно в першу чергу  спостерігати, знаходити закономірності, робити аналіз цих закономірностей, порівнювати їх, і, в кінці кінців, робити висновки та починати бачить істину.
        От я і спостерігаю. І що я бачу? Двадцять п’ять років незалежності України. Я так і не зміг зрозуміти, від чого незалежності? Від Московії? Так ми тільки формально незалежні. Насправді вся фінансова, промислова, виробнича та сировинна сфери тісно пов’язані. Можливо ми незалежні від панування російської мови на теренах українських просторів? Теж ні. В нас половина правителів у владі знають англійську мову і не знають української. ЗМІ в більшості своїй російськомовні. Внутрішня документація більшості підприємств ведеться на російській мові. Половина населення в середніх та великих містах спілкується російською мовою. Можливо ми незалежні в територіальному відношенні? Теж ні. Недавні події говорять про протилежне. Московія без наказано заволоділа Кримом. І скільки не кричи, що Крим – це Україна, а московіти собі спокійно там хазяйнують. Донецький та луганський регіони Московія також майже без наказано грабує та знищує, а якісь ефемерні Мінські угоди, підписані незрозуміло ким, практично забороняють ЗСУ та загонам добровольців захищати свою територію та країну. Можливо ми стали фінансово незалежні? Навряд чи. Турбота всіх правителів зводилась, в першу чергу, до отримання кредитів. Яценюк кредитів не просив хіба що в королівських пінгвінів Антарктиди. Йому пояснили, що королівські, це не значить з грошима. То від чого ж ми незалежні?
       Мені здається, що вся наша незалежність в тому, що від простого люду нічого не залежить. Комуністичний режим, який за сімдесят років створив могутній мафіозний клан на початку дев’яностих розвалився. Три наймогутніші його складові (московсько-пітерська, білоруська і українська) на сходняку в Біловежській пущі вирішили царювати кожен сам по собі. Українському і білоруському клану хотілось самостійності. Решта так званих братніх республік в рахунок взагалі не входили. Вони були для московітів ніхто і звали їх ніяк. Зони впливу були розділені, але промислово-фінансова структура залишилась загальною. Свіжо спеченим комуноолігархам були потрібні гроші. І великі гроші. Простий і легкий спосіб обчистити лохів. Це і було зроблено відбиранням всіх збережень народу. Дальші більше. Пішов деребан промисловості, сільського господарства, сировинних і енергетичних ресурсів і т. д. Щоб лохи (народ) не кіпішували, їм придумали кучу розвлікухи. Демократію, вибори, голодомор. А щоб, не дай боже, не згуртувались, то ось вам націоналізм, рашизм, проблема мови і т.п. Видовища є? Є. За що кусатись є? Є. Кусайтесь і радуйтесь. А ще демократія. Хто кращий політик? Хто за народ порве всіх, як Тузік грєлку. Хто кращий хозяйствєннік. І пішло поїхало. Бандо-комуно-олігархи державу деребанять, а народ радісно вирішує який злодій спритніший і має право на троні сидіти. І кожен за свого злодія готовий іншому горлянку перегризти. А в дійсності, злодії при владі самі гризуться, як павуки в банці.
      Не буду далеко ходити назад. Подивимось події вчорашні та сьогоднішні. Спочатку глянемо на саме «бідне» населення України. Правда більшість цього населення має підданство декількох держав, та це не важливо. Головне що свої статки вони награбували заробили в Україні. Тож список найбідніших.


(вибачаюсь за погану якість, не було часу в фотошопі рихтувати)
 
      Як бачимо всі вони в якійсь мірі при владі. Але кожному хочеться захистити свої статки і тому влади треба більше, або міцніше дружити з владою. Тому магнати або самі йдуть у владу, або ставлять своїх довірених людей, як у випадку з Порошенком.
     На мою думку на сьогодні точиться боротьба між основними грошовими мішками. Це Беня проти Пеці, Фірташ з Пецьою проти решти олігархів і за союз з Ринаткою. А особливо проти Юлі, бо вона з Беньою. Оце я бачу такий розклад. Пеця з Фірташем реанімують партію районів, наладять стосунки зі старшим братом, народу навішають лапші, що в усьому винувата Юлька, од Бені відкупляться і все буде в щиколаді. Владний олімп устаканиться, лохи успокояться, зарплати і пенсії добавлять, долар стабілізують, із вкрадених совєцькіх збєрєжєній по п’ятсот гривень на похорони кожному лоху виділять, небесну сотню раз в рік пом’януть,  Крим і Донбас буде маленьким непорозумінням, і життя наладиться. Будемо жити далі в незалежні, де від нас нічого не залежить. І незалежатиме доти, доки будемо терпіти, мовчати і гризтись між собою, чий злодій кращий. А щоб від нас щось залежало, то ми повинні навчитись думати і діяти самі, не залежачи від чиїхось думок та бажань, спільно, одним колективом, однією нацією, одним організмом. Оце і все пророцтво. Кассандра бачила Трою в вогні. Я бачу Україну справжньою європейською державою (і вона має такою бути, бо центр Європи в Україні) тільки тоді, коли народ стане єдиним, цілеспрямованим організмом.
© TVOREC [15.06.2015] | Переглядів: 4728

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.2/52

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook