для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Физика.физика. як ти надурила


Физика.физика. як ти надурила
Шановні пацієнти нашого кефірного закладу, поясніть мені темному, може в мене щось з головою не теє то як його, а може загальновідомі підручники фізикі-хімії брешуть. Ні, не тієї хімії, що на прилавках магазеїв та в кишенях наших можновладцев, а тієї, яку ми вивчаємо в школах та інститутах. Розмова піде про фізичні властивості нашого багатостраждального газу, без якого кожна господиня наших міст не змогла б обійтися.
 
Як напевно всім нам відомо, що тиск газу в побутовій мережі становить 1274 Па (Паскаля), або 1,013 атмосфери, плюс-мінус п'ятнадцять відсотків. Так вже влаштовані наші плити і АГВ, що більший тиск вони не приймають. І ми за кубометр цього газу зараз платимо 7,188 гривень. Читаємо підручник фізики і бачимо, що за всіма фізичними законами, вага кубометра споживаного нами газу є 720 грам по метричній системі ваг. Начебто все вірно і кубометр є кубометр, але постійте? Який кубометр? Той, який видобувається із газової свердловини, або той, який транспортується, або той, який потрапляє до нас у дім на наші газові плити?
 
Як відомо, газ який ми видобуваємо надходить із землі під дуже високим тиском, сумісним з тиском за якими надходить газ до нас по трубах з далекого або ближнього зарубіжжя і дорівнює 50 атмосферам. Не буду вас втомлювати математичними розрахунками, а повірте, вони нескладні, вага газу, який ми отримуємо в магістральній трубі і за який ми, держава Україна сплачуємо, ну припустимо 350 доларів, важе 36 кілограм ... А за що ми сплачуємо? Вірно, за загальну температуру навіть не по палаті, а за всю лікарню. Один кубометр газу в трубі, який важить 36 фізичних кілограм, прирівнюється до ваги одного кубічного метра газу, що важить всього 720 грам в системі, яка подає газ в наші будівлі. Уявляєте красу картини омани нас, кінцевих споживачів. І це не рахуючи навіть того повітря, який додається, згідно так званим ГОСТом, в природний газ.
 
Але ми не дріб'язкові і приймемо всі ГОСТи за правду. Розділимо 36 кілограм фізичного газу, який надходить до України на 720 грам, який ми отримуємо на нашій газовій плиті і що отримуємо? Вірно. Вони нас дурять рівно в П'ЯТДЕСЯТ разів. Це не рахуючи того, що як довела комісія Верховної Ради, що уряд мінімум в 2-3 рази нагріває нас при розрахунках ціни. Навіть якщо погодитися що ціна 7,188 грм за кубометр, який отримує Україна вірна, то яке відношення вона має до нас, до кінцевих споживачів? Ми повинні платити за найгіршими розрахунками 7,188: 50 = 0,144 гривні за кубометр споживаного газу. Це я порахував, що ми користуємося винятково імпортним газом, а що буде, якщо порахувати вартість газу з наших свердловин?
 
А зараз подивимося ще на одну, дуже цікаву річ. Наші можновладці стверджують, що у нас дуже енергоємне виробництво, котли на котельнях і то що. Згоден, якщо вважати, що котли на котельнях та печі на виробництві метала, вживають газ з тиском в 50 атмосфер, то це так. Але вони-то вживають газ звичайно не під таким тиском. Різні котли, а тим більше печі для виплавки металу отримують газ під різним тиском, я так думаю, а ціна для всіх одна, як для газової плити. Далі, вони стверджують, що населення нашої країни використовує близько п'ятнадцять мільярдів кубів газу на рік. Припустимо, а якого газу, який є під тиском 50 атмосфер або 1,013 атмосфери?  Напевно все-ж  таки 1,013 атмосфери. Отже виходить, що для населення потрібно всього 3 мільярди кубометрів газу на рік, це не рахуючи витрат на котельнях. Наприклад у Польщі, де населення ненабагато менше ніж у нас, для населення, включаючи котельні, в 2014 році пішло 4,2 мільярдів кубів газу, що цілком порівнянно з нами. У Польщі 100 %  газифікація, у нас, самі знаєте яка.
 
Виходячи з цього, ми є свідками жахливої омани, жахливого збагачення і зрозумілою формулюванням того, що газ- це бізнес Президентів. Недарма наш гарант за останній рік, за даними ФОРБС збільшив свій статки у сім разів.
 
Хоча можливо я не правий і в розрахунках між країнами використовують коефіцієнт в 1,013 і стискають газ до високого тиску, щоб потім опустити його до розрахункових 1,013 атмосфери, може так, мені це не відомо, але я якось зазирнув у підручник фізики, у розділ властивості газів і все таке...
© Tutanhamon [30.05.2015] | Переглядів: 17780

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.9/44

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook