для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Дожився! Але не заплАЧу.


Дожився! Але не заплАЧу.
Як мене тільки не називають. У селі називають дачником. Так тут всіх нетутешніх так називають, тому й нема на що ображатись.
На сайті група колег персоналу називає припецьком. Так і не мене одного, так що теж немає приводу сумувати.
Але недавно один шанований колега відніс мене до середнього класу, чим я дуже незадоволений. Так і це ще півбіди. Бо слідом ще один один добрий колега взагалі відніс до незаможників, хоча я зовсім не збираюсь створювати, входити,  чи, тим більше, очолювати комітет тих самих незаможників.
Я просто займаюсь власним господаством. І скажу вам, що досить таки непроста справа, що потребує вкладення чималих власних зусиль. Бо не можна просто взяти посадити насінневий матеріал будь якої культури і після цього сісти, склавши руки в очікуванні доброго врожаю. Не вийде так. Загроз врожаю багато, та й догляд потрібен.
От, наприклад, сієте ви насіння на розсаду. Думаєте, що все зійде? Як би не так. Здавалося б і вибрали якісне, а його може і половина не зійти, чи зійде зовсім не той сорт, на який ви розраховували. Та й по тому, як зійде, теж загрози існують, наприклад, чорна ніжка. Непроста то штука-вибрати якісне насіння.
Неминучі загрози і після висадки розсади. Всілякі медведки та інші шкідники сидять і чекають, щоб поживитися. А бур'яни, що так і пруть-не завжди і гербіциди допомагають. Приходиться весь час виполювати. Коли виполюте, ще не одну корисну справу робите-даєте доступ кисню та волозі до коріння. І не один раз це зробиться. Треба декілька разів повторювати.
Для доброго росту, наприклад, тої самої капусти, яку як виявляється згадана вище група колег не чи то не любить, чи то взагалі не споживає, треба вчасно добрива внести. Навіть коли перед тим, здається, і землю підготував та добре угноїв.
Багато розумних посібників по агрономії написано, в тому числі  і закордонних, а весь час треба самому пристосовуватись, залежно від умов.
Є ще і зовнішній чинник, на який дуже і не повпливаєш. То погода. І неначе прогноз сприятливий, а вона, бац, і наплювала на прогноз і виробляє, що їй заманеться. Отакі справи.
Але все найбільше залежить від самого землероба. Головне, не здеватися і боротися з постійно боротися з усіма цими негараздами. І буде врожай.
Повернусь тепер до того, що пан Ланецький відніс мене до середнього класу. Дожився! Не згоден я з ним. Коли я тільки почав коментувати на сайті, пан Тузік Київлянський назвав мене магнатом. От з цим я згоден. Бо я і є магнат свого власного життя. І цьому мені ніхто не може завадити. Тому і не заплачу. Не дочекаються!
П. С. От зараз погода всупереч прогнозу не дає вийти в поле, але надала можливість написати в ДД.
© Юрий Апанович [30.05.2015] | Переглядів: 1432

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.2/30

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook