для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Так це було. Ностальджі-91


Так це було. Ностальджі-91
У зв’язку з реінкарнацією «Єврейського куреня» (низький уклін Олександрові Коту за новітнє аранжування та фірмовий мастерінг!) згадалася одна зі статей в чернівецький пресі, якою нас із Романом Барановським проводжали на другу «Руту» у Запоріжжі. Нами пишалися, на нас покладали надії:
 
«Нинішні виступи чернівецьких бардів сприймаються зараз на тлі творчих досягнень у цьому жанрі – пісень Василя Жданкіна, Едуарда Драча, Марії Бурмаки, які стали лауреатами «Червоної рути-89». Чи скажуть своє нове слово в Запоріжжі на «Червоній руті-91» Роман Барановський та Еміль Крупник? Щиро віриться в це. Хочеться, щоб і там вони стали для когось відкриттям. Як порадували цього разу багатьох, хто давно слідкує за їх творчістю»
 

 
Відкриттям, можливо, і не стали, але в Українській музичний енциклопедіїї 2006 року видання, в статті «Авторська Пісня» з’явилися такі рядки:
 
«Поступово розширювалися   віковий,  соціальний  та  нац.  склад   співців української АП,   тематика   пісень,   географія   їх   побутування   та   способи розповсюдження. З-поміж співців з’явилися … священики (о.Р.Барановський), до укр. нац.-патріот. тематики почали звертатися неукраїнці за походженням (Е.Крупник)…»
 
Ну а в чернівецькій публікації найцінніше  з відстані років – світлина зали.
 

 
Такі світлі, захопленні обличчя– Михайло Григорович Івасюк, батько автора «Червоної рути», Анатолій Миколайович Добрянський… В цьому залі були (на фото їх не видно, але пам’ятаю точно!) Петро Іванович Яценюк з Марією Григоровною (головні чернівецькі «євреї», за версією наївних виборців та хитрих політтехнологів – хто би міг тоді подумати..))).
Це вже - історія.
Історія Чернівців, України.
Історія, яку не хотілося б втратити…
 
P.S. Реінкарнований курінь:
 
© Emil Krupnik [11.05.2015] | Переглядів: 3033

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.0/15

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook