для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Люстраторам на замітку.


Люстраторам на замітку.
ПРОПОЗИЦІЯ ДЛЯ ЛЮСТРАТОРІВ.
Ланкою у суспільному механізмі, яка не просто гальмує, ба навіть закорковує процеси суспільних перетворень, є судова гілка влади. Кричущою є потреба у її перетворенні шляхом люстрації. Але яким може бути критерій для відсіву? Ті, що реалізуються, є незрозумілими для суспільства та грішать на заангажованість під певну політичну силу. Всіх повиганяти – за якими якостями підбирати нових? Чи вони будуть кращі?
Пропонується такий, на мій погляд, об’єктивний, критерій для оцінки роботи тих суддів, що є зараз, що вже мають якийсь досвід. Причому, критерій, абсолютно зрозумілий для виборців.
Ціла низка суддів з самого початку Незалежності приймала завідомо невірні рішення. Позивач згідно законодавства оскаржував їх, аж до Європейського суду з прав людини, який, нарешті, задовольняв позов, стягуючи на користь позивача солідну суму. Начебто всі мають бути задоволені? На жаль, ні. Адже ці гроші були сплачені з держбюджету, тобто, з нашої колективної кишені.
Ачи питали про це нашої згоди? Аж ніяк. Чи можемо ми з вами вплинути на призначення тих суддів? Не можемо. Їх призначає/обирає щільно закрита корпорація. Чужі там не ходять. Тому, якщо ми не призначаємо/обираємо суддів, то з якого щастя ми повинні нести відповідальність за їхню некомпетентність/корумпованість/за ангажованість (непотрібне викреслити)?!!
Якщо держбюджет (тобто наша спільна скарбничка) сплачує за позовами до ЄСПЛ, то ми повинні всім миром тих суддів і обирати. До речі, так було у «Совку», і у лави суддівського корпусу потрапляли більш – менш адекватні люди. Бо вони знали: якщо надійде на них достатньо скарг у партійні органи – наступного разу можуть і не висунути, та й зараз може стати непереливки. Тому, повторюю, виплата з бюджету по рішеннях ЄСПЛ виправдана тільки у тому випадку, коли суддів обирають на загальних виборах люди, які до цього бюджету платять.
Якщо ж суддів на загальних виборах не обирають, а призначають/обирають у закритому колі, то саме це закрите коло і повинно нести відповідальність, насамперед, матеріальну, за власну некомпетентність/за ангажованість/продажність (непотрібне викреслити).
Коротко суть пропозиції. По всіх справах, ще з самого початку, які були Україною у ЄСПЛ програні, суми, виплачені потерпілому, треба якнайскоріше повернути до бюджету, стягнувши їх з усіх без винятку суддівських працівників, через чиї руки на всіх рівнях проходила конкретна справа, включно з тими, хто зараз став пенсіонером, та родичів тих, кого вже немає. Розподіливши суму порівну на всіх. Всіх, хто приймав рішення, хто контролював і т.д. Не хвилюйтесь за них: попри невеликі офіційні зарплатні, наші судді завжди хизувались на людях рівнем добробуту, що виходить за рамки розумного. Одні не збідніють, а інші почнуть тікати з посад на користь компетентних і чесних.
Чому стягувати порівну – і з низової ланки, і з вищої теж, адже там справ таких може бути не одна? А тому що. Більш висока посада – більш висока відповідальність. Керуєшся при призначенні/виборах підлеглих принципом «как тут не порадеть родному человечку» - відповідай гривнею.
Рішення про реалізацією цієї пропозиції має приймати не якийсь суд (бо в цій корпорації всі взаємопов’язані і взаємозалежні), а той, хто від нашого імені контролює державну скарбничку - Верховна Рада. Реалізувати – МВС, Мінюст, Антикорупційний комітет. Заарештувати майно та нерухомість всіх, хто в Україні приймав рішення по програній у ЄСПЛ справі – по всій вертикалі і починати їхню реалізацію з молотка, якщо не внесуть потрібні гроші.
До речі, якщо внесуть – поцікавитись законністю походження. Не забути при цьому про діточок – мажорчиків, папочок, мамочок та тьоть, що не здатні пояснити джерело свого благодєнствія.
Гроші, отримані від реалізації майна – автівок, дачок, престижних осель – направити цільовим призначенням на забезпечення наших воїнів. Адже це вони ціною своїх молодих життів рятують – і недолугу державу, і життя корупціонерам на усіх рівнях. Такий принцип люстрації буде майже безболісним для переважної більшості суддівського корпусу, адже абсолютно безсовісних людей там не так уже й багато, і їх там усіх знають. Надалі так робити після кожної програної у ЄСПЛ справи.
 
Анатолий Иванко.
© иванко [28.04.2015] | Переглядів: 2503

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.6/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook