для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Капіталістичне народне господарство.


Капіталістичне народне господарство.
Різного роду адепти совка дуже люблять хизуватись будівництвами СРСР, при цьому порівнювати ситуацію з тим що ж побудовано в незалежній Україні.
Навіть серед Інтернет-патріотів прийнято вважати, що особливо нічого не будувалось за останні 23 роки.
ПРичому коли порівнюють то звучать як правило бравурні нотки типу скільки будували, а не як жили люди.
В СРСР за період 1922-1945 роки було збудовано і Біломорсько-Балтійський канал і різні там Дніпрогес, ХТЗ і Магнітка і т.д.
Правда чомусь забувається одна деталь, що і проектування цих споруд проводилось американськими спеціалістами і з використанням американських технологій і навіть продукція випускалась за куплені в американців ліцензії.
Більше того при будівництві часто використовувалась рабська праця засуджених (часто за політично-вмотивованими звинуваченнями або взагалі безневинно засуджених) і смертність на цих будівництвах була ще та............
Була проведена реформа сільського господарства - Колективізація, для проведення котрої було запроваджено голодомор і виморено голодом мільйони людей.
Навіть у 1935 році ввели пенсійну реформу!
Правда колгоспникам і іншим селянам було не до жиру. Оскільки їм пенсія нараховувалась не державою, а рідним колгоспом............. тож фактично вони були без пенсії аж до 1960 року.
 
Звичайно декотрі речі порівнювати важко.
Наприклад в ті часи телефон був доступний людям приблизно так як сьогодні купівля 600 мерседеса, а сьогодні телефони є навіть в бомжів. І звісно за доступністю послуги стоїть сотні кілометрів ліній зв'язку (причому сучасних ліній, збудованих саме в період з 1991 року)
 
Якщо порівнювати по різним значним будівництвам як тоді, то в Україні за ті ж перші 23 роки було збудовано кілька ГЕС (наприклад Ташлицька, каскад ГЕС на Дністрі), один енергоблок на АЕС в Хмельницьку,  6 енергоблок Запорізької АЕС.
Відбулась електрофікація залізниць з впровадженням повної лінії від кордону на Харківщині до кордону на Львівщині. Загалом на залізниці електрифіковано сотні кілометрів дороги (саме за час незалежності)
Будується сучасний Бескидський тунель.
 
І ще багато цікавого, про що можна прочитати наприклад тут:
http://real-economy.com.ua/print/42917.html
http://www.032.ua/article/661642
 

І при цьому обійшлось без голодоморів, сотень тисяч в'язнів сумління.
І я якщо тоді відбувалась манкуртизація України то тепер маємо національне відродження.
замість тюрми народів маємо омріяну свободу.
Єдино, що лишається не змінним це шовіністична. імперська і реакційна політика сусідньої Росії котра постійно нав'язує свої війни сусідам.
© Слово [27.04.2015] | Переглядів: 2681

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.8/47

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook