для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

FutУкрик 2


FutУкрик 2
Ризикну зробити передбачення. Хоча й, як відомо, прогнози - справа невдячна. Тим не менш.
 
Війна завершиться, але не скоро. Вона - наслідок другого майдану і не завершиться допоки не будуть досягнуті його цілі. Завершиться наступним майданом. Не знаю хто на кому стоїть - майдан буде тому, що війна була, чи війна була тому, що буде майдан. Не знаю. Це питання на кшталт питання про курку та яйце.
 
Головне, що майдани в нас будуть і, навіть, не один. Україну чекають ще три майдани. Вони будуть різні і матимуть різні зміст, форму, інтенсивність і глибину. Це важливо! Бо термін “майдан” використаний в значенні феномену, а не конкретної форми громадянського протесту.
 
Третій майдан буде через 5,5 - 4,5 років після другого. Себто, на перетині 18 - 19 років. до нього веде шлях війни. Це буде політичний майдан, на якому “устаканится” партійна система, що пов’язано з остаточним позбавленням від ПаРегізма в політиці. Суспільство позбавиться олігархічних партій, що суттєво послабить плутократію та автократію на користь партократії. І саме стане стартом, пусковим моментом економічного зростання. Дуже повільного зростання, оскільки воно буде засновано на геть інших засадах, ніж дотепер.
 
Четвертий майдан очікую через 3 - 2 роки після третього, а саме між 20 та 22 роками. Це майдан деперсоналізації шляхом освіти. Після цього майдану ми позбавимось персональних партій, на кшталт, Ляшка і Кличка. Політична конкуренція з особистісної лощини перейде в площину ідей. Саме тут відбудеться перехід від філософії “країні потрібен Хазяїн” до “ми й саме непогано хазяйнувати вміємо”. Технократи та бюрократи поступляться на цьому шляху своїм місцем керманича наукократії.
 
І, нарешті, п’ятий майдан передбачається через 1 - 2 роки після попереднього, тобто в період 21 - 24 роки. Цей майдан остаточно сформує партійно-політичну систему та оформить суспільний договір. Це - шлях гармонії, шлях культури. Саме на цьому майдані буде досягнуто рівноваги між владою та народом, між громадянським суспільством та державою, між центром та регіонами, між державним управлінням та місцевим самоврядуванням. Райтократія дасть дорогу демократії.
 
І це тільки перший оберт спіралі нашого поступу.
© Дядько бородатий [07.04.2015] | Переглядів: 1045

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.5/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook