для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Зупинити Монсанто! (Агресія гірша за путінську)


Зупинити Монсанто! (Агресія гірша за путінську)
На сайті Agravery.com з’явилося радісне повідомлення про те, що міністр агропромполітики О. Павленко повідомив про прихід сумнозвісної корпорації Монсанто на український ринок (http://agravery.com/ua/roslynnyctvo/show/monsanto-planue-zapustiti-v-ukraini-potuzhnij-nasinnevij-zavod-vzhe-u-2016-roci). Монсанто планує вже у 2016 році випускати своє насіння в Україні.
Гіршої новини для України важко уявити.
Якщо є загроза більша за загрозу окупації кацапстаном України і втрати нею своєї державності, то це загроза здачі національних інтересів в українському сільському господарстві транснаціональним корпораціям на кшталт Монсанто. Ця корпорація, що базується у м. Ст. Луїс, шт. Міссурі, США, і спеціалізується на виробництві генетично зміненого насіння рослин у 2014 р., показала стійке зростання продаж у розмірі 15,855 млрд. доларів порівняно із 14,86 млрд. у 2013 і 13, 51 млрд. доларів у 2012 р. Монсанто також випускає потужні гербіциди, які вкупі з ГМО насінням завдають непоправної шкоди людям, тваринам, землі і воді, повні масштаби якої ще чекають своєї оцінки, але їх руйнівна дія вже не викликає сумнівів. (http://www.gmeducation.org/environment/p207351-suffocating-the-soil:-anunanticipated-effectof-gm-crops.html)
У порядних колах сама назва Монсанто асоціюється із злочином проти природи, проти майбутнього людей, рослин і тварин. В усіх країнах поширюється протест проти діяльності Монсанто, включаючи самі США, де протести набувають значних масштабів. Досить прогуглити англомовні сайти із запитом про Монсанто, і не отримаєш ЖОДНОГО позитивного відгуку про її діяльність
Кацапських окупантів і їх найманців із часом можна бути повбивати і вигнати. Олігархів, що грабують країну, врешті-решт  можна бути посадити і, сподіваюсь, що так і буде. А от ГМО насіння, хімікати, які призводять до ракових захворювань і які забруднять українську землю вже не виведеш ніякими силами. Американські фермери, які не бажають користуватися ГМО насінням Монсанто, стикаються із шаленим тиском з боку могутньої корпорації і крок за кроком ПРОГРАЮТЬ судові справи проти неї, бо не в змозі протистояти її вишколеним і високооплачуваним адвокатам. А недолугі українські чиновники радо відкривають двері ворогу, який страшніше за путлера. Вони радіють дарованим Монсанто гербіцидам типу Раундап і просувають їх на ринок України у той час, коли у США і в Європі вчені б’ють на сполох: за останніми даними ВОЗ (Березень 2015 р. Приводиться за посиланням сайту https://www.organicconsumers.org/campaigns/millions-against-monsanto) головний компонент Раудапу Глифосат несе велику загрозу захворювання раком людей. Численні досліди на тваринах підтверджують ці сумні висновки.
Продукція Монсанто заборонена у багатьох країнах. У Франції цієї весни заборонено використання єдиного стрейну кукурудзи МОН810, який до того ще був дозволений у країнах Евросоюзу. У Шрі-Ланці пов’язують гербіцид Раундап із захворюванням нирок і заборонили його використання. В Бразилії федеральний прокурор вимагає від Мінюсту країни заборонити Глифосат і ще один гербіцид 2,4-D, як головні компоненти пекельного дефоліанту  Ейджент Оранж, сумно відомого із часів війни у В’єтнамі, де цей продукт Монсанто зруйнував мільйони гектарів лісів і сільськогосподарських угідь. У Чилі вирішили відмовити Монсанто і іншим подібним корпораціям у патентуванні чилійського насіння для подальшого обов’язкового продажу фермерам (це те, що планує зробити разом із Монсанто міністр агропромполітики Павленко). (http://ultraculture.org/blog/2014/04/01/5-countries-throwing-monsanto-ass/)
Навіть у злиденній Гаїті після руйнівного землетрусу місцеві фермери відмовились від «дарів» Монсанто і показово спалили її насіння, справедливо вбачаючи у них спробу пролізти на гаїтянський сільгоспринок із ГМО насінням (Док. фільм «GMO or OMG»). У чому загроза ГМО продуктів людям і природі знають вже навіть самі ліниві. Проте Монсанто не має жодних намірів здаватися і продовжує наступ де тільки є змога у світі. Адже продаж саме тільки гербіциду Раундап (Глифосат) приносить корпорації 6 млрд. дол. щорічно. І допомогти їй у подальшій світовій експансії наразі можуть дурнуваті або корумповані українські чиновники, для яких здоров’я країни, її природи і людей - ніщо, порівняно із своїми миттєвими вигодами.
Значимість цього питання вимагає його негайного обговорення на РНБО і винесення рішення Президентом України про заборону діяльності злочинної Монсанто в Україні і покарання її посібників.  Проникнення Монсанто на ринок насіння України – це навіть гірше ніж путінська агресія. Нерозуміння і не перешкоджання цьому сьогодні – це ще більший злочин перед Україною, її людьми, землею, природою і майбутнім.
© Ukrop [29.03.2015] | Переглядів: 5562

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.9/64

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook