для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Хто в домі хазяїн?


Хто в домі хазяїн?

 
                                                                 Біда вівцям, де вовки пастухами.
                                                                 (Українське народне прислів’я)   
 
    Оце і в нас вовки почали кусатись за більш ласий шмат. І кому це буде вигідно? Чесно кажучи, не знаю. Знаю точно, що не народу. Бо як глаголиць народна мудрість: «Пани б’ються, а в холопів чуби тріщать». Ось і Пеця з Беньою гризуться, а хто постраждає? У Бені самий більший банк в Україні. Це, так би мовити, держава в державі. Керуючись загальнодоступними джерелами приведу такі цифри (не буду стверджувати, що вони достовірні на сто відсотків, бо це не бухгалтерські звіти).
    По-перше, це 19,5 мільйонів клієнтів, які зберігають на банківських рахунках біля 106 мільярдів гривень.
    По-друге, це більше 700 тисяч пенсійних та зарплатних рахунків.
    По-третє, це більше 30% депозитних вкладів населення, які зберігаються в Приватбанку.
    В четвертих, це більше 100 тисяч розрахункових терміналів, які майже на 90 відсотків обслуговують безготівкові розрахунки в сфері торгівлі та послуг.
    По-п’яте, це найбільша мережа банкоматів. За даними сайту privatbank.ua їх налічується на сьогоднішній день 19395 штук.
    В шостих, це найсучасніша високотехнологічна система інтернет банкінгу «Приват 24», яка немає аналогів в інших банківських системах і дозволяє виконувати всі фінансові операції «не виходячи з дому». Хіба що неможна отримати готівку не виходячи з дому.
    До чого я це все? А ось до чого. Хоч Беня і солідна падлюка, але, дякуючи Приватбанку, на ньому зав’язана третина економіки країни. І ця третина, це найнезахищеніша частина населення: бюджетники, пенсіонери, дрібні підприємці і т. п. Що ж буде, як що цей титанік фінансів піде на дно. Нічого страшного. Просто третина найбіднішого населення країни ще більше збідніє. І для цього робиться все можливе. Піднімається ажіотаж, що Приватбанк не сьогодні завтра піде на дно. Що всі заощадження накриються жіночим статевим органом. Люди спішно забирають депозити, спустошують банкомати і цим самі «валять» банк. І це комусь вигідно. А відгадайте з трьох разів, кому?
     Тож, на мою думку, вовки не дуже постраждають, а от до третини овечок прийдуть ще більші злидні. Я не захищаю ні Пецю, ні Беню, і, дай Бог, щоб я в своїх висновках помилявся.
© TVOREC [27.03.2015] | Переглядів: 2367

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.5/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook