для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Як заробити на мертвих душах...


Як заробити на мертвих душах...
Президенту України
п. Порошенку П.О.
 

ЗВЕРНЕННЯ
 
Шановний Петре Олексійовичу!
Як голова Комітету по боротьбі із корупцією «Громадянський конституційний конгрес», вимушений звернутися до Вас,  як до Гаранта Конституції, за фактами корупції та зловживань із боку окремих посадових осіб мерії міста Берегово Закарпатської  області,  які   зухвало ігнорують приписи Берегівської районної прокуратури, а остання не спроможна добитись від порушників  дотримання вимог законодавства України, що підриває  авторитет  влади та правоохоронних органів на місцях.  
Суть справи.
До мене зі скаргою звернулися роми, мешканці Окремого Хутора м. Берегово, на дії голови громадської організації «Майбутнє ромів міста Берегово» Папп Іштвана Гейзовича, який  вже майже десять років видає довідки про склад ромських сімей та підтвердження місця проживання, на що не має права.
Такі довідки,  згідно з Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» та наказом міністра праці та соціальної політики  України  «Про затвердження Декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги та довідки про склад сім’ї, або зареєстрованих у житловому приміщенні будинку осіб» від 22.07.2003 року № 204, у зв’язку з ліквідацією ЖЕК-1  видає тільки державна адміністрація  при Берегівській  міськраді.
На звернення депутатів міської ради м. Берегово  та депутатів Верховної Ради України за фактом  виявлених порушень Берегівською районною прокуратурою, після проведеної перевірки у грудні 2013 року, було  внесено подання на ім’я голови Берегівської міськради  про усунення порушення чинного законодавства  та скасування положень договору  щодо можливостей підписання  та видачі  довідок про склад сім’ї Окремого Хутора  в місті Берегово.
Однак голова громадської організації «Майбутнє ромів міста Берегово» Папп Іштван Гейзович,  не дивлячись  на скасовані у 2014 році пункти договору, використовуючи печатку громадської організації, продовжив видавати фіктивні  довідки  про підтвердження місця проживання  та склад сім’ї для отримання незаконної матеріальної допомоги, в тому числі і на мертвих осіб. Допомагають йому у цьому окремі, нечесні на руку працівники відділу соціальної допомоги  соціальної політики  Берегівської міської ради.  
Після отримання  такої чергової довідки (копія додається)  представники  ромської громадськості в листопаді 2014 року із зверненням про порушення та зловживання голови громадської організації «Майбутнє ромів міста Берегово» Папп Іштвана Гейзовича та працівників відділу соціальної допомоги  соціальної політики  Берегівської міської ради  звернулися  до прокурора м. Берегово та Генеральної прокуратури України.
Не дивлячись,  що усі терміни,  які  передбачені на    реагування збігли, відповіді заявники так  і не отримали. Порушення не усунуті. Продовжується розкрадання  бюджетних коштів, у тому числі виділення їх особам, які давно померли і про це відомо зацікавленим особам в Берегівській державній адміністрації.
Підтверджує зловживання  Папп І.Г.  видана та підписана ним чергова довідка про склад сім’ї  Горват Маргарити Ернестівни  (копія  додається) та  її шести дітей. Однак   одна дитина – Горват Сінтія Берталонівна  09.07.2009 року народження була залишена матір’ю в лікарні м. Москва, Россія. А 09.01.2010 року на Сінтію вже було виписано російське свідоцтво  про народження на Лебедеву Кристіну Анатоліївну.
Папп І.Г. це було відомо, але не завадило видати матері Горват М.Е. довідку про склад сім’ї, на яку вона  незаконно отримувала гроші на свою доньку Сінтію, залишену  у м. Москва, Россія.  Це ж підтверджує і рішення Російського суду від 5 грудня 2012 року.
Не менш цікавим є випадок  отримання грошей  на мертвих дітей.
Так, Лакатош Лівія Калманівна, 13.06.1995 р. н., мешканка м. Берегово, Окремий Хутір, 06.09.2013 року народила дитину, але вона 04.10.2013 року померла. Однак це не завадило громадянці Лакатош Л.К. подати документи на отримання матеріальної допомоги на дитину.
Найцікавіше, що паспорт зазначена особа  отримала тільки 16.12.2013 року. Цілком логічно виникає питання: як   зазначена ромка могла  оформити документи на  дитячі гроші, якщо вона  не мала паспорта?
Відповідь потрібно шукати в тій загальній нездоланній корупції, яка  квітне в Берегівській державній адміністрації  та в  окремих працівників міліції, які кришують Папп І.Г.
За зазначеним фактом правоохоронними органами  порушено кримінальну справу, триває слідство. Але чи не закінчиться воно так же само, як і по інших  кримінальних справах із подібними зловживаннями та порушеннями,  пов’язаними з отриманням бюджетних коштів на «мертвих душ»?    
На підставі вищевикладеного, з метою припинення  розкрадання бюджетних коштів, Прошу:
1.Дати вказівку контролюючим органам перевірити зазначений механізм розкрадання бюджетних коштів по Україні.
2.Проти порушників законодавства України прийняти передбачені законом заходи.
3.Повідомити мене про  прийняте рішення.
Додаток:
1.Ксерокопія заяви.
2. Ксерокопія довідки.
3. Ксерокопія рішення суду Російської Федерації.
4. Ксерокопія заяви Сабов Й.Й. від 12.15.2014 року.
 
З повагою,
Михайло Темнов,
Голова Комітету по боротьбі із корупцією.
Громадянський конституційний конгрес.
© temnov1950 [04.03.2015] | Переглядів: 952

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/10

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook