для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Революція гідності


Революція гідності
     Вже пройшов рік з тих гірких подій Революції гідності. Загинули люди. Кращі патріоти України. А що ж змінилося за цей рік? Невже жертви були марні, і плодами їх героїчних смертей користуються недостойні?
     Чому революція на сучасному етапі перетворилася у контрреволюцію, а темпи «покращення життя» значно перевершують період Януковича? Хто насправді на хвилі революційного піднесення прийшов до влади? Чи зацікавлені вони у реалізації ідей Революції гідності?
     До Революції гідності в Україні панувала олігархічно-корумпована клептократична модель функціонування держави. Корупція та майнові зловживання чиновників, недієвість правоохоронної системи, соціальна несправедливість були звичайними явищами повсякденності. Основні мотиви діяльності тих, хто перебував при владі, зводилися до отримання особистої матеріальної вигоди, а не втілення стратегічних цілей з розбудови країни та покращення життя народу, підвищення його добробуту.
     Правляча каста олігархів-клептоманів розглядала таку державу як звичайну територію для свого збагачення і засіб задоволення своїх безмежних нездорових апетитів. І хоч така модель держави напівколоніального типу є згубною для українців, в її успішному збереженні і функціонуванні були і є зацікавлені правлячі еліти. Після Революції гідності, попри всю риторику з очищення влади, якісних трансформацій не відбулося. Так, частина одіозних представників олігархічно-кримінальних кланів втратила свій вплив і посади. Але сама система загалом не змінилася, а успішно пристосувалася до нових умов.
    Після Революції гідності, нинішня українська влада на чолі з Петром Порошенком і Арсенієм Яценюком, а також наближеними до них політичними васалами, котрі зараз разом формують коаліцію у Верховній Раді, стала, на мою думку, контрреволюцією. Важко знайти інше слово, щоб коротко і влучно охарактеризувати зміст роботи уряду і президента, які не наважились на рішучі радикальні зміни, а вперто намагаються залишити все так, як і було. Вони наївно сподіваються косметичними новаціями вирулити ситуацію, лікуючи окремі симптоми, а не причини хвороб українського суспільства та держави.
     У тому, щоб революційні реформи не відбулися, зацікавлений весь без винятку олігархат та залежні від нього політики. У цьому ж зацікавлений і великий контингент корупціонерів різних рангів у різних галузях держуправління, судах, прокуратурі, митниці та міліції.
    Діяння цієї контрреволюції важко не помітити. Не покарані винуватці розстрілів мирного населення на Майдані, не покарані та не відсторонені від влади «соратники» часів Януковича, олігархічні злочинці спокійно ведуть свій бізнес та отримують бюджетні кошти, на ключові державні посади призначаються люди некомпетентні, в судах, прокуратурах, службі безпеки та міністерстві оборони спокійнісінько працюють корупціонери та зрадники. З явним агресором та загарбником Росією ведуться якісь «закулісні» переговори та так звані мирні плани. Непокараний ні один із зрадників старшого та вищого командного складу, які, будемо називати речі своїми іменами, продали Крим Росії. Зате за найменшу провину намагаються карати учасників АТО. Не проведена люстрація. Є якісь дивні показові потуги люстрації і все. У владі процвітає сватовство та кумівство. І т. д і т. п.
    Тож контрреволюція, нажаль, поки що перемагає.  Але динаміка процесів в країні і зовнішньополітичні обставини зовсім інші ніж були після Помаранчевої революції. Тому в інтересах виживання української нації ми повинні не гризтися як собаки за кістку, хто кращий: Петя чи Юля, Ляшко чи Тягнибок, а об’єднатись, щоб зламати контрреволюційний наступ і забезпечити втілення ідей Революції гідності. Щоб загублені на Майдані життя, не були загублені марно.
 
Пам’ятаймо їх поіменно,
Серцем пам’ятаймо своїм,
Це потрібно не мертвим,
Це потрібно живим.


© TVOREC [20.02.2015] | Переглядів: 5221

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.3/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook