для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Прапор як головний Символ


Прапор як головний Символ
Розгорнімо прапор
Сонячно-блакитний,
Прапор України!
Рідний, заповітний!

Олександр Олесь, 1917

Це ІМХО - майже копіпаста. Чому копіпаста ? Бо краще сказати я навряд чи змогу, мої думки передано точно, питання (чи скоріш) проблема пояснюється досить логічно... Я б могла перефразувати деякі цитати, але навіщо ?
 
Це ІМХО являє собою такий собі патч-ворк, написаний російською й українською (бо щось мені хотілося сказати українською, а щось - російською), де метафізика переплетена з історією, геральдика з фотографіями.
 
Фото зроблені мною на Майдані в травні минулого року. Давно хотіла поділитися ними з загалом.
Навряд чи я зрушу щось в світогляді закоренілись матеріалістів, але чому б не відчинити двері в Світ енергій Всесвіту, що правлять нашою Землею, маленькою крапелькою в безмірі Часу й Простору ?
 
Наверное, многие знают фразу Конфуция "ЗНАКИ И СИМВОЛЫ ПРАВЯТ МИРОМ, А НЕ СЛОВО И ЗАКОН" .
Некоторые поняли ее буквально – если Петр Порошенко правит государством Украина, значит он и есть символом Украины. Оставим это милое заблуждение на совести незрелых юнцов, кои не ведают, что говорят.fp
 
Вы не задумывались, почему все религии уделяют огромное значение символам ? Это же не просто так, не просто для декорации, для украшения... Символ - це набагато могутніше поняття, ніж багатьом здається.
 
Символ – это способ связи человека с соответствующим эгрегором и далее (через эгрегор) выход на соответствующие белые или чёрные космические силы (Богов).  Не просто понять значение понятия эгрегор, но попробуем. Це інформаційно-енергетична суть, що об"єднує загальні ідеї й думки.  Эгрегор – это среда, через которую происходит взаимодействие человека с Богами.
 
Так, так, я бачу глузування  деяких читачів. Але, панове, якщо ви чогось не знаєте, це не означає, що цього "чогось" нема.
 
Символ овладевает умом одного человека, умами масс (наприклад, християнський хрест). И, если уж врезать марш по полной программе, то можно сказать, что  Символ – это средство захвата человека в область влияния соответствующих Богов (или идей).  
 
Запишите, Фомы неверующие, вот это в своем блокноте, куда вы записываете кулинарные рецепты и рецепты сливовых наливок, - Символы – это один из методов связи человека с космическими силами. Поэтому, символы – один из методов управления людьми.
 
Отож поговоримо про Символ України з його кольорами...
Часто кажуть, що прапор символізує кольори України - синє небо над ланами золотої пшениці.
Але коли так, то Германія могла б на свій прапор причепити  колесо від мерса. Ні, суть тих кольорів набагато глибша, ніж ми звикли вважати й як нам часто те впарюють "знатоки".
 
Кажуть, що справжній прапор України є жовто-блакитним, а не блакитно-жовтим. Ось навіть  комуно-сосюрський вірш не бреше про справжі кольори прапору

Бій відлунав. Жовто-сині знамена
Затріпотіли на станції знов.
І до юрби полонених
Сам курінний підійшов.

 
Тлумачення про синє небо й золоті ниви справді примітивне й розраховане на "пересічний лохторат" та шароварників. Насправді, барви нашого прапора символізують дві головні стихії – вогонь (жовтий колір) і воду (синій). Отже, поєднання «жовтий – згори, синій – знизу» відображає гармонію цих стихій. Інакше ж, якщо розмістити їх навпаки, це означатиме порушення світоладу, катастрофу, за якої вода гасить вогонь... Ось це й є суть перепернутого прапора ! Регулярна поразка, регулярний занепад, регулярний відступ...
 
На початку 1992 року китайська художниця Мао Мао попросила на одному мистецькому заході тодішнього Президента України Леоніда Кравчука зробити все від нього залежне, змінити розміщення кольорів  на головному державному символі – синьо-жовтому прапорі. Бо якщо він і далі зоставатиметься таким самим, то під цим сполученням кольорів на країну чекає неминуча деградація й занепад.
 
Мао Мао трагічно загинула під колесами автомобіля, коли йшла на роботу. Можливо,  це було навмисне вбивство. За два тижні до того вона виступила на ТВ із критикою виставки китайських мистецьких виробів, яку презентував якись "бізнесмен" як дуже дорогу. Вона ж заперечила цінність тих речей, вказавши, що усі ці речі було куплено у Пекіні в універмазі, і ніякої цінності вони не мають.
 
Л. Кравчук та його підспівувачі (й серед них - комуно-письменники) старикували, що синьо-жовтий прапор символізує мирне небо і золоту українську пшеницю під ним. На жаль, ніхто й не думав перевернути прапор так, як того потребує здоровий глузд.  «Перевернутість» нашого прапора, яка спотворює езотеричну суть символу, дуже швидко далася взнаки Україні.
 
Звернемося до правил геральдики. Тут вже діє  не метафізика, а правила. За правилами ж геральдики, прапори зазвичай утворюють на основі гербів, які виникли раніше, ніж знамена. Отож барву верхньої смуги полотнища диктує колір самого знака, а нижньої – гербового поля. Якщо герб, наприклад, Польщі – це білий орел на червоному тлі, то відповідно й прапор біло-червоний. Тому якщо герб України – жовтий тризуб на синьому полі (чи навіть якщо взяти герб Галицько-Волинського князівства – золотий лев на синьому тлі), то й прапор має бути жовто-синій, а не навпаки. Так чи ні ?
 
Ми себе часто запитуємо, чому якась хижа й недобра сила не випускає країну з лабет постіних невдач ? Ніби щось починається добре, а закінчується "як завжди" ? Відповідь, можливо, є такою - українці з"єднані з егрегором  боротьби й страждань. Для того, щоб тримати Україну в лабетах постійного рабства, розумний, мудрий ворог нав"язав райському краю  символ поразки - синьо-жовте поєднання кольорів. Вода тушить Солнце. Це є запереченням суті Природи, суті життя, наданого нам Єнергією Всесвіту.
 
Я не знаю, що написати я якості заключної фрази до ІМХО. Ніби й так все ясно... Можливо, фото з Майдану переконають вас у чомусь. Фото з Майдану, який був Сонцем, яке знов тушить Вода.
 

 

 

 

 

 

 
А ось це фото зниклих у Маріїнському парку 18 лютого. Чи знайшлися ? Хто зна...
 

 
Яким треба бути пасіонарним, щоб ось так рвати камінь проти Хама та його босотників
 

 

 
А ось мить з побуту Майдану, який комусь дуже заважав, бо був "грязним".
 

© Généralissimus [12.02.2015] | Переглядів: 5235

2 3 4 5
 Рейтинг: 35.3/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook