пароль
пам’ятати
[uk] ru

(КФ) I love UA


(КФ)  I love UA

Слухав з радіви розповідь військового експерта про підготовку резерву армії. Виявляється, у нас вже до цього приступили - в грудні міністр сказав, що починаємо цим займатися.
 
Цікаво, що в Беларусі цим займаються давно і успішно, і пан експерт запропонував почати розбудову нашого резерву за білоруським форматом.
 
У в моїй філософській свідомості зразу ж прокинулася чергуюча (тобто, та, що спить на чергуванні) думка про авторитарну систему: "Виходить так, що авторитарні системи, при тому, що всі вони дуже тимчасові, все ж таки бувають різними. В тому сенсі, що одні прямують на свою нарайаму при повному роті зубів, а інші ледь перебирають ногами, без зубів і без волосся."
 
Чому Білорусь, при тому, що їхня система, як і наша, не має історичних перспектив, і при тому, що очолює її (вже 20 років) радгоспник Ляксандр Лука, чому ця бідна країна у порівнянні з нашою виглядає досить пристойно?
 
Ну, відповідь у мене виходить такою ж простою, як і запитання: тому що в російськомовній Білорусі існує незламний прагматичний національний інтерес. І до цього інтересу є верхівка, яка обіймаючись із Кремлем, вступаючи в усі його "братські" союзи, ніколи не дозволяла зруйнувати перспективи своєї країни.
 
Білорусь, яка в воєнному відношенні, як і в економічному, як і в фінансовому, є нулем у порівнянні з Росією, примудряється скористатися найменшими своїми, реальними чи віртуальними, можливостями, щоб нагадати про свій націнтерес, та й навіть його відстояти.
 
А ми? А у нас?
 
А ми лише починаємо .. У нас лише в 2014 році почав формуватися національний інтерес.
 
*****************
 
Нє, ну, звичайно, наші потенції є могутні. Наші потенції переважають не лише білоруські, а й навіть - російські. Я впевнений, що прийде той час, коли мовою міжнаціонального спілкування в цій нашій євразії стане саме українська мова.
 
Ну, то станеться не скоро, спочатку українська якось затвердиться на, вибачаюсь, українських теренах.
 
Наші потенції зумовлені унікальною на наших євроазійських просторах українською ментальною фічею, а саме: в українців є природня повага до прав людини. Українці є природними цивілізаційниками.
 
******************
 
Але вийшло так, що від цієї унікальної поваги до прав людини в нашій Україні ніяк не налагоджується нормальне життя. Були б ми від природи ватою, то цілували б собі руки Януку і раділи б на весь малозубий рот. А ми все мітингуємо, все "Кучмі Геть!", все "Зека геть!" .. А тепер от зійшлися в двобої із ватною імперією на території ватного заповідника.
 
Та головна проблема полягає в тому, що спадщина нам зовсім не пасує. Авторитарна система управління, що дісталася нам від СРСР, є для нас неприродною. Але вона, ця авторитарна система, є частиною нашого тіла, нашої пам'яті і навіть є частиною нашої постсовкової ментальності. Щоб позбутися цієї виразки на нашому тілі, треба перечекати, поки нова тканина замінить стару.
 
Ну, звичайно, чекати не сидячи на диванах, а займаючись самолікуванням, хоч мінздрав і попереджає ..
 
Є два фактори, які суттєво впливають на процес нашого переродження. Це: (1) Путін і (2) МВФ.
 
Перший фактор можна розглядати як стимулюючий. Путін безперервно підштовхує нас до самоорганізації і випробуючи нашу авторитарну систему на міцність підштовхує українців до болісної, але необхідної операції, а саме: до заміни нікудишньої паскудної мафіозної авторитарної системи на демократичну систему, затвердження якої відкриває дверцяти у світ цивілізованих спільнот.
 
Другий фактор гальмує перехід до демократії. Кредити МВФ є всього лише апаратом штучного дихання для системи, яка своє віджила. Коли апарат від'єднають, тоді авторитарія помре і натомість народиться дитя демократії.
 
ПС
 
Життя йде своїм шляхом попри скаженні бійки по інтернетах .. Станеться так, як має статися за поточних обставин. Отже, зокрема і мої писятицтва тут не гальмують і не прискорюють перебіг подій. І взагалі - не впливають на них. Я навіть не розумію навіщо щось передбачати, коли воно все одно прийде, якщо має прийти, чи не прийде, якщо не має.
 
Навіщо щукати причини і наслідки, коли кожний бачить свій світ і на свій манер його обстоює?
 
Мають сенс лише пісні.
 
I love UA Singing
© Карт [28.01.2015] | Переглядів: 1085

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.4/24

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати