для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

23,5


23,5
Україна йде своїм шляхом двадцять три з половиною років. Спочатку це була стара «совкова» дорога, за інерцією. Але чим далі тим яскравіше наше життя стало вирізнятись від нашого минулого. Дійшло до того, що наш другий президент, в минулому «красный директор», навіть книжку написав «Україна – не Росія». А чому саме «не Росія»? Бо ми йшли з «совка», а символом «совка» для нас була і є саме Росія. Ну не з КНДР же нам «совок» порівнювати? Для нас КНДР – це абстрактна жопа світу, де нас ніколи не було. Інша справа Росія, чим не СеРиСеРи? Така ж нєоб’ятна, тіпа свєрхдєржава, вороги у них з усіх боків, Москва – міфічний град безмежних можливостей із завжди щасливими (хоча б у російських серіалах) москвичами і лімітою. А згадайте себе за кордоном: -“Where are you from?” – “From Ukraine.” Співбесідник морщить лоба і Ви, наступаючи своїй пісні на горло -“Russia” –“Ou, Moskow, vodka… ще якісь російські символи типу Сибіру або матрьошки”. Були і виключення, але то не суттєво. Тобто зміст порівняння нас з Росією, тотожний порівнянню з «совком». По тому у нас був перший Майдан, де ми не по «совковому» обирали собі владу і шлях розвитку. Далі відкат. За ним Майдан 2 і війна з Росією, тобто з «совком».
Рухаємося ми з «совка», намагаючись на ходу перебудувати або позбутися тих хто нашому рухові заважає. Хто не хоче з нами виходити з «совка» тому «Чемодан, вокзал, Росія».
І ось через 23 з половиною роки відбулось диво. До верховного вождя «совка»-Росії дійшло. Путін заявив: «Кто не хочет защищать Украину, кто не хочет за неё боротся может переехать и временно укрытся в России». Саме так, і ми про те ж:
ЧЕМОДАН,
ВОКЗАЛ,
РОСІЯ.
Головне як точно він спіймав всю суть бажання українців: «всі, кому байдужа доля України, всі хто не хоче розбудувати і захищати Україну, ВСІ, НЕЗАЛЕЖНО ВІД НАЦІОНАЛЬНОСТІ, НЕЗАЛЕЖНО ВІД МОВИ СПІЛКУВАННЯ, НЕЗАЛЕЖНО ВІД ВІРОСПОВІДАННЯ І ТАКЕ ІНШЕ – Чемодан, Вокзал, Росія.» Як душа, що очищується у чистилищі, так і «совок» має очиститися у Росії, а якщо йому там краще, то хай там і лишається. Боронь боже, я не кажу, що Україна – рай, а Росія – пекло, проте різниця між нами суттєва.
Порох, давай загальну мобілізацію, поки можливість є позбутися «совків». До речі, Порох, давай і ти, хоч на місяць, у Дебальцево в бліндаж, або … Путін вже запросив.
© Dmitro Maximik [28.01.2015] | Переглядів: 5028

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.6/36

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook