для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Це війна, про все дізнаєтеся з часом


Це війна, про все дізнаєтеся з часом
З одного боку це звичайно круто, що можна в прямому ефірі вести репортаж із зони бойових дій, постити фотки та записи у фейсбуці і т.д. Але з іншого, якби те саме можна було робити під час Другої Світової, не факт, що вона скінчилась би так, як скінчилася. Чому? Все просто, бо війна це не тільки зброя, вибухи і статистика, це ще й психологія, яка відіграє ой яку важливу роль в ефективності ведення бойових дій.
 
І хоча сам я ніколи не воював, за що вдячний долі, але з військовою справою трохи знайомий. І в якості підтвердження того, наскільки психологія відіграє важливу роль у перебігу війни, наведу два мої улюблені приклади (хоча насправді їх є дуже багато).
 
1. Радянсько-фінська війна, в якій малочисельна, але дуже добре мотивована фінська армія нанесла колосальні втрати Радянській.
 
2. Японський солдат - Онода Хіроо, який був настільки відданий своїй країні, що воював ще 30 років опісля закінчення війни, оскільки не хотів вірити, що війна закінчилася.
 
Про обидва приклади ви можете знайти багато інформації в інеті, якщо ще не знайомі з ними. І хоча в обох випадках, країни понесли втрати після війни (фінни втратили Карелію, а Японію зупинила тільки ядерна зброя), якби не самовіддана боротьба і допомога цивільного населення, то ці країни понесли би значно більші втрати.
 
ЗАПАМЯТАЙТЕ раз і назавжди - добре МОТИВОВАНИЙ психологічно солдат є значно ефективнішим ніж той хто низькомотивований. Тому, коли наступний раз ви побачите пост про те, що "всьопропало", "аеропортздали" та "насвсіхкинули" або просто не звертайте уваги, або баньте людей які таке поширюють. А якщо вже маєте вплив на ситуацію (кумбратсват в МО), то телефонуйте їм і перевіряйте інформацію.
 
Особливо важливо не панікавати зараз, коли оголошено чергову мобілізацію, бо коли молодий хлопець чує, що "воюватинемачим, всевкрали, керівництвовсіхздало", то з якого переляку він захоче йти боронити державу? А ворогу ж тільки те і треба, аби не було кому їхати на Схід і боротися з сепарами і російсько-терористичними військами.
 
Хочете зробити добру справу? То розповсюджуйте інформацію про те, як хлопці стають героями, як дають піз*юлей ватнікам, і як бісяться з того, що їм не дозволяють наступати, бо вони би вже давно підвісили Гіві на яйцях Мотороли.
 
Зрозумійте, або чоловіки поїдуть воювати на схід, або "схід" прийде воювати до вас, от і все. Все інше просто не має змісту. Всі проблеми, які є, всі проколи, всі зради, - це все фігня, по відношенню до того, що буде, якщо армія не стримає ватностан, там де він є зараз, або не витіснить його туди, звідки воно поширилося.
 
Цивільне населення воно тому і цивільне, бо не має доступу до військової таємниці, може спати у зручному ліжку, і не зобовязане заступати на вахту вночі в 30 градусний мороз.
 
Тому, залишайтеся спокійними, ставайте самі, або ж допомагайте волонтерам і коли прийде повістка, не тікайте до бабки в село ховатися, а йдіть у військомат і радійте, що вам випала честь захищати Україну, власну землю. Принаймні саме так зроблю я!
© Michael623 [17.01.2015] | Переглядів: 9300

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.6/89

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook