пароль
пам’ятати
[uk] ru

Реформа уніформи


Реформа уніформи
Подививсі ото я смішне і водночас з тим трагічне кіно – засідання Верховної Ради, та на депутатів у футболках на підтримку нашої доблесної льотчиці (дай їй Господь сил), і промайнула у мене в голові одна думка, за нею ще одна, а потім ще...
 
Коротше кажучи, збагатів я такою ідеєю: а якщо народних обранців зобов’язати носити в Раді спеціальну уніформу, в партійно-ідеологічних кольорах наприклад, («Опозиційний блок» ходив би в біло-синьо-червоних кольорах з «колорадськими» стрічечками на рукавах), щоб їх могли розрізняти за фракційною та іншою приналежністю?
 
Типу як спортсмени – кожен одягає футболку команди за яку він грає. На спині прізвище великими буквами та нумер в партійному списку чи округу де обирався, а голова фракції носить капітанську пов’язку. Щоправда, титульний спонсор на пузі у кожного нардепа свій («Рошен», «Приватбанк», «Газпром» – jedem das seine).
 
От виступає якийсь маловідомий депутат з трибуни парламенту – ти одразу бачиш «чиїх він буде» без титрування. Розгоряється сварка-бійка – не треба більше збільшувати стоп-кадри щоб ідентифікувати хто перший почав, досить лише прочитати букви та цифри на вбранні. Тягнеться рука обранця голосувати за сусіда – та сама історія.
 
Уявіть собі як би це було зручно, до того ж нікого б не дратувало шмаття за сотні прожиткових мінімумів на тілі народного обранця. Та й можна ще якісь капці спеціальні впровадити і крокодилові чоботи теж зникнуть із зали засідань. Влаштувати в парламенті роздягальні із іменними шафами: прийшов вранці на роботу, переодягнувся в робу і працюєш. Без змінного одягу не допускаєшся до засідання, або отримуєш менше голосів за свої законопроекти: «за 300 голосів», а «рішення не прийнято», бо депутат Петренко сьогодні без форми.
 
З цього можна також витягти фінансову вигоду: відкрити фан-магазини де продаватиметься депутатська форма. Хочеш футболку з вилами, номером «1» і прізвищем «Ляшко» – поповни бюджет країни на «надцять» гривень. Депутат Петренко став «тушкою» та перебіг до іншої фракції – виборці спалюють та викидають футболки з його прізвищем на смітник.
 
Ну ви зрозуміли, тема перспективна, залишилось тільки донести її безпосередньо до депутатів, а там і до законотворчої ініціативи недалеко – майже реформа, хулі. Революційна.
© Artem Marchenko [14.01.2015] | Переглядів: 2639

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.1/26

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook