для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Лабутін та його команда. Розкрадання Укрспирту продовжується


Лабутін та його команда. Розкрадання Укрспирту продовжується
Новий Міністр агрополітики Олексій Павленко, через пресс – службу міністерства, анонсує боротьбу з корупцією в  лавах своїх підлеглих, презентує  звільнення керівника ДП Укрспирт  Михайла Лабутіна, якому ДФС України, за погодженням з Генеральною прокуратурою України  повідомила підозри  у масштабних розкраданнях майна Укрспирту, на суми що перевищують 170 млн.грн, і ухиленнях від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Про те на сьогодні жодного документу, який би підтверджував гучні заяви Міністра Павленко, щодо звільнення, або відсторонення Лабутіна від посади не існує.
 
В той  же час, Лабутін, зайняв кругову оборону в Центрі кардіології та хірургії дитячої  лікарні, що на вул..Мельнікова,24, в м.Києві, де лікарі що денно штампують довідки, якими забороняють слідчим ДФС вчиняти слідчі дії з Лабутіним.
 
До цього, з незрозумілих причин і не відомо за рахунок якого  фінансування, лікарню з Лабутіним, від податківців,  оточили озброєні люди, яки називають себе бійцями 24-го штурмового батальйону «Айдар», «Правого сектору» та якої то К-2.
 
При цьому, «хвороба» Лабутіна, не заважає йому проводити спілкування з журналістами та проводити брифінги   у лікарні,  лити бруд на керівництво МінАПК, ДФС,  Кабміну, Генеральної прокуратури і  розхвалювати свої досягнення в Укрспирті,  порівнюючи їх  з досягненнями попередників.
 
За технікою відбудови, конструкції  досягнень Лабутіна в Укрспирті дуже дивні. Так на думку Лабутіна, якщо його попередники вкрали 100% прибутку Укрспирту, а він тільки 50%, то його за це потрібно нагороджувати, а не звинувачувати.
 
До цього, поки Лабутін, путає нового міністра та податківців своїми хворобами, його команда продовжує розкрадати майно Укрспирту!
 
Та, 15 грудня 2014 року, вже після заяв Міністра Павленко про звільнення Лабутіна, команда останнього в Укрспирті підписала угоду з сумнівним підприємством на очистку полів фільтрації на суму 23,4 млн.грн.!!!!
 

 
Нижче наводимо поіменний склад команди Лабутіна в ДП Укрспирт, яка продовжує розкрадання державного майна під носом нового Міністра Павленко.
 
Сподіваємось що ця інформація буде в нагоді слідчим ДФС України та Міністру агрополітики України Олексію Павленко.
 
І так «герої» Укрспирту:
 

1. Булига Геннадій Володимирович,  офіційно працює радником генерального директора ДП Укрспирт.
 
Погоджує про плати та  всю кореспонденцію по ДП, фактично виконує роботу Гендиректора. При відсутності Лабутіна підписує всю документацію використовуючи  факсиміле з підписом Лабутіна.
 
Виконує роль кммунікатора між Лабутіним та комерсантами. Наприклад  з ним домовляються про не формальні зустрічі з Лабутіним, через нього озвучуються суми хабарів за посади керівників МПД ДП Укрспирт , через нього виконуються окремі вказівки Лабутніа, пов’язані з розкраданням майна. Так, він особисто давав команду ревізорам ДП закрити "очі" на вільні  місця доступу до спирту та факти виробництва не облікованого спирту на Залучанскьому, Підгайчанському, Сторонибабському МПД ДП Укрспирт.
 
2. Кириченко Павло Григорович, начальник управління по забезпеченню виробництва ДП Укрспирт.
 
з 01 вересня 2014 року за дорученням ДП Укрспирт укладає договори з питань закупівлі та реалізації сільгосп продукції, в тому числі на експорт, матеріально-технічного забезпечення, експедиційних послуг, ремонтних робіт, закупівлі паливно-мастильних матеріалів, закупівлі та реалізації горілки, купівлі-продажу барди.
 
Особисто надавав вказівки на укладання  договорів, щодо придбання матеріальних цінностей за завищеними цінами між ДП Укрспирт та наступними СПД:
- ТОВ "Асазда", на придбання масок  медицінських;
- ТОВ "Пейпа Трейд", на придбання канцтоварів;
- ТзОВ ТД "Солі", сіль кам’яна;
- ТзОВ "Галелектросервіс", на придбання електродів;
- ТзОВ "Мартань", на придбання лінії розливу;
- ТОВ "Укремальзахист", на емалювання чанів;
- ТзОВ "Промдетальсервіс",  на придбання спецодягу;
- ПП "ОККО БІЗНЕС КОНТРАКТ", ПП "Автопетроліум",ПАТ "Автотехсервіс"-Новосілка,  ТОВ ВТФ "Авіас";
 
Завдяки укладанням даних договорів, на ДП Укрспирт, постачалась кукурудза по ціні 2500 грн/т із засміченістю до 30% при її вартості у виробника -   1500 грн/т  (МПД Тернопільської обл..), пшениця по ціні 2300 грн/т при її вартості-1300 грн/т.
 
Навіть в сьогоднішніх умовах на МПД постачається волога сировина по ціні 1800 грн/т при її вартості  від фермерів-1200 грн/т.
Всі ці поставки документально відбуваються  через ПП "Агро-дружба"(директор є близьким другом  Лабутіна та Кириченка).
 
Всі не формальні  зустрічі з керівниками фірм постачальників матеріальних цінностей на ДП Укрспирт, Кириченко проводить особисто, в деяких зустрічах бере участь Донченко.
 
Завдяки таким не формальним зустрічам Кириченка, вартість договорів завищена на 15-50 %.
 
3. Донченко Владислав Віталійович, заступник начальника управління по забезпеченню виробництва ДП Укрспирт.
 
Колишній керівник розграбованого Івано-Франківського ОДОСП.
Займається закупівлею та продажем на експорт сої та експортом в цілому.
 
Донченко особисто контролює роботу Козлівського МПД, яке щоденно виробляє  200 дал. не облікованого  спирту, що складає близько 60 000 літрів  в місяць і особисто займається збутом цього спирту.
 
Щоденно на Козлівському МПД приписуються ходки по вивезенню барди, а надлишкова кількість вкраденого дизельного пального реалізовується Донченко.
 
Лишки ферментних препаратів із Козлівського МПД вивозить охорона заводу за наказом зав. лабораторії.
 
Не облікований спирт складають в гаражі, а з ранку тракторами, що возять барду, вивозять спирт. Для збиту спирту мають точку  в селі, де розташований спиртовий завод. На місці все організовує довірена особа Донченко - Данилюк Андрій Євстахович, при участі завідуючого складом спирту на Козлівському МПД -Юзьків Андрій Романович. Дані працівники близькі друзі Донченка. Керує всім цим процесом особисто Донченко.
 
Не облікований спирт вивозять за присутності  «смотрящих» Лабутіна.
 
4. Ільчишин Ігор Анатолійович, начальник контрольно-ревізійного управління ДП Укрспирт.
 
Прикриває актами КРУ Укрспирту, розкрадання майна Укрспирту.
 
5. Вітвицький Павло Станіславович, т.в.о. начальника управління контролю за виробництвом та обігом спирту ДП Укрспирт.
 
Функціонально забезпечує   контроль за виробництвом та обігом спирту в ДП Укрспирт, тобто   здійснює перевірки наявності та стану пломб на місцях можливого доступу спирту, проведення інвентаризації спирту в будь-який час доби, зняття залишків готової продукції, та сировини, перевірки відповідності технологічного процесу згідно регламенту виробництва, перевірки виробничих складських, технічних приміщень та всіх наявних резервуарів на всіх МПД та спиртових заводах.
 
Фактично бачить, контролює та прикриває невиконання виробничої програми окремими МПД - Залучанське, Липницьке, Козлівське, Підгайчиківське, Караванське, Воютицьке, Рава-Руське, Вузлівське,Стадницьке та інші. Дані МПД, за вказівкою Лабутіна, щоденно виробляють не облікований спирт в обсягах  від 500 до 1000 дал спирту кожне.  
 
6. Вергелес Георгій Валентинович, начальник виробничого управління ДП Укрспирт.
 
До функцій Вергелеса відноситься контроль за якістю виробництва спирту на МПД ДП Укрспирт, затвердження виробничих планів, максимальних потужностей виробництва, виходів готової продукції, не допущення перевитрат основної сировини, матеріалів та енергетичних ресурсів.
 
Фактично, як і Вітвицький,  бачить, контролює та прикриває невиконання виробничої програми окремими МПД - Залучанське, Липницьке, Козлівське, Підгайчиківське, Караванське, Воютицьке, Рава-Руське, Вузлівське,Стадницьке та інші. Дані МПД, за вказівкою Лабутіна, щоденно виробляють не облікований спирт в обсягах  від 500 до 1000 дал спирту кожне.  
 
Окрім того,  приймав безпосередню особисту участь при закюченні договорів на поставку в ДП Укрспирт антисептиків від наступних СПД:
- ПП "Спеціальні технології. Інноваційна діяльність» (м.Одеса);
- ПП "Коурос" (м. Івано-франківськ), на поставку дріжджів і піногасника;
- ТОВ "Трістан", на поставку ферментних препаратів;
 
Особисто проводив переговори із керівниками даних контрагентів, завдяки чому вартість договорів завищена на 30%(сума відкату). Система відкатів при ньому працює чітко .
 
7. Гниляк Микола Олександрович, провідний інженер відділу матеріально-технічного забезпечення ДП Укрспирт.
 
Відповідає за складання реєстрів платежів, їх затвердження у керівництва та контроль проплат. Безпосередньо виконував вказівки Лабутіна стосовно здійснення оплат, досить часто необгрунтованих та безпідставних.
 
8. Ломаков Олександр Миколайович, начальник юридичного управління ДП Укрспирт.
 
Особисто пресував керівників МПД ГП Укрспирт, примушував писати заяви    стосовно  безпідставного звільнення.
 
9. Арестархова Людмила Юріївна, Начальник планового відділу ДП Укрспирт.
 
Функціонально, складає виробничі плани по МПД ДП Укрспирт та спиртозаводах,  готує погодження пропусків МПД та спиртозаводів.
 
Фактично, щоденно чітко бачить виконання МПД виробничої програми, і якщо потрібно прикрити не обліковане виробництво -прикриває.
 
Фактично видає дозволи на пропуск МПД  і заводів із заниженою виробничою програмою, що дає можливість виготовляти не облікований спирт.
 
Прикриває перевищення нормативів  по споживанню палива та електроенергії на окремих МПД, де виробляється не облікований спирт.
 
10. Безродний Сергій Володимирович, головний бухгалтер ДП Укрспирт.
 
Погоджує проплати та погоджує  договори по ДП Укрспирт, на придбання сировини, товарів, робіт, послуг по значно завищеним цінам.
 
Видав розпорядження №4-р від 23.05.2014 про облікування ФГЕС за  ставкою  1,00 гривня за дал.  Це привело до збитків ДП Укрспирт і  зменшення надходжень  акцизного податку в  бюджет.
 
11. Городецький Віталій Анатолійович, начальник відділу матеріально-технічного забезпечення ДП Укрспирт.
 
Функціонально, здійснює аналіз реєстрів платежів, пошук товарно-матеріальних цінностей, складання проектів договорів на придбання ДП Укрспирт сировини, товарів, робіт, послуг.
 
Згідно вказівок Лабутіна приймав участь в укладанні договорів по завищених цінах, направляв представників постачальників, для проведення переговорів стосовно суми договору та суми відкату , до Кириченко.
 
12. Бабяр Андрій В’ячеславович, заступник генерального директора з питань охорони ДП Укрспирт.
 
Створив структуру «смотрящих» на спиртових заводах та МПД,  керує «смотрящими у вишиванках», які мають статус  заступників з питань охорони на МПД,  та керує  охороною в цілому на всіх МПД. За вказівкою Лабутіна, через «смотрящих», на окремих МПД ДП Укрспирт, контролює кількість відвантаженого не облікованого спирту.
 
Має безпосереднє відношення до заключення договору ДП Укрспирт на постачання канцтоварів із завишенням вартості договору на 20%.
 
Очолює рекет у вишиванках. Збирає гроші з керівників МПД за прикриття фактів не значних розкрадань майна.
 
13. Недомовний Олег Миколайович, заступник генерального директора ДП Укрспирт.
 
Один із найкращих товаришів Лабутіна та Безродного, по розробці та реалізації чорних та мутних схем: як вкрасти, як продати, куди поставити ліве зерно та мелясу та інше.
 
14. Саган Микола Олександрович, заступник начальника управління по забезпеченню виробництва ДП Укрспирт.
 
Здійснював погодження договорів з питань закупівлі та реалізації сільгосп продукції, в тому числі на експорт, матеріально-технічного забезпечення, експедиційних послуг, ремонтних робіт, закупівлі паливно-мастильних матеріалів, закупівлі та реалізації горілки, купівлі-продажу барди по завищених цінах по наступних СПД:
- ТОВ "Асазда", на придбання масок  медицінських;
- ТОВ "Пейпа Трейд", на придбання канцтоварів;
- ТзОВ ТД "Солі", сіль кам’яна;
- ТзОВ "Галелектросервіс", на придбання електродів;
- ТзОВ "Мартань", на придбання лінії розливу;
- ТОВ "Укремальзахист", на емалювання чанів;
- ТзОВ "Промдетальсервіс",  на придбання спецодягу;
- ПП "ОККО БІЗНЕС КОНТРАКТ", ПП "Автопетроліум",ПАТ "Автотехсервіс"-Новосілка,  ТОВ ВТФ "Авіас";
 
Маючі такі важелі впливу на фінансові потоки державного підприємства, Лабутін може «хворіти» місяцями, розкрадаючи державне майно і здійснюючи підкуп лікарів.
© saqwer [19.12.2014] | Переглядів: 3031

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.3/17

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook