пароль
пам’ятати
[uk] ru

Тактика боротьби з пропагандою


Тактика боротьби з пропагандою
Бойкотуєш російські продукти?
LifeNews чи НТВ - це також продукти. Українці - аудиторія, закладена в бюджет цих каналів. Пропаганда поділяється на два типи: внутрішнього й зовнішнього споживання. Деякі новини написані чітко під середньостатичного буржуа, інші - під пролетаріат чи молодь. Поки ви посміюєтесь над Кисельовим, він заробляє собі на нову Ладу Каліну, замасковану під Бентлі.
Пропаганда, окрім комерційної цінності (а вона дуже висока), має і більш очевидну. Ще Тацит казав: "Оббріхуйте, осад залишиться". Кожний переглянутий сюжет руйнує логіку сприйняття, навіть якщо ти його висміюєш. Це хвороба, яка через статуси у FB, перепости, а потім і серйозне роздумування на тему "правда чи не правда?" залишає осад, на який автори пропаганди й розраховують. Наші ЗМІ, навіть правдиві, часом підхоплюють цю хворобу. Ненавмисне.
 
Моя рекомендація відмовитися від будь-якої реакції, репостів, обговорень російських новин. Тільки гігієна врятує тебе.
Але ти, як завжди, це проігноруєш. Бо ти вже підсів на це сміття. Ти сам полюбив фальшиві сенсації. Розумію, що там сидять професіонали, які вміють гарно подати матеріал.
У цьому списку агітаторів не тільки російські ЗМІ, але й безліч сайтів із сумнівною інформацією, як-от: elise.com.ua; informresist; hvylya.ua. І, звісно, у цьому списку фірташівські, "курченківські" й ахметівські проекти. Обозрєватєль, Сєгодня, Інтер - це продукт, від якого також варто відмовитися негайно. Кожний перегляд - це гроші в їхню копілку, це примноження їхнього впливу.
 
Те, що називають інформаційною війною проходить не тільки в головах росіян, але й в українців. Їх налаштовують одне проти одного, плетуть інтриги довкола публічних осіб, дискредитують лідерів. Здоровий скепсис до влади профанується скепсисом до будь-якої ініціативи. За цією схемою політично активних росіян 1980-х перетворили на біомасу 2010-х.
 
Кому не байдуже, будь ласка, поширюйте цю думку серед друзів і знайомих.
© terecht1 [13.12.2014] | Переглядів: 3136

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.9/16

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook