пароль
пам’ятати
[uk] ru

«Жінка його мрії» «відмилася» від порнографічного тавра


«Жінка його мрії» «відмилася» від порнографічного тавра
На початку цього року роман Ульяненка “Жінка його мрії”, згідно з висновком Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, був визнаний порнографічним і заборонений. З таким висновком письменник не погодився і, щоб оскаржити його, подав у Окружний адміністративний суд Києва позов на експертну комісію. Судовий процес тривав дев’ять місяців. Крапку у ньому поставив не суд, а мирова угода. Олесь Ульяненко з одного боку та представники експертної комісії з іншого 26 листопада підписали мирову угоду, за якою усі позовні вимоги письменника будуть виконані – експертна комісія відкличе свій висновок. А отже, книжка “Жінка його мрії” більше не вважатиметься порнографічним продуктом і, відповідно, не буде заборонена.
 
- Ця судова справа дорого мені коштувала і у фінансовому плані – як-не-як адвокатам потрібно платити, і у моральному – я навіть потрапив у лікарню з нервовим виснаженням, – зауважив у розмові з кореспондентом “ВЗ” Олесь Ульяненко. – Якби судовий процес тривав далі, я б стовідсотково його виграв. Аргументів на захист своєї позиції Національній комісії бракувало, тож вона і запропонувала “мирову”. Я пішов їй назустріч.
 
“Мирова” набуде чинності через п’ять днів після її підписання – 1 грудня. Та от побачити у цей день скандальний роман на полицях книжкових магазинів шансів малувато. Попри те, що у видавництва “Клуб сімейного дозвілля” залишився недорозпроданий через заборону тираж книжки – кілька тисяч примірників, Олесь Уляненко розірвав з ним контракт. “КСД” не має права продавати книжки, які залишились у нього після заборони, – наголошує Олесь Ульяненко. – Я розірвав з ними контракт більш ніж півроку тому. Замість того, щоб захищати мене від нападок комісії, видавництво спочатку заробило на мені, а потім покинуло. Мовляв, ми цю кашу заварили, а ти її розхльобуй”. Натомість 1 грудня відбудеться презентація книжки письменника “Там, де південь”, яка виходить у видавництві “Треант”. Тоді ж стане відомо, у якому видавництві вийде новий тираж “Жінки його мрії”. “У новому видавництві цей роман вийде у відповідному оформленні, як детектив, – зазначила літагент Ульяненка Женя Чупріна. – На обкладинці книжки не буде оголеної жінки, як це було тоді, коли твір видавав “КСД”. А Ульяненко буде представлений не як еротичний автор, а як живий класик”.
 
У новому виданні забороненого роману зміниться не лише його зовнішній вигляд, а й текст твору. “Нічого суттєвого я не змінював, просто прибрав кілька слів, які декому можуть здатися непристойними, щоб не було ні найменшої зачіпки назвати цей роман порнографічним”, – зізнається автор.
 
Фінансового зиску від позову і скандальної репутації книжки Ульяненко не бачить. “Книжки в Україні продаються надзвичайно погано,–каже він. І те, що мій роман побував у статусі забороненого, може, й підвищить його популярність серед покупців, але глобально ситуацію не змінить”.
 
Оксана ЗЬОБРО
"Високий Замок"
Vit [29.11.2009] | Переглядів: 1632

2 3 4 5
 Рейтинг: 25.0/7

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook