для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Як рятувати Донбас


Як рятувати Донбас
Здавати окуповану частину Донбасу ніхто не хоче, а воювати за неї зараз не вистачить сил. (Для відвоювання спочатку треба провести реформування армії. Щонайменш, низку кадрових змін у МО) Ця частина Донбасу - теж Україна. Як її рятувати у невійськовий спосіб? "Кіньтє ви ету кучу дєрьма", сказав українцям А.Кох. Але там теж мешкають українці. Більшість мешканців, схоже, за Україну.
 
Відвоювання Донбасу є лише першим кроком. Далі тре буде щось робити з україноненависниками, яких там приблизно 20-30%. І що саме з ними робити, з тими носіями мафіозності, бандитизму, агресії та підступності?
 
Рятівний шлях - це тимчасовий, скажімо, на 6 місяців, протекторат ОБСЕ над окупованою територією Донбасу. Ціль: проведення чесного референдуму щодо державній належності території.
 
ОБСЕ не має достатніх потужностей, але це означає лише одне: тре їй їх додати. США та Канада допоможуть. Саме ОБСЕ, бо ООН є блокованою одним з її постійних членів, який зветься "Россійскою Фєдєрациєю".
 
Ініціатором проведення такого референдуму і, відповідно, надання території статусу Тимчасового Протектората ОБСЕ (ТП) має бути Україна. Спочатку, заради формального виконання звичайного порядку, ініціювати розглядання цієї ініціативи в у Совбезі ООН, а після ниминучого блоквання москвою, передати заяву до ОБСЕ. Якнайширше сповістити світову спільноту (ще на етапі розглядання заяви на Совбезі) про катастрофічний стан території напередодні зими. Не просто "катастрофічний", а КАТАСТРОФІЧНИЙ. Це не важко буде зробити, бо Москва своїма рашатудеями та лайньюсами вже зафлудила світ картинками на цю тему. Але супровід до картинок має доминувати саме наш: сучасний стан Донбасу є наслідком її агресії. Це тим паче легко зробити, що ОБСЕ визнала московську агресії в Україні (на відміну від ООН).
 
ТП мав би завданням створення вільного середовища задля проведення чесного і прозорого референдуму з питанням: "Чи визнаєте Ви дієвість діючої української конституції на цій території, і тим самим, її належність до України?" -
"Так/Ні". Тобто, ТП має позбавити окуповану територію всіх взагалі озброєних осіб, окрім підпорядкованих їй поліційських підрозділів, відряджених країнами ОБСЕ. Комбатанти мають залишити територію на період повноважень ТП, а в разі порушення, вони мають бути інтернованими. Має бути забезпечене право на анонімний доступ до бідь яких українських телеканалів таким чином, аби всі центральні і всі місцеві українські канали були б присутні у будь якому наборі мовлення - чи то в етері, чи то у кабелі.
 
Всі органи виконавчої, представницької та судової влади втрачають свої повноваження. Діють лише органи управління, які впровадять менеджери ТП. Діючими вважаються кримінальний та громадянський кодекси якоїсь европейській країни, або якась комбінація кодексів европейських країн.
 
Якщо (точніше - коли) москва заважатиме, обкласти її нищивними санкціями. Европа піде на це, бо їй не потрібна ескалація гуманітарної катастрофи зо всіма наслідками у вигляді потоків біженців, кримінальників та красноармійців на терени Східної Европи і далі.
 
Лічільні комісії референдуму мають бути складені виключно з осіб, які мали б мандат від визнаних в світі міжнародних організацій миротворчого напрямку. Підрахунок має бути прозорим, під відеокамери, із виходом в інтеренет.
Результати референдуму мають мати силу міжнародної загальноевропейської угоди.
 
Такий варіант вирішення проблеми має багато прямих і побічних виграшів для України. І самий спротив цьому шляхові з боку москви призвів би лише до її кінцевої дискредитації.
© Кіт [08.09.2014] | Переглядів: 1066

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.1/23

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook