для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ПОЛІТИЧНІ ПРИСТРАСТІ НАВКОЛО АНІ ЛОРАК


ПОЛІТИЧНІ ПРИСТРАСТІ НАВКОЛО АНІ ЛОРАК

 
         Співачку Ані Лорак багато українських патріотів сьогодні вважає людиною, що зрадила свою Батьківщину. Як відомо, нещодавно вона отримала нагороду в Росії. Саме це і стало причиною такого ставлення до Кароліни. Інтернет наповнився висловлюваннями на кшталт цього: «Не могу придумать другого сравнения, кроме оказания интимных услуг фашистам во время второй мировой.  Тогда такого не прощали! », або цього: «Всех украинских артистов, которые в эти трудные часы давали концерты оккупационной РоSSии, необходимо признать врагами народа, лишить гражданства, вывести за пределы страны и запретить въезжать в Украину. Вы можете себе представить, чтобы Клавдия Шульженко давала концерты в Германии Гитлера? Я не могу!» .
         Їй також нагадали, що Вахтанг Кікабідзе у свій час під час агресії Росії в Грузії відмовився від російської нагороди.
 

 

        Така, вирвана з контексту, інформація  мене також би обурила.  Бо на перший погляд все логічно і справедливо. Але це лише  на перший погляд. Бо інформація, якою володію я, значно ширша і має інший контекст. Отож, почнемо з порівняння Лорак з Кікабідзе.
Вахтанг Кікабідзе  був удостоєний ДЕРЖАВНОЇ російської нагороди -  Ордену ДРУЖБИ народів. Тут логіка проста: яка може бути ДРУЖБА між Грузією і Росією, коли Росія по відношенню до Грузії виступила агресором ? Наказ про нагородження підписував тодішній президент Росії Д. Мєдвєдєв. Я певна, що Ані Лорак такої нагороди з рук російських політичних керманичів теж би не прийняла. Так що ж то за нагорода була у Ані Лорак?  Це були дві МУЗИЧНІ премії: одна – за  "Краще шоу року" , а друга - "Кращий дует року" (мався на увазі дует з Григорієм Лепсом). Тож, на відміну від ордену Кікабідзе, це НЕ ДЕРЖАВНІ нагороди Росії. Це МУЗИЧНІ нагороди МУЗИЧНОГО телеканалу «RU TV», і ці премії присуджені ще до подій в Україні, хоча церемонія нагороди відбулася вже пізніше.  І переможців визначали не російські політики чи урядовці, і навіть не керівництво музичного каналу, а глядачі шляхом інтернет-голосування, причому таке голосування носило МІЖНАРОДНИЙ характер, і за Кароліну проголосувало в тому числі багато її українських прихильників. То де,  коли, і як саме вона зрадила Батьківщину?  Так, вона, порівняно, наприклад, з  Русланою, в певній мірі аполітична, нейтральна, хоча до цього зняла кліп на українську пісню, де використала кадри Майдану, продемонструвавши цим свою позицію. Вона також знялася в ролику за єдину Україну, перерахувала частину гонорару на потреби АТО. Ось це і є її громадянська позиція. Іншої позиції вона ніде не засвідчувала. Так, вона не любить говорити про політику. Кароліна не політик, вона співачка, і все, що може, намагається виражати через пісню.
 

 
          А те, що у нас в Україні на ТБ і далі засилля російських телесеріалів і низькопробної російської попси – це нікого не бентежить? Проти цього майданівським активістам нема бажання виступати?
           Звичайно, Кароліні можна закинути, що вона минулого року, ще до воєнних подій в Україні, активно продавала росіянам свій музичний продукт. Так-так, я не помилилась, саме ПРОДАВАЛА свій спів у якості музичного продукту, і це нормально, адже вона  професійна співачка, яка співом заробляє на життя. Звичайно, що може багато хто скаже, що це ненормально, і за такі її дії треба за прикладом одеських майданівців одягати шоломи, брати кийки в руки і організовувати зрив концертів Ані Лорак в Україні. Засоби масової інформації у цьому допоможуть, і навіть організацію побоїща припишуть Кароліні, і назву відеоролику придумають, наприклад, ось таку: «Ани Лорак в Одессе устроила побоище - есть пострадавшие.»  
 

 
До речі, під відео я знайшла цікавий відгук: «Шикарная идея !!! Надо на Лорак как на живца ловить здоровых бездельников и пацтриотов. Объявить концерт ее скажем во Львове, всех пришедших драться поцтриотов окружить, посадить в вагоны - и на Донбасс !!! А оружие в бою добудут !»
 
Сама ж співачка цю подію прокоментувала так: «Я б хотіла звернутися до всіх! Я шкодую про ситуацію, яка сталася перед моїм концертом в місті Одеса та співчуваю тим людям, яким завдали тілесні і моральні травми. Мені боляче від того, що я стала заручницею провокації, замовної акції, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Одесі. Дякую моїм глядачам за любов і повний зал. Я приношу вибачення, що довелося скоротити виступ в ім'я безпеки глядачів, які прийшли на концерт. Дякуємо за розуміння і підтримку! я - співачка, я - артист, і виходжу на сцену для глядачів усього світу. У цьому сенс мого життя. Я люблю свою країну, молюся за неї і закликаю всіх до миру. Прошу людей не піддаватися на провокації. Я як і раніше вірю в людей, бажаю миру і добра Україні!»
 
Я не хочу твердити, що до Ані Лорак у цьому контексті немає претензій, я припускаю, що можна знайти і контраргументи, але й перебільшувати не варто, як і не варто весь свій протест кинути на плечі однієї людини.
 
          А якщо вже підтримувати кампанію відмови продажу росіянам українського продукту (чи то музичного, чи будь-якого іншого), то учасникам подібних акцій я пропоную одягнути маски і шоломи, взяти в руки кийки – і під адміністрацію президента України, влаштувати там побоїще з міліціонерами з вигуками: «Геть шоколадки «Рошену» з російської території!», «Досить годувати українськими солодощами агресора!», а за результатами акції розповсюдити відео під назвою: «Порошенко под администрацией президента устроил побоище - есть пострадавшие.»
СлабО??? Авжеж, слабО !!! .  Воювати з тендітною жінкою значно легше.  
         А може таку чоловічу енергію дійсно десь задіяти  у якомусь батальйоні нацгвардії? Може тоді патріотизм принесе більше користі, ніж війна з  однією жінкою?
 

 
© Даяна [12.08.2014] | Переглядів: 1703

2 3 4 5
 Рейтинг: 33.3/50

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook