для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Звернення нас до нього.


Звернення нас до нього.
Петре !
 
Вже як 2 місяці тому ми надали тобі безпрецедентну підтримку, обравши тебе Президентом України. Ми сподівалися, що ти, як людина розумна, розумієш, що разом з нашою довірою ти береш на себе і повну відповідальність за виконання своїх обіцянок та долю нашої країни.
 
Нам була не дуже цікава величина складнощів з старим складом парляменту, повного негідників і зрадників. Якби ти попросив нас про допомогу, то будь-який закон був би прийнятий і будь-який злодій та зрадник був би заарештований.
 
Але схоже, що замість того щоб спертися на нас, тих хто прогнав тирана януковича і привів тебе до влади, ти волів торгуватися, домовлятися і грати в політику з тими кого ти називаєш елітою. Що ж, можливо тобі видніше, це твоє право, ти зараз Президент. Але й відповідальність теж твоя.
 
З моменту здобуття Україною незалежності ніхто з вищого керівництва держави не відповів рівним рахунком ні за що. Ні за злидні і розруху в 90-х, ні за побудову системи тотальної корупції та грандіозне розкрадання народної власності часів Кучми, ні за фальсифікації виборів 2004, ні за підлий обман твоїм кумом ю-щенком мільйонів українців, які повірили у зміни, очищення влади і справедливість. Ніхто не покараний, а ті, хто повинен сидіти в тюрмах, тепер є господарями життя. Напевно, саме тому, через банальну безкарності, кожен наступний правитель України був ще більш підлим і безпринципним. Зараз, після революції 2014, теж ніхто не відповів ні за що. Частина злочинців спокійно виїхала з країни з награбованими мільярдами, інша частина залишилася на своїх посадах та при старих корупційних схемах. У судах, міністерствах і силових відомствах все так же панує кругова порука, все також торгують посадами та покривають негідників. Але більше так не буде, Петре. Безвідповідальність і безкарність закінчилася. Тепер Наше право на справедливість обмито Нашою кров'ю.
 
Відповідальність - це коли доведеться відповідати. Якщо твої, Петре, підлеглі, керівники силових відомств, не хочуть або не можуть покарати злочинців за законом, то відповідатимуть разом із злочинцями вони самі ...
Вони адже брали відповідальність разом з тобою ? Чи ти з ними ... нам то без різниці. Головне, що, будуть відповідати. Перед нами. А разом з ними відповідати будеш і ти, Петре. Ми дуже не хотіли б до цього доводити, йде війна, але ти не залишаєш нам вибору. Корупція та зрада дуже дорого нам обходяться, через них розпалюється і затягується війна, тисячами гинуть кращі з нас. Ми не дозволимо. Не маємо права.
 
Петре, нас багато. Ми на фронтах, на Майданах, в громадських організаціях, в університетах, в армії і силових структурах, в офісах, на заводах, на Західній Україні, на Східній, в Києві, за кордоном, в підпіллі. Нас багато і ми різні.
Одні з нас вважають, що сепаратистам на сході свідомо дозволили зміцнитися і завезти важке озброєння з Росії, свідомо саботували озброєння та постачання бойових частин Української армії, щоб отримати затяжну війну, в якій загинуть найсміливіші, і завдяки якій можна буде відволікти суспільство від проблем контрреволюції та грабунку всередині країни.
Інші думають, що твій план - довести справу до терактів в Києві і потім ввести диктаторські закони, знищивши саму можливість протесту.
Треті вважають, що ти просто помилилися, побоявшись спертися на народ і довірившись системі злодіїв та зрадників, а тепер ця система незалежно від твоєї волі знищує патріотів та країну, одночасно продовжуючи заробляти мільярди.
Але ми єдині в одному - так не буде. Ми не дамо.
Твої, Петре, підлеглі, замість того щоб боротися з реальними ворогами витрачають сили і час на боротьбу з київським Майданом. Але там лише небагато з нас. Якщо навіть їм вдасться його остаточно дискредитувати та ліквідувати, це нічого не змінить. Ми все одно очистимо країну, якщо цього не захочеш зробити ти. Ніякі силові відомства, закони та маніпуляції не зможуть цьому перешкодити. Негідники і ті, хто їх покривав будуть покарані.
 
Петре, все у твоїх руках. У тебе є приблизно місяць. Якщо ти не почнеш з суспільством чесний та відкритий діалог, і не посадиш за грати перших найбільш одіозних персонажів, то вже з 1-го вересня можуть початися атаки на власність і самосуди, що переростуть у народні трибунали та показові ліквідації. Не доводь до цього, Петре.
 
З надією на твій розум, твій Народ України.
 
P.S. Петре, ти вже пробач, що ми з тобою на ти. Так воно якось нам зручніше. Та і свиней ми разом з тобою вже давно пасемо в Україні.
 
P.S.S. мій лише переклад.
© Олександр Башта [26.07.2014] | Переглядів: 2157
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.5/51

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook