для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чому вона це робить? Нариси політичної етології.


Чому вона це робить? Нариси політичної етології.
Передмова
 
Не пам’ятаю в якій комедії був такий епізод. Господар біолабораторії своєму гостю, вченому-біологу, демонструє мишу в клітці, що постійно з шаленою швидкістю тисне на важіль. І коментує дослід так: «Цій миші вживили електрод в центр задоволення головного мозку. Електрод з’єднали з важелем. Кожного разу при натисканні на нього електрод подразнює мозок і миша отримує задоволення. Вона вже 29 годин не їсть, не спить, не п’є, не реагує на інші стимули, а тільки натискає на цей важіль. Прибори свідчать, що вона скоро помре від виснаження. Ви не знаєте, чому вона це робить?»
 
Роздуми
 
Роssія дуже схожа на цю мишу. Тільки центр задоволення подразнюється у неї смертю, жахами та стражданнями. Таке враження, що роssія – це такий собі колективний некромант-некрофіл мазохистського штибу. Вона насолоджується смертними муками інших розумних. Вона насолоджується самим актом смерті. Вона невпинно накачує-лякає себе жахами, що містяться в її екзальтованій уяві.
 
Її хлібом не годуй, але дай когось зарізати. І не просто зарізати, а так, щоб жертва довго мучилася. І щоб не тільки жертва мучилася, а щоб її рідні та близькі страждали. І щоб не тільки близькі страждали, а щоб за цими тортурами весь світ спостерігав. І щоб весь світ не тільки дивився, а ще й жертву та її близьких прокляв, як винуватців трагедії. І коли все це станеться разом, то наступає справжній катарсис і роssія – ціла країна, цілий народ – впадає в екстаз.
 
Катуючи інших, роssія запевняє себе в тому, що їх смерть і страждання – простий та вимушений  самозахист від підступного ворога. А ворог у неї всі. Вони всі проти мене одну і я, така нескорена і невинна не маю іншого вибору як знищити це вселенське зло першою. Ну, а далі, як по писаному, страшилки одне жахливіша за іншу. У такий спосіб роssія не просто виправдовує свої звірства, а виставляє себе жертвою. І будь-які спроби пояснити, об’єктивна реальність не така, інтерпретуються як підступ одвічних ворогів.
Такий мазохізм видається за вищий рівень духовності, заснований на святості. (Це не я придумав, це майже дослівно цитата з пана Гундяєва.) Відповідно, інші, що не поділяють тезу про святість як основу виключності роssіян, «руського міру», безбожники, поплічники диявола і мракобіси. Всі вони хочуть тільки одного, вони мають тільки один сенс життя – знищення роssії, як духовного оплоту людської цивілізації.
 
А найстрашніше полягає в тому, що кожного наступного разу жертв має бути більше, тортури жорстокішими, страждання глибшими, прокляття страшнішими, жахіття страхолюднішими. У подальшому роssія буде з кожним разом самозалякувати себе все більше і більше, а реагувати на зовнішній світ все менш і менш адекватно…
 
Післямова
 
Багато людей знають, що при повішанні у людини виділяється рідина у паху. Зазвичай думають, що людина пісяється від жаху. Але фахівцям відомо, що то не сеча, а сперма. В момент повішання людина переживає, як не дивно, певне еротичне збудження.
Коли вже роssія збудиться настільки, що…
© Дядько бородатий [21.07.2014] | Переглядів: 2531

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.5/29

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook