для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Шановні експерти та експертузки ДД!


Шановні експерти та експертузки ДД!
Шановні експерти та експертузки ДД!
Хочу звернутися до вас, щоб пояснили і втокмачили мені, як розуміти інших експердів, які тасуються на різних сайтах і каналах телеїбачення.
Читаю на деяких сайтах, а сьогодні слухаю по нац.радіо, цих спеціалістів армії та військової реформи.
Тезісно, те що вони кажуть:
1. Необхідно переозброєння нашої рідної ЗСУ, для цього треба:
1) бронетехніка;
2) гранатомети;
3) стрілецька зброя;
4) ПТРК;
5) бронежилети, каски;
6) тощо
2. Комплектація за контрактом.
3. Чисельність 120 тис. в/с.
4. Десь на десятому місці ППО та авіація.
У мене, ахвіцера СА з плоско-паралельними мізками якось не влазять ці твердження експердів ні вертикально, ні горизонтально.
Для мене, сучасна армія це ( в порядку приорітетів):
1. Сучасні системи зв’язку, із закритими кодованими каналам, передачою повідомлень стиснути пакетом на протязі секунд тощо.
2. Розвідка. Починаючи з космічної (ми космічна держава «или где?», і кінчаючи оснащеними всім необхідним, розвідгрупами. З мережевою передачею даних від літака до танку і до штабу.
3. Авіація, спроможна виконувати завдання у різні пори року, за різних кліматичних умов, вдень  і вночі. Оснащена високоточними засобами ураження, включаючи з касетними б/п з індивідуальним наведенням, особливо протитанковими.
4. ППО, здатна створити суцільне поле РЛ огляду, виявлення, впізнання та передавання даних на бойові комплекси в реальному часі. І сучасні бойові комплекси я ППО.
Потім вже те, що писали експерти. Крім чисельності. Враховуючи, що наш ворог це Кацапстан. Чисельність боєздатної армії повинна бути не менше 300 тис. в/с.
Для конфлікті малої інтенсивності так, згодиться і БТР, і гранатомет, і кулемет. Це поки не полізла рашка своєю ряшкою до нашого двору.
Далі. Скажіть мені шановні ДД-ці, а чи чули ви від наших можновладців, скільки вони замовили на народні грошики цих самих БТР, танків у харків’ян та інших виробників? Скільки замовлено у наших виробників ремонту та модернізації цієї техніки, та вироб-ництва кулеметів, снайперських гвинтівок тощо. Якась незрозуміла тиша.
Чи є в Україні виробники БТР, танків, стрілецької зброї, бронежилетів, кевларових ка-сок? Є.
Більше того. У нас є виробники надсучасних  бортових комплексів оборони для гвинтокрилів та літаків.
«За пять лет производства научно-производственная фирма "Адрон" продала заказчикам более сотни вертолетных станций оптико-электронного подавления "Адрос" КТ-01АВЭ, сообщил генеральный директор предприятия Николай Архипов. Станция «Адрос», в отличие от других систем защиты, обеспечивает круговую защиту вертолета в условиях, когда мощность ее излучения ниже мощности теплового излучения двигателей защищаемого вертолета.» Зараз ця фірма виготовляє і ще більш досконалий комплекс «КВАДРОС» КМ - 01 В.
http://vpk.name/news/46907_adron_za_pyat_let_prodal_bolshe_100_kompleksov_adros_po_zashite_vertoletov_ot_pzrk.html
http://www.quadros.com.ua/faqs/
Від нашого МО ні одного замовлення.
Хоча мій друг – вертолітник, ветеран війни в Афганістані, по фото збитих гвинтокрилів визначив, що на них не були встановлені екрани вихлопних пристроїв, не зняті ковпаки з станцій оптико-електронного придушення «Ліпа». Без задіяння цих пристроїв, а також при-строю викиду теплових пасток, гвинтокрили в політ в Афганістані не випускали.
Модернізація та переоснащення бойової авіації на сучасні РЛ та оптико-електронні комплекси теж може за невеликий час виконати ОПК України. Відсилаю до:
https://iskra.zp.ua/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=1&Itemid=2&lang=ru
http://kvant-ukr.org/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=16&lang=ru
http://www.artem.ua/index.php?article=r-27&lang=uk
І ще багато інших підприємств, які вистояли.
Ви будете вражені.
Але замовлень від ЗСУ немає.
 
Далі. Сьогоднішні враження. Стою на залізничному переїзді в Білій Церкві. Пропускаю військовий ешелон. На платформах два занедбані старі Т-64, декілька БМП-1, які не тільки старі, а занедбані до краю. Автомобільна техніка теж така, наче на її спідометрах мільйони км. Що цікаво. Ні баштових номерів, ні номерних знаків на авто немає. Чотири пасажирські вагони. Хто там їхав, не було видно, тому, що відсвічувало сонце. Чотири пас. вагони - батальйон. Але техніки занадто мало.
Що це було? Батальйон самооборони, який виштовхали на південь, з очей подалі? Дали те, що нашкребли у відстійника списане. Допомога терористам через білоруський кордон?
Шо ви, шановні ДД-шники скажете на те, що я тут нашкрябав.
© Meritus [15.07.2014] | Переглядів: 3304

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.9/50

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook