для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Виклики і відгуки четвертого президента


Виклики і відгуки четвертого президента
Сьогоденні новини: дві колони важкої техніки (включно з кількома бтрами та сім'ю штуками танків Т-72) та красноармійців близько 1000 штук, безперешкодно спрямували до Луганську. У Зеленопіллі красноармійці обстріляли "градом" українську армію: більше 20 загиблих (дані З.Шкіряка). Сталося це вранці, але попередня офіційна інформація (від З.Шкіряка) з'явилася тільки ближче до вечора.
Зрозуміло, військові справи - це великою мірою таємниця. Але люди мають знати, чи добре виконують свої справи командувачі. Нехай СБУ цензурує інформацію, але новини мають бути у відповідному обсязі. Наразі ж, таке відчуття, що попри інформаційну революцію - інтернет та безліч гаджетів, ми всі отримуємо інформацію від якогось Совінформбюро: запізнілі та заплутані пояснення щодо вільного пересування красноармійців від Слов'янську до Донецьку під час їхньої втечі, щодо стану оборони кордону, щодо дивних проблем із забезпеченням наших військових бронежилетами, касками, прицілами, і т.і.
 
Евроінтеграція - це суцільна таємниця. Якщо про військові справи є хоч якась інформація, про еврореформацію - майже нічого! Конституцію "міняли" таємно, угоду про асоціацію "готують" до ратифікації не просто таємно, а супертаємно, як проект Манхеттен! Призначення на ключові пости не пояснюються і відбуваються досить самодержавно. Про перевибори Ради, причим, по пропорційній системі з відкритими списками - мовчок. Все це в купі означає, що Порошенко не проти того, аби перебрати на себе не менші повноваження, ніж до нього мав Янук-резидент.
 
С самого початку президентства Порошенка виявилися головні риси його стиля: таємниця та мовчання. Стиль - це людина. Чи здатна така людина перетворити уламок тоталітарного минулого - держапарат, армію та ментальність населення Сходу - на европейські?  
 
Втім, ні, він не тільки мовчить. Щойно був відвертим: він проти люстрації! Мовляв, люстрацією мають бути вибори. А як же обіцянка Майдану щодо люстрації??
 
З останніх подій: викрадення кацапами Надії Савченко і погрози вбивством п'ятнадцатьом українським журналістам. Кацапстан відверто поводиться, як террористична банда. Де реакція країни? Адже після цього увесь світ має бути поставлений на вуха: постійний член Ради безпеки ООН, власник атомної зброї, поводиться ТОЧНО як Талібан!! Православний Талібан. Міжнародна політика країни потребує окремого розгляду, як на мене, бо тут не видно самостійності і наполегливості, суцільна млявість. Може, я помиляюся, але саме таке враження залишають події. Ніяка державна служба не намагається змінити це враження, за моїма спостереженнями.
 
Але мене більше, ніж очікувані якості Порошенка, цікавіть думка людей. Звісно, люди настроєні рішуче, і здатні на повторення Майдану. Краще було б зараз без цього, бо війна. До того ж, на цю Раду покластися не можна, на Конституційний Суд - тим паче. Та і не доведено, що Порошенко не виправний. Тож, громадянський тиск на владу є зараз оптимальним засобом спілкування народу з владою.
 
Час плине, рішень немає. Люди мають сказати своє слово, якщо вважають евроінтеграцію, люстрацію та перевибори Ради по пропорційній системі з відкритими списками абсолютно необхідними.
 
Тільки треба бути тричі обережними і далекоглядними: найгірше, що ми можемо зробити - це хаос і безвладдя в Києві. Тому, припустимі лише відповідальні громадянські виступи, узгоджені із провідними знаними патріотами, які виявили себе під час Майдану. Такими, як Тетяна Чорновіл, лідери Свободи та Батьківщини.
© Кіт [11.07.2014] | Переглядів: 1779

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/41

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook