для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЗАБЛОКУЙ ТРИБУНУ!


ЗАБЛОКУЙ ТРИБУНУ!
Рольова гра для альтернативно обдарованих дітей з вадами морального розвитку.
(Проект Інструкції для політичних інтернатів України).

 
У зв'язку зі значними темпами акселерації підростаючого покоління та орієнтування дітей на подальше доросле життя, спрямування їх світогляду у руслі патріотизму, прищеплення партійних вподобань, вважаємо за доцільне використовувати на уроках фізичної культури у всіх політичних школах-інтернатах України для альтернативно обдарованих дітей з вадами морального розвитку наступну Рольову гру (далі - Гру). Назва Гри - "Заблокуй трибуну!".
 
Прилади і матеріали:
 
Трибуна - будь-яке підвищення, предмет вмеблювання (тумбочка, парта, вчительський стіл), чи побутовий предмет (відро, ящик, тощо.), ідеальний варіант - трибуна з актового залу.
 
Велосипед «Україна» - велосипед виробництва Трипільського велосипедного заводу. Проста, надійна і морально застаріла техніка з величезним потенціалом для вдосконалення та модернізації. На даний момент – обдертий, напіврозвалений, однак, надійно везе того, хто на ньому сидить туди, куди треба. Особливість «України» в тому, що цей унікальний, єдиний у світі, велосипед був придуманий Трипільцями 140 тис.років тому і, з того часу, він може їздити по граблях, душити жаби і літати на фанерних крилах. Все залежить від того, хто ним керує. Однак, ще нікому не вдавалось на цьому велосипеді нормально доїхати до хоча б до Брюсселю, де на нього можна поставити моторчик, пофарбувати і обладнати замочком, щоб його постійно не крали. В Москву цей велосипед їздив вже багато разів і кожного разу з нього там відкручували все більше деталей. Зараз від нього залишились тільки кермо, рама та колеса. Педалі, ланцюг та сідло були віддані в Москві попередніми керманичами «України» в обмін на мильні бульки, прострочені іриски та іржаві іграшкові кораблики, які тонуть, якщо їх відв’язати від берега.
Велосипед «Україна» є призом для команди, переможниці гри.
  
Повітряні кульки – цілком непридатні для контрацепції різнокольорові ґумові вироби.
 
Місце проведення гри - доцільно проводити Гру у актових чи конференц-залах шкіл, хоча, можна проводити Гру і в інших приміщеннях (Український дім, будинки культури, тощо).
 
Гра розпочинається з поділу дітей на команди (фракції). Поділ робиться вчителем, з урахуванням індивідуальних фізичних та розумових якостей дітей.
 
З найбільш фізично розвинених, нахабних і невстигаючих у навчанні формуємо фракцію ПР - "Пацани з Районів"; капітаном команди (головою фракції) - вибираємо найбільшого, найтовщого і найбільш невстигаючого у навчанні учня, бажано, щоб він був на обліку у дитячій кімнаті міліції;
 
з хитрих, тихих і підлуватих  - БЛ - "Бовдури Ліниві"; капітан команди - найхитріший ябеда і списувальник на ім’я Вовочка ;
 
з найбільш загальмованих і відстаючих в розвитку - КПУ – «Команда протів ума»; капітан команди – найпротивніший у класі учень (бажано ябеда);
 
з заучок, ботаніків, зубрил, мрійників, активістів, хитрунів, плакс - НУНС –«Ну, Не Сци!»; капітан команди – відмінник, найтихіший учень в класі і, за сумісництвом, староста класу. Доцільно підібрати йому любих друзів, які могли б керувати командою і класом замість нього.
 
з усього, що лишилось - формуємо фракцію БЮТ - "Блок Юних Тимурівців". Капітаном команди обрати найенергійнішу і найамбітнішу дівчинку у класі.
 
Щоб гра проходила якомога довше і результативніше вчитель вибирає учня, який «водить» - так званого «піонера». Для цього всі фракції організовано збираються в одну шеренгу і кричать до вчителя, - «Вожатий, вожатий – подай піонера!» Вчитель вибирає одного піонера – найменшого учня у класі, зубрилку, ботаніка, заучку і ябеду, який носить окуляри і вкидає його в натовп гравців.  
 
Після поділу і вибору «піонера», замість свистка, учитель співає Державний гімн. Будьте готові до того, що під час виконання гімну:
 
члени фракції ПР будуть колупатися в носі, тузати один одного в плечі, голосно надувати і лускати жувачки, бити по голові лінійкою слабших членів з фракцій НУНС і БЮТ та вимагати у них дрібні гроші;
 
члени фракції БЛ - будуть стояти тихо,  легенько поколювати членів фракції НУНС і БЮТ в задниці заздалегідь припасеними шпильками. Їх  капітан, Вовочка постарається приліпити жувачку на голову піонера – розводили, бо той не дає списувати!;
 
Членів фракції КПУ - може знудити від звуків державного гімну, їх взагалі часто нудить від звичайних речей і вони дуже бояться відкритого простору, свіжих повівань і просування вперед, тому це нормальна поведінка, виходячи з їх психо-фізіологічного стану. Будьте готові до того, що члени КПУ можуть обригати всіх довкола без розбору, вкакатися прямо на лінійці і обмастити гіменцем все навколо, повторюємо - це їх звичайна реакція на будь-які зовнішні подразники.
 
члени фракції НУНС - будуть стояти поклавши руку на нагрудні кишені, щоб члени ПР у них тихо не забрали дрібні гроші та цукерки. Деякі з цієї фракції будуть цуляти на гроші з ПР, деякі будуть просто пускати бульки та жувати соплі;
 
члени фракції БЮТ  - будуть махати прапорцями, які принесла капітан команди, бавитись з членами  ПР в «камінь-ножиці-папір» на щолбани і вимагати у членів команди НУНС дрібні гроші і цукерки.
 
Після виконання державного гімну учитель махає рукою і всі команди кидаються до трибуни. Перемагає у грі та команда, якій вдасться протриматись на трибуні протягом уроку і посадити на велосипед «Україна» свого капітана. Варіанти поведінки команд.
 
ПР – ломанеться до трибуни, луплячи всіх навкруги по головах і залізе першою. Окремі представники ПР скажуть до інших дітей «Да пашлі ви!» і «Піди погуляй!». Найменші з команди надують повітряні кульки з надписами, «Я fak Нату!», «Ната дает всем!» і «Ната дура!». На зауваження піонера-очкаріка, що слово «фак» пишеться не так, а Ната, все таки, дівчинка і про дівчаток так не можна, у нього тут же заберуть телефонну карточку і мобілку – щоб не пожалівся мамі – і закриють в темній підсобці спортзалу, де піонер і буде тихо плакати до кінця гри. Правда, піонер може від безвиході вкусити за ручку хлопчика з команди ПР, якого більші посилають доколупатися до інших, коли хочуть когось побити.  
 
Вся команда буде сидіти на трибуні так довго поки капітан НУНС не запропонує капітану ПР поговорити. Можливий наступний діалог:
 
Капітан ПР - Шо, сцикло, фас-на-фас? Ти мені обіщав, шо даш поруліть на своєму віласіпєді «Україна»? Обіщав! Даже не мені обіщав – ти Рінатіку обіщав! А тепер ти дєвці лісапеда дав?  (У цьому місці вся команда ПР повинна закричати – «Женіх і нєвєста – тілі-тілі тєста!»,  показувати пальцями на капітанів команди НУНС і БЮТ і голосно сміятися.)
 
Капітан НУНС – Нє, ну шо ти зразу… Хай вона трохи покатається, я потім і так у неї вєлік заберу і тобі віддам… А то вона як почне плакати вчителька знов скаже, шо я не заслуговую бути старостою і на другий раз мене не призначить…
 
Капітан ПР – От дам в диню! Ми ж базарили вчера в туалєтє! Ринат тобі даже сємкі давав! І жувачку! А ти?! Давай тєпєрь всьо назад!
 
Команда ПР згодна буде допустити частину НУНС до трибуни, якщо ті поділяться з ними цукерками. У цей момент капітан команди БЛ – Вовочка, який дуже хоче бути піонером-розводилою замість закритого в підсобці очкарика, запропонує ПР поцуляти на фантики від турбо (з машинками) і дрібні гроші. Вицулявши у ПР копійок на суму 300 - 320 грн. він займе місце на трибуні під схвальні  вигуки ПР, БЛ, КПУ (бо інакше ті получать в диню). Але КПУ, щоб вони не плакали, ПР дасть два-три цукерки, які вони спокійно будуть смоктати.
 
Тоді найшвидші хлопчики з ПР разом з частиною пацанчиків з НУНС кинуться забирати велосипед «Україна» у дівчинки з БЮТ.  В цей момент дівчинка-капітан БЮТ буде розказувати капітану НУНС, шо він лох, а любі друзі капітана НУНС постараються поодинці прорватись до трибуни, домовившись з деякими членами ПР. Але їм це не вдасться і ПР буде сміятись з НУНС і їх капітана та кричати «надурили дурака на чотири кулака!».
 
Дівчинка –капітан БЮТ, як одна розумна з цілої команди, може домовитись з ПР сам на сам, щоб ті викинули геть КПУ, БЛ, НУНС і старосту класу, та, об’єднавшись з БЮТ, посадили на трибуну її. Сумнівно, що таке можливо, бо ПР (хулігани!) можуть попросити дівчинку показати їм… піську. Коли вона їм покаже ПАЛЬЧИК (піонер навчив!), вони скажуть, що більше з нею бавитись не будуть. Але як варіант розвитку гри таке допускається.
 
У ідеалі колотнеча навколо трибуни повинна тривати до кінця уроку, поки дітки не поламають велосипед «Україна»…
 
Перемогти має дружба.
 

Міністр Коридора Кабінету міністрів України,
Міністр з роз’яснення державної політики і заплутаних питань                                               Канаріс (с)
Канаріс [07.03.2008] | Переглядів: 2673

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.9/12

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook