пароль
пам’ятати
[uk] ru

Дежавю якесь


Дежавю якесь
Останнім часом, переглядаючи ЗМІ, відчув, що вже колись бачив щось подібне. Згадалися мені одні старі вибори. В якомусь там році міщани обирали собі мера. Кандидатів було як завжди, дохрена і трошки. Але різні соцопитування пророчили перемогу тільки одному. Такому собі бізнесмену. Не малому, але й не великому.
 
Як тільки результати того опитування стали відомі, піднялися дибки майже всі місцеві ЗМІ. Та й не тільки місцеві. У вуха і очі обивателя впихалися тонни компромату на того кандидата. Газети, радіо і телебачення були завалені нечистотами. Інтернет, як завжди, не добирав слів. Був навіть знятий фільм, в якому викривалися всі його «оборудки». Мене тоді ще дуже здивувало, що крили його і регіонали і свободівці. Та й не тільки вони.
 
Хоч то й було не моє місто, я перечитав і переглянув декілька його інтерв’ю. Скажу чесно, мені сподобалося те, що він говорив. Навіть не «що», а «як». Але, пам’ятаю, тоді я відмітив про себе, що хрен він пройде. Надто великий ресурс був задіяний проти нього. А бабло тоді завжди перемагало.
 
Яким же було здивування, коли я дізнався, що виграв таки він. З великим відривом. Я знову заглибився в ту тему. Заліз на форуми, помоніторив ЗМІ. Кругом була майже одностайність: «Місту буде жопа». За кілька днів я вже знав, кого він зніме з посади, кого призначить, кому і скільки землі продасть, на підприємства яких своїх друзів він перенаправить бюджетні кошти, де збудує собі маєток.
 
Написаному хотілося вірити. Якщо всі так кажуть, значить так воно і є. Знайти для себе заперечення тій всій інформації я не міг, бо не знав майже нічого про основні фігури підводних шахмат. Ще раз скажу, що то було чуже місто. То все торкалось мене тільки по дотичній, тож я вирішив послухатись своєї бабці. Вона завжди казала не брати дурного до голови, а важкого до рук.
 
Зараз у тому місті все спокійно. Час лікує. Пристрасті вляглися, фігури зайнялися своїми насущними ходами. Люди теж собі задоволені. Не всі, звичайно ж. Де ви бачили, щоб всім добре було?
 
П.Н. Думаю, ви вже здогадалися, що я насмілився нагадати подробиці передвиборної і післявиборної компанії чинного львівського мера? Як його? Андрій Іванович Садо…
 
П.П.Н. Не намагаюсь порівнювати і натякати, але Вацлав Гавел теж не всім подобався.
© Коваль [28.05.2014] | Переглядів: 1589

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.7/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook