для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Contra spem spero


Contra spem spero
   Ну шо, риб’ята дурдомівці, шо сказать… .
   Відразу відмічу, що мені, як «стійкому заюльку», безумовно, досадно, що президентом вибрана не ЮВТ, а слизький, хитрий і непотопляемий ні при якій владі Пеца.
   Ну, і йюх з ним… У цьому є свій плюс. Кінець кінцем, він влаштовує всі регіони, а те може сприяти замиренню на сході і пришвидченню установлення там якогось, нехай і хиткого, але миру. Досить крові… .
   Так що є плюс, є. І це – не єдиний плюс. У перехідний період.
   Ще плюс: Пеца – не Хряк. Спільного дофігішша, і навіть занадто, але все-таки відмінності є… . Крав елегантно, сережки з вух не виривав, шапки не зривав, бо папаня-цеховик, «искупивший вину отсидкой», дав таки синочку непогану освіту. Що Пеца впевнено підтвердив на посаді міністра іноземних справ. Хороший був міністр МЗС. Однозначно.
   Ще буде написано багато аналітики на тему «Чому ХЗЩо, а не ЮВТ?». Вже зараз мені видається очевидною відповідь:    не зважаючи ні на що, суспільство еволюцінує дуже повільно; воно не може проминути якийсь етап ситуативний еволюції, воно повинно кілька разів наступити на граблі і сапи, щоб у тупу його гольовку дійшла таки істина: ніколи крадій і хитрожопий олігарх не буде повністю на боці людини! Ніколи. Тільки під контролем суспільства. Жорстким контролем. Одне проблемно: більшості пофіг… .
   Але і однако! «Основоположник ПР» матиме не ті всеосяжні повноваження, що одержав (вірніше, урвав з допомогою антинародної партії бандитів-рекетирів) Хряк.  І ЮВТ з БЮТом тому – певна гарантія. Як союзник і як опозиція.
   От вам і ознаки для прогнозів. Якщо тільки Пеца заїкнеться про додаткові повноваження, значицця – хряковість проявляє. Зауважте, що «політичний синочок» Фірташа і Пеци, – «Боксер-що-здався-Пеці», – вже мантрує, як заведений: мало повноважень у мера столиці! Ну, мало і все! Так мало, що не може людина працювати спокійно і плідно: ну, мало повноважень! А киянам, погодьтеся, мало пам’яті… .
Ну, і третій плюс… . Пеца заявив, що АТО повинно тривати години, а не місяці. Прекрасно. Якщо мався на увазі результат (знищення сепарів), а не замирення-поступки виродкам. Бо будь-які поступки їм – то закладення міни сповільненої дії під державність і територіальну цілісність країни. Будуть підкилимні домовленості чи прозорість політики – побачимо швидко. Потрібна хірургія. Пеца ж – косметолог. Ну, канєшна ж, з чуйкою. Дай-то бог.
 
   Є у нього плюси, є. Суб’єктивні і створені обставинами, і ним самим. І Чуйка є. Така Чуйка, пілять, що Коломойський відпочиває, а Фірташ очікує. На тріумфальне повернення. А Чурка сам себе трахнув… .
   І риги не б’ються у нападах зневіри, один тільки Настя Шуфрич все розклав по поличках, я аж здивувався від його просвітління. Ганя Г. знайшла нового сутенера, пілять, яка шустра. Бондаренчиха Лєна не знайшла,.. біда,.. терпить правцеві судоми статевої непотрібності, ажно регули розрегулювалися… . Інші риги забилися під плінтус в помірному оптимізмі. Ну, риги – то риги… гівно, вопчім, у чому всі впевнилися. Крім самих ригів, ригаликів, ригалок і ригофуєсосів….
   Вопчім, подивимося, як воно буде. А буде скоро, бо «кляча історії» пришпорена до крайньої межі, до межі її сил і резервів міцності України. Пеца – чувак амбіційний, і допускаю можливість того, що він захоче таки «залишитися в історії», а не пірнути у гівняне небуття, як його скотопадлючий кум.
  
   А Скотопадлючий Дрищекум таки поздровив Кума:
– Привіт, Пеца!
– Привіт, Вітьок!
– Поздоровляю, ну шо там у тебе?
– Та за...бісь! Усьо у шоколатє! Як всігда!
– Так ти тепера тіпа перзидент?
–  Ну да! Лох повівся, куме! Я балдєю!! Помниш, Вітя, як у 2004-му розвели лохів? Ну, так і зараз!
–  Ну і за...сь, Петруччо. Ти там для мене щось приглянь.. Щоб я не голодував… .
–  Та ти шо, Вітя… Казє панятно, нє підведу…. . Про Пьодричча переживаю – як він там?.. Ростов  – не Київ…. Батя нас ни обіжав… .  Мо, «грєв» йому передать, обнадьожить Батю меседжем яким?..
– Та треба б. Жива ж людина... .
– Ну заїжджай, посидимо, шоколаду акцептуємо... .
 
   Симптоми для прогнозування:
– перші ж кадрові призначення,
– вирішення ситуації на Сході (один-два тижні, не більше),
– прозорість перемовин з ХутінПуєм (прозорість абсолютна!!!),
– перевибори ВР, пертурбації в уряді (жодного скоторига, комуняки, казнокрада),
– повноваження (може потребувати від ВР більше повноважень у зв’язку з війною),
– вимога видачі Україні Хряка і його посіпак як державних злочинців,
– інтенсивність і результативність перемовин із ЄС і НАТО,
– відношення до люстрації. Та інше. Наприклад, довжина кортежу в погонних метрах та кількість бодигардів.
 
   Найголовніші ознаки-симптоми – кадрові призначення. Так хоцця, щоби Пеца нас здивував! Яке щастя, що є тирнет. Побачимо.
   Я його не люблю і не сприймаю. Але чекаю від нього хоча б вимушеного позитиву для України. Контра спем сперо…. Вапрєкі всєму… .
© PiligrimK [28.05.2014] | Переглядів: 5493
Мітки: #Порошенко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.7/104

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook