для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

«Корупційний зашморг» для підприємців від очільника Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА


«Корупційний зашморг» для підприємців від очільника Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА
Після того як Комітет підприємців Львівщини викрив та оприлюднив схему вимагання грошей у підприємців, що її налагодив керівник департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Мирослав Хом’як, тих бізнесменів, які надали цій справі розголосу, цькують перевірками та шантажують погрозами. Сьогодні на прес-конференції представники КПЛ вирішили оприлюднити факти діяльності корупційної схеми, що діє при департаменті екології під керівництвом Мирослава Хом’яка.
Цей департамент видає громадянам низку дозвільних документів, зокрема - дозволи на спецводокористування, розміщення відходів, погодження та паспорти відходів. Тож кожне підприємство, яке займається відповідною діяльністю, повинне розробити та погодити екологічну документацію.
 
У Львові існує чимало підприємств, які  надають послуги з розробки таких документів. Та, отримати такі дозволи «дефакто» можна лише у трьох  фірмах:  ТзОВ «Компанія «Центр ЛТД», ПП «Компанія з утилізації відходів «Укрекокомресурси» та  ПП «Ріал». Усіх їх напряму пов’язують із керівником Департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА паном Хом’яком.

 
«Це три фірми, які знаходяться за однією адресою, в трьох сусідніх кабінетах. Підприємця «добровільно-примусово» просили сплачувати за послуги цих компаній. Фактично хабарництво як таке перейшло в іншу стадію – узаконеного хабарництва» - каже Ігор Маркуц, підприємець який, власне й оприлюднив схему роботи «екологічної мафії» при облдержадміністрації. Суми, якими збагачувалися чиновники, чималі - твердить бізнесмен. Так, лише з розмитнення однієї фури з паливо мастильними матеріалами на рахунки «ручних» фірм Хом’яка «затікало» 20 тисяч гривень. Після цього, як схему поборів опублічили, каже Ігор Маркуц, до очолюваної ним фірми ТзОВ «Маст» почали зачащати з перевірками екологічні інспектори.
 
Підприємці Львівщини вже звертались до голови ЛОДА, міністра екології та в.о. генпрокурора України з вимогою розслідувати корупційну діяльність департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА і держекоінспекції у Львівській області. Також вони вимагали  звільнення очільника профільного департаменту Мирослава Хом’яка та людей, причетних до незаконної оборудки. Однак силові органи та влада діють лише методом ухилянь  від конкретних дій.
 
Голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський каже: «Ми завжди шукали компромісу з владою. Однак є межа компромісу і її перейдено». Відтак, Комітет підприємців Львівщини вимагає негайної реакції правоохоронців та влади на діяльність «екологічної мафії» у Львівській області та усунення її «боса» Мирослава Хом’яка з посади очільника Департамену екології та природних ресурсів ЛОДА. В іншому випадку, КПЛ готовий до радикальних дій: акцій громадянської непокори та блокування владних установ. «Треба буде палити шини – палитимемо шини», - зазначив підприємець Ігор Маркуц.
 
Прес-центр КПЛ

 
© seneka [16.05.2014] | Переглядів: 2770
Мітки: #Тягнибок 

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.9/9

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook