для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Державні символи України


Державні символи України
   В ЗМІ та на інших інформаційних ресурсах часто іде полеміка відносно українських державних символів, Гімну, Прапора, Герба. Ніщо не вічне під зірками, тому вставлю і своїх п’ять копійок.
   По – перше, Гімн України. Я рахую, що нинішній текст Гімну України не стверджує волі і щасливої долі, а тільки дає надію на невизначений строк її здійснення. Це, на рівні підсвідомості, змушує чекати вічно кращої долі. А це не є правильно. Щаслива  доля має бути тут і тепер, а не в невизначеному майбутньому. Я не претендую на оригінальність, але мені здається, що в такому вигляді Гімн України, мав би зовсім інший вплив на українців. Вирішувати Вам.
 
Вічно жити в Україні, і славі, і волі,
Вічно буде українцям усміхаться доля.
Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
Вічно будем панувати у своїй сторонці.
 
Приспів:
Душу й тіло ми положим за нашу свободу.
Бо ми браття українці, козацького роду.
 
Будем, браття, ми стояти від Сяну до Дону
В ріднім краю панувати не дамо нікому;
Чорне море буде вічно нам з Дніпром радіти,
Славній долі України, а ми її діти.
 
Приспів:
Душу й тіло ми положим за нашу свободу.
Бо ми браття українці, козацького роду.
 
А завзяття й щира праця, злидні подолала,
Й вічно мова солов’їна щоб пісні співала,
Розливалась за Карпати, долю величала,
Щоби слава України між народів стала.
 
Приспів:
Душу й тіло ми положим за нашу свободу.
Бо ми браття українці, козацького роду.
 
   Тепер Прапор. До християнізації, в Київській Русі більшість прапорів мала жовто-блакитний колір. Це не було пов’язано ні з голубим небом ні з жовтим ланом чи степом. До християнства русичі були рідно віри (не язичники, це їх так охрестила християнська пропаганда). Згідно рідновірських толкувань, жовтий, верхній колір прапора символізував Сонце – джерело життя. Нижній, блакитний колір, символізував воду – основу життя. Тому правильний прапор – це жовтий верх, блакитний низ. Блакитно – жовтий, як тепер, несе негативну енергетику і викликає на рівні підсвідомості не впевненість, а відчай.
 
   І накінець Герб. Це – тризуб, дуже давній символ. Що він значить? Версії що це падаючий на здобич сокіл чи щось подібне, не мають під собою ніякого ґрунту. Це символ рідновірського бога Перуна. Світ, по канонам рідної віри, складається з трьох світів: Праві, Яві і Наві. В світі Праві живуть світлі вищі  безплотні духовні створіння (або хай будуть боги). В світі Яві, або реальному, живемо ми – духовні створіння середнього ґатунку замкнуті в плоті. І в світі Наві живуть нижчі духовні безтілесні створіння (або хай будуть демони, біси, нечиста сила і т. п.). Ці світи співіснують один в одному, але не перетинаються. Тільки Перун міг переходити з одного світу в інший, чи бути одночасно в усіх трьох. Тризуб і символізував цю його силу – впливати на всі три світи. Тризуб мав колір золота. На рівні підсвідомості тризуб впливає на нашу темну та світлу духовні сторони, та на матеріальне тіло, яке на три четверті складається з води (низ Прапора). А щоб ми жили, то треба енергія Сонця – верх прапора. Я так думаю.
© TVOREC [10.04.2014] | Переглядів: 1569

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.5/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook