пароль
пам’ятати
[uk] ru

Слов’янська єдність


Слов’янська єдність
Одним із ключових елементів російської пропаганди, який кремлівські геббельси почали активно розкручувати ще вкінці минулого століття, є російська інтерпретація "слов’янської єдності". Коротко її можна охарактеризувати так:
 
"Є три слов’янські народи, які повинні об’єднатися в один союз. Якщо Україна не об’єднається в один союз з Росією і Білоруссю, то вона буде зрадницею слов’янської єдності, і взагалі Росія - це Русь, а Україна - лише проект по її розділенню"
 
Як і інші брехливі кремлівські тези, ця також має мало що спільного з реальністю.
 
Є три слов’янські народи...
Не хочу шокувати адептів "руського міра", але слов’янських народів загалом є тринадцять. Окрім українців, росіян і білорусів, точно такими самими братніми слов’янськими народами є словаки, поляки, чехи, словенці, хорвати, боснійці, серби, чорногорці, македонці, болгари. Всі вони (за винятком невеликої частини російського народу) живуть на території Європи, тобто є саме європейськими народами.
 
...повинні об’єднатися в один союз...
Ви будете сміятися, але я повністю підтримую цю ідею російських шовіністів. Я навіть більше скажу - їхня мрія вже давно здійснилася, тому що половина слов’янських народів вже об’єдналися в один союз, і назва його - Європейський Союз.
 
...Якщо Україна не об’єднається в один союз з Росією і Білоруссю, то Україна буде зрадницею слов’янської єдності...
Як я вже казав, половина слов’ян вже об’єдналися в Європейському Союзі, а саме: словаки, чехи, поляки, словенці, хорвати, болгари. Натомість українці, боснійці, серби, македонці, чорногорці висловили бажання якнайшвидше долучитися до цього об’єднання братніх слов’янських народів.
 
Єдиними зі слов’янської сім’ї, хто не прагне цього об’єднання, є Росія і Білорусь. Тож саме вони є зрадниками слов’янської єдності.
 
...і взагалі Росія - це Русь, а Україна - лише проект по її розділенню...
Насправді, Україна - це канонічна Русь, столиця України - це канонічна столиця Русі, а Росія - тільки її неканонічне відгалуження. Потрібно нагадати, ще до початку ХХ століття українці часто-густо називали себе русинами, а українську мову - русинською, бо позиціонували себе не інакше, як предками Русі. Тож, навіть якщо і існує якийсь проект по розділенню Русі, то саме Росія і є реалізацією цього проекту.
 

На завершення. Україна, як правонаступниця Русі, розуміє свою історичну відповідальність щодо єдності слов’янських народів в рамках Європейського Союзу. Саме тому русини-українці повстали проти свого правителя, який, окрім інших неподобств, намагався відірвати їх від більшості слов’янських народів.
Шкода, що багато росіян і білорусів, йдучи за ганебною пропагандою своїх нікчемних провладних телеканалів, поки що не працюють в цьому напрямку. Але я вірю, що коли-небудь ми таки будемо разом - всі слов’янські народи в одному могутньому Європейському Союзі.
 
Слов’янську єдність - не здолати!
© Taras Shpek [16.03.2014] | Переглядів: 3606

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.3/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати