пароль
пам’ятати
[uk] ru

НОВИЙ (СТАРИЙ) ГЕРБ МИКОЛАЇВЩИНИ - ГРАБЛІ


НОВИЙ (СТАРИЙ) ГЕРБ МИКОЛАЇВЩИНИ - ГРАБЛІ
В умовах перемоги Майдану, російсько-української війни в Криму на другий чи п’ятий план відійшли кадрові питання. Особливо в регіонах, які потрапили до путінської програми – максимум (Новоросійський федеральний округ: Одещина, Миколаївщина, Херсонщина, Донецький федеральний округ: Луганщина з Донеччиною плюс Крим).
    Нове гасло – якщо ти за Україну, не критикуй уряд Турчинова/Яценюка/Пашинського – не дає об’єктивно висловлюватись більшості українських журналістів та активістів громадського сектору.
   Я також не збираюсь критикувати, тобто висловлювати оціночні судження з приводу юридичних фактів, подій, обставин, висловлювань, рішень тощо.
   Але обіцянка «не критикувати» не є синонімічною тотожністю «не інформувати».
   Нагадую, що ст. 15  Конституції України забороняє цензуру в ЗМІ. А ст. 35 гарантує право кожного на свободу світогляду – систему поглядів людини на життя, суспільство, власну місію та роль держави. Щоб мати ці погляди, людині необхідно мати цілісну, об’ємну інформаційну картину  суспільства. Невід’ємною частиною цієї картини повинно бути реалістичне зображення стану та складових громадської думки про діяльність публічних осіб.
    Виходячи з вище наведеного, вважаю, що миколаївська кадрова політика нової (старої) влади заслуговує на загальноукраїнське зацікавлення.
    Про помаранчеві винаходи вічних «папєрєдніків» аналітики миколаївського обласного комітету «Правозахисник – І» писали протягом 2003- 2004 років в статтях «Миколаївські граблі Віктора Ющенка». Не буду переповідати, яким чином від 1992 до 2014 року в керівництві Миколаївщини перебував Микола Круглов, нині нардеп з ПР (він вийшов з партії чи лише з фракції?), котрий протягом останніх 4-х років в катастрофічному соціально-економічному стані області звинувачував помаранчевих попередників.
    Доповідаю про сьогодення. Після добровільної відмови голови Миколаївської облради регіонала Ігоря Дятлова очільником ради обрали Тараса Креміня (ВО «Батьківщина), який на президентських виборах 2010 року був однією з довірених осіб кандидата Віктора Януковича. Відразу після голосування за себе Т. Кремінь запропонував власним заступником обрати представника ПР: «Треба об’єднувати спільні зусилля». Далі новий голова облради пообіцяв повну відсутність кадрових змін в апараті ради. Всі чудово працювали під час масових фальсифікацій місцевих, парламентських виборів протягом 2010 – 2013 років. Професіонали будуть потрібні під час президентських виборів 2014 року.
   Потім голову Миколаївської ОДА регіонала Геннадія Ніколенка змінив російськомовний (в тренді) Герой України Микола Романчук, член ВО «Батьківщина» та ФЗ. Пан Романчук всіх заспокоїв – жодної кадрової революції в МОДА, РДА, управліннях не буде. Боятись не потрібно. Там працюють виключно порядні професіонали – патріоти. Особливо ті, котрі організовували вибори в 132 окрузі протягом 2012/2013 років спільно з п’ятьма професійними регіоналами, головами відповідних районів. З  19-ти голів РДА в Миколаївській області звільнили аж одного голову. Щоб залишитись на посаді будь-якому місцевому чиновнику варто лише повідомити про власний вихід з ПР. Членський квиток потрібно зберігати вдома. Незабаром знадобиться.
    Транспарентного кадрового резерву місцевої опозиції не існує. В найгірших традиціях совка хтось з кимось кулуарно домовляється і отримує посади. Майдан переміг? Кого чи що він переміг?
    Навіть я особисто знаю добрий десяток миколаївців з досвідом, знаннями, освітою, стажем держслужби, які виявились непотрібними «новій» владі. Бо вони не служили ані в КПУ, ані в ПР. Значить – не професіонали. Чиновницький мурашник Миколаївщини дякує РФ за окупацію Криму. Поки Батьківщина в небезпеці, можна швидко вирішити всі кадрові питання на власну користь. Таким чином першим заступником голови МОДА став Віктор Луста, до останнього часу член ПР, і заступник попередніх гавнорів - М. Круглова (ПР), О. Гаркуші (НП), О. Садикова (НУ). На В. Лусту жодна люстрація не розповсюджується. Бо він послідовно побував в КПРС, СДПУ (О), «Нашій Україні2, «Єдиному центрі», Партії регіонів. Незамінний колобок вже ступив до «Батьківщини». Інші три заступники є членами цього ж БЮТ: О. Болтянський (до міської ради потрапив за списком «Сильної України»), О. Янішевська – депутат облради за списком БЮТ, А. Гончарук – юрист МОО ВО «Батьківщина».
    Якщо міряти категоріями адмінресурсу, кандидат Юлія Тимошенко і представник ПР вже виграли президентські вибори в Миколаївській області. Олег Тягнибок та Віталій Кличко безнадійно пасуть задніх. Місцеві керівники ВО Свобода»  – помічник народного депутата України Демид Губский та УДАРу – помічник народного депутата України Давид Макарьян (з ПР він вийшов в 2011 році) жодним чином не впливають на роздачу кадрових крісел в регіоні.
 
                                                                                                                Аїда Болівар
© aya [12.03.2014] | Переглядів: 1862

2 3 4 5
 Рейтинг: 34.5/16

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook