пароль
пам’ятати
[uk] ru

Слава Герою України !


Слава Герою України !
САМОСТІЙНІСТЬ ЗДОБУДЕ НЕ ОДНА ПАРТІЯ ЧИ ОРГАНІЗАЦІЯ, ЧИ ОКРЕМІ ЛЮДИ.
ЗДОБУДЕ САМОСТІЙНІСТЬ ТІЛЬКИ ЦІЛА УКРАЇНА.
       Роман Шухевич.
 

5 березня 1950 р. в бою з більшовиками загинув Шухевич Роман Йосипович.
 
Рома́н Йо́сипович Шухе́вич (псевдо:«Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка») (*30 червня 1907, м. Львів — † 5 березня 1950, с. Білогорща, нині у складі м. Львова) — український політичний і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Командир з боку українців українського військового підрозділу «Нахтігаль» в складі іноземних легіонів Вермахту (1941–1942). Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950). Романові Шухевичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави. Посмертно іменований пластовою старшиною найвищим почесним ступенем гетьманського скоба.
 
А ми і до сих пір не можемо зрозуміти та віддати належне всім, хто боровся в ті дуже складні та суворі часи боротьби за Українську державу.

"Погані бандерівці" та "хороші совєти" - то є типова радянська брехлива пропаганда, що десятиліттями забруднювала й досі засмічує мізки українців, особливо у Східній, Південній та Центральній Україні.
 
На жаль, ця радянська брехня живуча. Сімдесят років вона ділила українців за регіонами та викликала антагонізм між нами. Це відчувається ще й сьогодні.
 
Той сересер вже давно здох, але його сморід і досі стоїть в Україні, а совітське пропагандистське лайно міцно сидить в черепних коробках совків.
 
                                                Роман Шухевич

 
  

© Олександр Башта [05.03.2014] | Переглядів: 2510

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.7/19

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook