для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Від Партії Регіонів до самоврядування.


Від Партії Регіонів до самоврядування.

Ніхто не зможе закинути мені будь-які симпатії до ПеРдунів. Сьогодні Партія Регіонів уособлює все те негативне, злочинне і корумповане, що тільки можна собі уявити у сучасній Україні. Її очільник, яйцезашиблений овоч, виявився злочинцем №1 в Україні, а всі інші у списку злочинців – геть усі члени цієї партії.
Але мусимо проаналізувати: що ж надалі може і має стояти за самою ідеєю партії Регіонів?
У сучасній демократичній державі саме регіони: області,  райони, міста, містечка аж до сільради мають право визначати і контролювати своє життя. Це б я і назвав регіональним принципом, що має повне право на існування. Тобто принципом САМОВРЯДУВАННЯ.
Хто може виступити проти цього принципу?
Хто ще має вирішувати: де побудувати дитячий майданчик або лікарню, школу чи стадіон, відремонтувати дороги чи розбити парк? Хто, як не місцеві органи самоврядування, знають, на що потрібно зосередити зусилля і матеріальні ресурси?
Проте Партія Регіонів, яка наголошувала (хоча б у своїй назві) на увазі до інтересів РЕГІОНІВ, виявилася повністю неспроможною до вирішення питань місцевого життя, а й навіть і до банального існування у правовому полі. Не буду зосереджуватися на загальновідомих фактах злочинної діяльності цієї партії і її членів.
Але питання залишається: хто має представляти інтереси регіонів і місцевих громад?  Хто має відстоювати принципи самоврядування?
Вважаю, що у новій Конституції України ці принципи має бути закладено як фундаментальні. Все, що стосується місцевих громад, має відноситися до компетенції місцевого самоврядування. В Ужгороді і в Севастополі, Львові і Донецьку. Хочете російську/румунську/угорську/грецьку школу – будь ласка! Але не забувайте, що живете в Україні, де державна мова українська і має викладатися як така. Ніхто не може заперечити татарам чи російськомовним українцям розмовляти своїми мовами, проте державні чиновники мають знати державну мову. Це світовий досвід і загально прийнятий принцип.
Більше того. Має бути повністю знищена система державних адміністрацій. Їх мають замістити виборні органи місцевого самоврядування. Обраний мер міста, очільник району або області (як їх потім назвуть – не знаю), але не призначений згори «губернатор» чи голова якоїсь ДА. Влада народу, так влада народу. Децентралізація на дії.
Отже, врахувавши усі (потенційно) конструктивні вимоги партії регіонів стосовно місцевого самоврядування у новій Конституції України, можливо повністю  виключити їх як партію із політичного спектру України без будь-якої шкоди справжнім інтересам регіонів і України у цілому.
© Ukrop [26.02.2014] | Переглядів: 1179

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.1/11

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook