для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Пристосуванець при обороні...


Пристосуванець при обороні...
     Можливо колеги вже і перевантажені інформацією в ході останніх буремних подій, але я, як військовий у минулому, не можу не відреагувати на призначення на посаду відповідального за діяльність Міністерства оборони України генерал-полковника Замани Володимира Михайловича. З довідки (досьє) на цього генерала
http://file.liga.net/person/8717-zamana-vladimir.html?sphrase_id=97482
абсолютно не видно ніяких претензій по проходженню служби та професійному вишколу. Звичайнісінький собі офіцер-танкіст, що пройшов по щаблям служби на самий верх, хоча і не мав ніякого бойового досвіду.
 
     Призначення відбулось, вочевидь, завдяки його відмові від залучення армії до так званої «антитерористичної операції».
 
     Що ж, відмова від виконання злочинного наказу для генерала такого рівня це дійсно серйозний крок, але я не думаю, що у Володимира Михайловича «совість зірвало з запобіжника». Скоріш за все спрацювала «чуйка», а можливо хтось із старших товаришів, типу Кузьмука, підказав.
 
     Особисто я вважаю, що призначення вкрай невдале і це потрібно терміново виправляти.
 
     Не хочу витягувати інформацію з інтернету, сам особисто з цим високопосадовцем не знайомий, але мушу повідомити те, що знаю, спільноті.
1. Всі напевно пам’ятають як готувалось звернення офіцерів ЗСУ з приводу подій на майдані. Володимир Михайлович, треба віддати належне, тоді «не залишив пальчиків» на вказівці військам проголосувати за проект звернення до Хєранта. Ту приснопам’ятну телеграму «Буран» підписав його заступник, інший відказник від антитерористичної операції, генерал-лейтенант Думанський. Але ж, чекайте! Де був Головнокомандувач ЗСУ, коли Міністр оборони оприлюднив число у 87% підтримуючих? Чому нічичирк не прозвучало одразу, коли за результатами моніторингу, вочевидь, знімали командувача Сухопутних військ ЗСУ? Сподівався, що пронесе? Що до застосування не дійде і призначив «цапа відбувайла» за дійсний незадовільний відсоток підтримки?
 
     Добре, можете вважати що п.1 це тільки мої здогадки. У мене є друга, більш суттєва претензія.
 
     Всі напевно, навіть школярі-першачки, розуміють, що у разі сучасної війни, основні бойові дії будуть вестися у повітряному просторі. Начальнику Генерального штабу – Головнокомандувачу Збройних Сил це повинно бути відомим найперше, навіть якщо він і танкіст і всіх тонкощів не петрає, але ж… За плечима дві академії, проходження служби, коли він мав у своєму підпорядкуванні від окремої батареї ППО (коли командував полком) до цілих управлінь армійської авіації та ППО СВ, коли був заступником командувача СВ ЗСУ.
 
     Цей, вочевидь, заповзятий кар’єрист і пристосуванець чітко клацав підборами «Слухаюсь!» і проводячи політику на скорочення чисельності ЗСУ зумів довести до межі знищення систему управління авіацією та протиповітряною обороною країни.
2. Станом на сьогодні, розформовані (скорочені) повітряні командування «Захід», «Південь» і «Центр». Війська поки що підпорядковані безпосередньо Командуванню ПС ЗСУ (м. Вінниця). Задайте собі цілком логічне питання, скількома організмами можна одночасно управляти ефективно з одного центру одночасно? Класика говорить 3-5, ну максимум 7.  При цьому цей достойник намагався створити центри управління і оповіщення (ЦУО) при територіальних командуваннях Сухопутних військ, що б мались створюватись на голому місці з нуля. ЦУО сформувались, але своїх функцій виконувати неспроможні. Виявляється, система управління не підготовлена по можливостям зв’язку і що саме страшне, до нового місця служби (жити без сімей у пристосованих комірчинах, чи спортзалах) не змогли набрати необхідної кількості офіцерів авіаторів та ППО-шників. Правда повна ЖОПА!!!?
 
     На всі логічні заперечення авторитетних осіб цей кар’єрист не відреагував. Йому пояснювали, що система підпорядкування військ територіальним сухопутним угрупуванням вже давала збій і саме на етапі прийняття рішення, тому від неї відмовились у 1986 році. Відповідь: «Шо Ви мене Рустами лякаєте! Вас і мене знімуть з посад раніше, а Руст так і не прилетить!» Скажіть мені будь-ласка, це гідна Головнокомандувача ЗСУ репліка?
 
      Мало того, ситуація дійшла ще далі. Зараз командування Повітряних сил ЗСУ також має скорочуватись і тільки при Генеральному штабі повинно створитись аж… головне управління по авіації і ППО ЗСУ. І створитись також на голому місці.
 
      Де будуть брати фахівців (підготовлених) ніхто не знає.
 
     НМД людину, яка ніяк не протидіяла розвалу обороноздатності країни у повітряному просторі призначати на таку посаду не можна!!!
 
      Панове ОО!!! Якщо ви побили горщики з Гриценком, то викликайте з запасу генерала армії Шкідченка! Заману в утиль! Якщо завтра РФ почне хоч якось мінімально діяти на наших південних чи східних кордонах цей герой у галузі «чєго ізволітє» організувати захист суверенітету та територіальної цілісності держави точно не зможе.
 
     Подивіться хоча б хто і коли його призначав на останню посаду… «Чутливе очко» - це ще не привід записувати його в герої!
© инженегр [24.02.2014] | Переглядів: 3689
Мітки: #Гриценко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.0/33

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook