пароль
пам’ятати
[uk] ru

Терпець


Терпець
З покон віку одною з характерних рис українства була бережливість та хазяйська жилка. Куркулі ми, а в господарстві все може знадобитись. Так ото й з тим терпцем, біс його зна шо то за штука, але ж нехай буде. А якщо навіть кінчується, то хоч трохи, а таки тра в господарстві залишить, шоб було, бо як кинешся посіяти, а його й нема?!
 
Власне зараз ситуація в Україні залежить саме від залишків отого терпця, та власне від того, що стане останньою краплею, після якої він увірветься.
 
Розглянемо диспозицію сил та їх кондиції.
 
Майдан:
– біля 2 тисяч ветеранів Афганістану;
– біля 300 колишніх офіцерів МВД та спецслужб;
– біля 4 тисяч активістів «Правого сектору»;
– біля 800 активістів «Спільної справи»;
– приблизно 1 тисяча активістів партії «Свобода»
– та десь 3 тисячі авомайданівців.
Обсяги «гарячого резерву», який потенційно підтягнеться у випадку початку силових дій, прорахувати важко, але можна стверджувати напевно, що той резерв у української громади таки є (Славко, тебе теж порахував), й буде чималим.
 
«Влада»:
– біля 4 тисяч «беркутівців»;
– живий щит для хижих «пташок» з солдат внутрішніх військ, які здебільшого є призовники строкової служби, котрим більш за все хочеться потрапити додому, а точно не на барикади.    
 
Спорядження.
 
Та власне на даному етапі, екіпіровка що майданівців, що «пташок» вже не сильно відрізняється, ... броніки, щити та кийки є в обох сторін. Правда у воїнів режиму ще є вогнепальна зброя, поки з гумовими набоями та різний світлошумолякальний гранатомотлох.
 
На що громада Майдану поки може відповісти лише замашною каменюкою та пляшками з «коктейлем Молотова».
 
У хижих «пташок» правда в запасі є «калаші» 5,45. Однак якщо вже до таких гарячих розкладів дійде, то тільки в одному Києві десь 400 тис. одиниць зареєстрованої зброї, а скільки її в тому числі й незареєстрованої «гуляє» по всій Україні?!
 
Мотивація.
 
Отут вже ситуація абсолютно неспівставна.
Для громади Майдану замість 15 років в пенітенціарній зоні, чи життя в зоні-державі, без жодних перспектив як для себе, так і для дітей та онуків, чи в крайньому випадку смерті, альтернативою може стати перспектива нормального життя в демократичній країні, де все згодом стане для її громадян … ALL INCLUSIVE.
 
У «беркутів», коли замість гамселити беззбройних студентів, є перспектива втратити здоров’я чи життя, на протилежній шальці терезів лежать … тільки гроші, або ж обіцянка Азарова про квартиру, чи якоїсь Допи – статус учасника бойових дій.
 
То чи стануть співставною альтернативою такого ризику гроші, і який має бути їх обсяг? Тим паче коли у випадку виходу з протистояння у більшості є надія … лише втратити роботу. І тільки в декого отримати буцегарню.
 
Реалії.
 
На теперішній час в діях ПРойдисвітів виразно видко тільки бажання тягти час і жодним чином навіть гіпотетичних намірів не те що віддати, а навіть поділитись владою. Але тягти час маючи маєтність за кордоном та пухкі рахунки й жодного шансу опинитись на барикадах, набагато простіше ніж українському загалу, що здебільшого знаходиться за межею бідності й весь час стикається з сваволею  «влади», силовиків, судів, а шанс змінити такий стан справ є тільки самостійно.
 
Хоча й історія таки підказує хибні шляхи. Можливо й Чаушеску теж вважав, що саме розсмокчеться …  
 
Відтак не важко зпрогнозувати що славетний український терпець увірветься дуже скоро. Залишається зробити все щоб нам вистачило глузду не вийти за межі необхідної оборони, зупинившись перед межею за якою … безглуздий та нещадний.
© Блик [14.02.2014] | Переглядів: 4528

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.8/61

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати