для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чорне та Біле


Чорне та Біле
   Мені, як піаністу, можливо простіше розповідати про чорне та біле, бо завдяки цьому монохрому я маю змогу кожного дня своїми руками робити найрізнобарвніші палітри. І я щасливий, бо у мене є 7 нот, 12 звуків і 5 ліній нотного стану. Уявіть, у таких ресурсах є можливість розмістити відчуття і розуміння цілого всесвіту думок, почутів, настроїв, бажань, мрій і ще багато чого, що навіть не можна висловити. А якщо ти робиш це щиро, то тебе обов`язково почують.
   То все приказка – не казка. Взагалі зараз про інше. Саме про «чорне та біле», яке, нажаль, існує у нашій державі саме із такою класифікацією. І кожен правий, кожен відстоює свою думку, а головне, кожен вважає свого опонента ледь не ворогом! Тільки твоє – ЧОРНЕ, а моє - БІЛЕ!
    Зараз кожен день я бачу портрети Леніна, Бандери, Шухевича, Сталіна, Гітлера. Різноманітну символіку, яку використовують ті чи інщі як заманеться. Читаю статті із різних куточків України. І кожного разу бачу лише одне – ЧОРНЕ або БІЛЕ.
    Жодного портрета вищезгаданих особистей я ніколи не повішу над своїм ліжком чи ще десь, але я намагаюся читати і намагаюся розуміти різні точки зору і різні погляди, і повірте, панове, це дуже цікаво! Треба тільки ярликів позбутися.
     Я знову буду говорити як музикант. Давайте викреслимо усю німецьку музичну культуру (Бах, Гайдн, Моцарт, Бетховен, Шуберт, Шуман, Брамс і т.д. за хронологією) бо це німці, які були фашистами. Також не забуваймо про італійців (Кореллі, Вівальді, Паганіні, Верді, Росіні і.т.д.) бо вони «народили фашизм». Мендельсон – жид! Вагнер – антисеміт! Пішли далі: Мусоргський – алкаш, Чайковський – підар, Рахманінов – молдовано-москаль і американський запроданець, а для декого ще буде «смачно» те, що він відшкодовував багато тисяч невмирущів баксів для кровавої червоної армії, Прокоф`єв народився на донеччині, а далі запродався московії, за що й «отримав» від Сталіна спочатку премію, а потім люлєй, та ще й помер в один день з ним. Барвінський, Колеса, а також Станкович і особливо Скорик – кляті бандерівці, бо десь там народилися як мінімум.
     Досить, можна ще зробити «культурологічний» огляд з літератури чи живопису, та, думаю все вже і так зрозуміло. Про релігійні конфесії краще взагалі мовчати.
      Шановне панство! Історія людства налічує вже далеко не одне тисячоліття, але... От навіть зараз у нас, на Україні, ми граємось у фашистів – антифашистів, хохлів – москалів, гарних і поганих. У ЧОРНЕ ТА БІЛЕ. У нас разом і на заході і на сході спільні проблеми, які ми можемо вирішити тільки разом. Так може треба подивитися в очі один одному і потиснути руки? Може зараз не на часі казати що хтось працює, а хтось «майданить»? Може всеж зрозуміти, що не все суспільство поділяється на «фашистів» і «тітушок»? Що західна україна це не фашисти, а східна – не «донецькі дауни і уркі»? Може одним треба зрозуміти, що СРСР вже давно нема і не буде, а є Україна, а іншім не казати, що «Машам і Лізам треба пакувати валізи»? Може зрозуміти, що окрім нас за нашу державу ніхто нічого не вирішить, розуміючи що Росія – Європа це не ЧОРНЕ – БІЛЕ або навпаки? Може досить робити собі ідолів і примушувати когось на них молитись? Вкрали в усіх і принизили всіх, і, на жаль, усі ми в цьому винні. Погляди, як і віросповідання можуть бути різними, і діалекти у нас різні по різних куточках країни, але країна у нас одна. І ми такі різні дуже потрібні один одному. І почують нас тільки коли ми будемо разом. А проблеми у нас однакові.
     Так давайте ж навчимося з ЧОРНОГО та БІЛОГО робити багату і корисну нам палітру, будемо справжнім громадянським суспільством, навчимося поважати один одного, тільки так ми переможемо і збудуємо нову країну. Звісно, це буде зовсім не завтра, але вірю, що буде. У нас все є для цього.
      СЛАВА УКРАЇНІ!
© Nikolay Divin [10.02.2014] | Переглядів: 5806

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.9/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook