пароль
пам’ятати
[uk] ru

Без каталізоатора змін: перший пішов


Без каталізоатора змін: перший пішов
Ви думаєте, що Азаров добровільно подав у відставку? Вони домовилися з Януковичем, що Микола Янович це зробить, щоб Віктор Федорович сам його не звільняв, бо це виглядало би як поступка Майдану, -  а Янукович прагне бути в очах своїх вибрців новим Сталіним. Щоб утримувати свій рейтинг  хоча би на якомусь рівні. Бо  рейтинг Януковича в Криму у 2004 році був 80%, став - 20%, на Донбасі - 90%, став - 30%.
 
Янукович наказав сервільному Азарову подати у відставку, щоб заспокоїти людей, зняти напругу у суспільстві, бо наступною захопленою адміністрацією може бути президентська. Янукович звертає увагу лише на силу: мирне стояння на Майдані два місяці нічого не призвело -  Віктор Федорович не йшов ні на які поступки, бо Майдан не загрожував його владі. Януковичу плювати на Майдан і на український народ. Його цікавлять виключно особисті доходи - щоб награбоване росло у геометричній прогресії. Але, відбулися захоплення адміністрацій у регіонах і Янукович відчув страх, відчув, що народ може відібрати у нього владу -  тобто можливість безкарно обкрадати і знущатися з народу, задовольняючи свої комплекси від  перебування на "зоні" і бідного дитинства.
 
Формулювання Азарова, мовляв, я йду, щоб не було крові -  не більше ніж красивий відхід від влади людини, яка була запобіжником від руйнування вертикалі влади, вистроєної  монопольно під Януковича. Бо призначення на посаду прем*єра ставленника будь-якого олігарха означає, що з ними прийдеться ділити тіньові, корупційні доходи із митниці, податкової та інших таких "контор". Саме тому Янукович і не призначав людей Ахметова на посаду прем*єра всі ці роки, тим більше, що на Азарова можна було звалювати всі гріхи, ніби-то не президент, а прем*єр винен в тотальній бідності українців та корумпованості державного апарату. Яценюк і Кличко вже відмовився від посад з рук Януковича. Це означає, що Янукович буде помалу під тиском вулиці йти на поступки революційному народові, бо повстання не може бути зупинене, це стихія.
 
Але, це погано. Ні, економіку це ще може і врятує і збільшення чисельності "Беркуту" в 6 разів нікуди діти, але от зміна політичного психотипу українців в бік демократії - сповільниться.
 
Так, жертиви режиму це перейдений Рубікон, але якщо Янукович би -  і далі би впирався як баран рогами  це стало би черговим каталізатором до змін  і український народ зробив би ще один крок до зміни Системи. Тобто до зміни самих себе, до трансформації своєї свідомості. Відповідь диктатору Януковичу від свободолюбивого українського народу у разі ескалації конфлікту, тобто прийняття ще якихось репресивних законів або призначення на посади людей типу Клюєва, - був би хорошим уроком для всього українського народу як впливати на владу, змушуючи поступово, корок за кроком, ламатися корумповану, антинародну Систему. Бо лишень український народ і може цю Систему зламати, і ніякий навіть дуже професійний і патріотичний президент не зробить цього сам. А Янукович, Азаров і Партія регіонів були прекрасним каталізатором змін в Україні: два Майдани як відповідь українського народу Януковичу слугували перетворенню українського народу із етносу - у політичну націю, яка відповідає за стан справ у своїй державі та готова боронити незалежність і суверенітет від окупантів  чи то внутрішніх, чи то зовнішніх.
 
А тепер Янукович призначить менш одізну особу на посаду прем*єра, і тим самим загальмує становлення  України як цивілізованої держави, шляхом антивладних протестів та єднання українців у спільній меті та святій справі - побудові гідної, розвиненої, цивілізованої держави, бо народ зрозуміє, що Янукович йде на поступки і випустить своє феноменальне бажання до змін у свисток та не все, звичайно. Тобто Майдан не розійдеться - про це і мови не може бути -, але радикальні протести в регіонах це рішення Януковича зупинить, на жаль.   Янукович злякався, але він  і так вже багато "зробив".
Antonyshyn_M [28.01.2014] | Переглядів: 1356
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.0/21

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook