для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Просто і смертельно


Просто і смертельно
Вікіпедія знає все. От і про таку зброю як рогатки, вона пише досить докладно:
Потужні рогатки, в яких використовуються свинцеві кульки масою від 2 до 7гр, дозволяють закинути їх на 350-400 метрів з середньою швидкістю 100-120 м/с і вести прицільне і точне метання на відстань до 40 метрів.
В даний час випускаються рогатки , здатні розвинути потужність до 40 Дж за рахунок використання плечового упору і противаги , так само є саморобні рогатки здатні розвивати енергію пострілу 100 Дж (світовий рекорд 272 Дж). Подібні рогатки були заборонені в Німеччині, так як під час заворушень вони показали достатню потужність, щоб пробити шолом.
Вбийна сила рогатки знаходиться в широких межах і залежить як від конструкції рогатки і типу застосовуваного снаряда, так і від фізичної сили стрілка, і легко регулюється вручну ступенем натягу метальної джгута. В цілому енергія, що повідомляється снаряду, невелика і рідко перевищує 25 джоулів (що, однак, порівняно з потужними пневматичними гвинтівками ). Цього достатньо для поразки дрібного тваринного, пробивання тонкої ( 0,2-0,5 мм) сталевої бляхи , 3-4 мм багатошарової фанери. Велика тварина, наприклад, собака, або людина можуть бути серйозно травмовані, приголомшені або навіть вбито ударом снаряда, випущеного з рогатки. Теоретично рогатка може бути сконструйована таким чином, що в її конструкції буде реалізована максимальна енергія , що забезпечується мускульною силою людини і не поступлива енергії пострілу з лука.
Якщо із рогатки випустити металеву кульку діаметром 1 см вона наробить кучу неприємностей для "приймаючої" сторони.
Для підвищення дальності стрільби, точності і різкого збільшення забійної сили стрілки часто використовують металеві снаряди: сталеві підшипникові кулі, кулі для кульових млинів, свинцеву картеч, круглі кулі, рубаний свинець, а також скло, яйця, лошат - рубаний на 6-9 міліметрові відрізки свинцевий або стальний прутик діаметром 5-7 мм, дужки - зігнуті шматочки товстого дроту, гайки. У більшості випадках стрілок віддає перевагу найбільш щільному матеріалу снаряда і формі, найбільш близькою до сферичної. (Але підійде будь-яка)
Світовий досвід свідчить, що свинцеві і сталеві кульки це то, що треба.
Щасливого полювання!
© Ukrop [23.01.2014] | Переглядів: 6331

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.9/32

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook