пароль
пам’ятати
[uk] ru

ЧОМУ САМЕ ЗАХІДНА УКРАЇНА?


  ЧОМУ САМЕ ЗАХІДНА УКРАЇНА?
Статистика  захворюваності грипом, і, на превеликий жаль, смертності, показує, що переважна більшість хворих зосереджена у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій області. Інтерпретації цього факту нашими політиками та громадянами вражають. Схиблені на політиці та релігії обивателі б’ють рекорди  дебілізму, шизофренічності та цинічних політичних спекуляцій на різноманітних інтернет-форумах та телешоу. А причина, між іншим, все ж існує. І  в неї немає ані політики, ані містики, ані детективного присмаку.
 

Вона дуже проста, тривіальна, майже нудна. Настільки, що свого часу цим ніхто не зацікавився. Справді, чому західна Україна?
Перед тим, як пояснити, що ж відбулося насправді, хочеться з насолодою потикати дурнів в їх інтелектуальний продукт.  О, скільки я прочитав на форумах східних областей, що це кара за прихильність до Бандери, скільки на тернопільських та франківських форумах послань та звинувачень в диверсіях «жидів і кацапів», це не підрахувати. Я думав, що стільки ідіотів немає у вітчизні. Є! Думав, вони удають із себе ідіотів. Ні!
Еліта виступила не краще. На кращих псарнях у Шустера та  Кисельова було так гамірно, як ніколи. Гончі відчули: мають бути жертви. Некрофіли зшаліли від такої поживи і  нервово завили у передчутті оргії. Усі без виключення партії довели, що мають доста безсоромних спекулянтів, моральних потвор, божевільних клікуш у своїх лавах.
Ще вища ланка також порадувала змістовністю. Віктор звинуватив Юлію, як завжди, Юлія — Віктора та світові тенденції, спікер чомусь не плакав( а треба було), чудний Арсеній, що має дві вищі освіти, шукав істину у стилі, ніби він не випускник університету, а однокашник Володимира Путіна по школі КДБ . Наведу цитатку для насолоди: «Обов’язково треба розібратися, звідки взагалі взявся на Західній Україні цей вірус. Чому не встановлений ще об’єкт і звідки він був завезений? Чому захворювання немає у сусідніх країнах? Чому мовчить Всесвітня організація охорони здоров’я?», – зазначив мій земляк та пильна надія нації. Іншими словами, яка свиня чхнула першою, зізнавайтеся, імперські «шпіони».
Захворювання, до відома Арсенія, є в усіх сусідніх країнах, зокрема, в Болгарії, Сербії, Хорватії, Румунії. Щоправда, там є і тести для його визначення. Але такого епідемічного шаленства, такої кількості жертв як в західній Україні немає зараз ніде. Отже, до причин.
Шкільні вчителі, багато батьків (на заході країни) знають, що епідемія почалася приблизно вже 15 жовтня. На понеділок 19 жовтня більшість шкільних класів недорахувалося  чи не половини учнів(кажу це з досвіду чернівецького, але гадаю так були всюди на заході). Тобто, епідемія майже співпала з початком опалювального сезону.
Єдина вагома відмінність західної України від решти країни в тому, що похолодання тут почалося до 15 жовтня, до початку опалювального сезону. Потім температура по всій країні стала приблизно однаковою.  Ось метеозведення 13 жовтня.  
«На заході України хмарно, уночі дощі, зранку і вдень дуже сильний дощ, вітер південний, 7-12 м/сек, місцями пориви 15-20 м/сек. Температура вночі й удень +5…+11 градусів.
У Карпатах уночі дощ із мокрим снігом, зранку і вдень дуже сильні опади, температура вночі й удень +2…-3 градуси.У Моршині вночі дощі, зранку і вдень дуже сильний дощ, температура вночі й удень +5…+8 градусів. У Трускавці вночі дощі, зранку і вдень дуже сильний дощ, температура вночі й удень +5…+8 градусів.

На півночі України хмарно із проясненнями. Температура удень +17…+22 градуси.У центрі України хмарно із проясненнями, температура  удень +18…+24 градуси, у Вінницькій області +12…+17 градусів. На сході України мінлива хмарність, без опадів,  удень +21…+26 градусів. На півдні України: мінлива хмарність, без опадів удень +21…+27 градусів».
14 жовтня на заході ще більше похолодало (зведення нижче), а батареї, як ви починаєте здогадуватися, були незаймано холодні. Оскільки сезон не почався. А розклад — це наше все. Жодної калорії на вітер.
На іншій території країни було тепло. Усі ці дні, не виключаючи, до речі, і 15 жовтня, а то й 16 жовтня, малі діти, учні, студенти лише на заході країни сиділи нерухомо у великих кількостях у холодних класах, які, звісно, ж ніхто не провітрював, студенти приходили у холодні гуртожитки, де так само сиділи не в окремих кімнатах, їздили в автобусах та тролейбусах.
Вірус, як відомо, не існує поза людиною. Він живе і розмножується тільки в людині. Шалена кількість переохолоджених організмів у скупченнях дала величезне поле для його існування. Так запустили тхора в курятник. Ніякі природні механізми самозахисту не передбачають такого ідіотизму, що діти та юнь мають годинами сидіти нерухомо у холодних класах, та й ще кілька днів поспіль. Звісно такий переохолоджений організм – пасовище для вірусу. Далі все пішло за математичними прогресіями — чим більше носіїв вірусу, тим більше контактів, ефект снігового кому тощо. Так, панове, з-за вітчизняних комунальних стандартів і почався мор. Якби вірус був не такий небезпечний, ми б знову не помітили цієї безглуздості. Прочхалися та пішли по життю далі.
Який баран визначив, що холод починається 15жовтня?! Де він, цей вітчизняний недоумок  у краватці, з серйозним виразом обличчя, нудному костюмі, із стосом звітів та заспокійливих реляцій. Чому жоден директор школи, ректор ВНЗ,  коли зрозумів, що температурний режим у класах не відповідає гігієнічним нормам, не розпустив учнів?  Чому жоден з місцевих журналістів, які так славословлять наших політичних «мавроді», не написали про таку дрібницю, що мерзнуть діти? (Хоча це вже самобичування і це б не допомогло).
Чому усі говорять про що завгодно, але тільки не про це? Надто просто? Надто неприємно? Чому диверсії, божі кари, розпилювання з літаків  розглядаються всерйоз, але тільки не ця тривіальна причина, яка знаходиться на поверхні? Причина, яка кричить про себе?
Для мене це було концептуально важливо, зрозуміти чому хворіють і вмирають. Бог такий злий? Виявляється, просто байдужі і дурні вбивають невинних своєю байдужістю і глупотою. Не пістолетом. Простою тупістю. Як завжди це траплялося.
Неймовірно хочеться, щоб ця стаття потрапила на очі міського та обласного керівництва. Щоб хоч щось зрушило з місця. Щоб пічки та батареї нарешті включали, коли стає холодно! Це ж просто, панове? Ну зробіть такий наказ… Які літаки, які диверсії?! Опалювання треба вмикати коли холодно!!!  
Щодо політиків, то ця стаття, гадаю, не варта їхньої уваги. Українські політики схожі на великий травний шлях: який би корисний продукт не закинули на початку, на кінці все одне виходить лайно.
Сергій ВОРОНЦОВ «СС»(Свобода слова)
МЕТЕОРОЛОГІЧНІ ЗВЕДЕННЯ
ЯК ЦЕ БУЛО
Прогноз погоди на середу, 14 жовтня
У середу, 14 жовтня, у Києві хмарно із проясненнями,  температура повітря вночі й удень близько +10 градусів.
На заході України хмарно із проясненнями, уночі дуже сильний дощ із мокрим снігом, удень помірні опади, на дорогах подекуди ожеледиця, вітер південно-західний, 7-12 м/сек., місцями пориви 15-20 м/сек. Температура вночі -2…+3 градуси, удень +2…+7 градусів.У Карпатах мокрий сніг і сніг, уночі дуже сильний, температура вночі та вдень 0…-5 градусів. У Моршині вночі дуже сильний дощ із мокрим снігом, удень помірні опади, температура вночі 0…+2 градуси, удень +2…+4 градуси. У Трускавці вночі дуже сильний дощ із мокрим снігом, удень помірні опади, температура вночі -1…+1 градус, удень +2…+4 градуси. На півночі України хмарно із проясненнями,   температура до + 12 градусів, у Сумській області вдень до +15 градусів. У центрі України хмарно із проясненнями,  температура вночі й удень +7…+13 градусів, у Вінницькій області +5…+10 градусів, у Дніпропетровській і Полтавській областях удень +11…+17 градусів. На сході України, температура удень +15…+21 градус. На півдні України,  удень +11…+16 градусів, у Приазов’ї до +19 градусів. У Криму хмарно із проясненнями,  удень +15…+20 градусів.
Прогноз погоди на четвер, 15 жовтня
На заході України хмарно із проясненнями, температура вночі +1…-4 градуси, удень +2…+7 градусів. У Карпатах опади, місцями сильні, температура вночі й удень -2…-7 градусів.У Моршині опади, місцями сильні, температура вночі 0…-2 градуси, удень +3…+5 градусів. У Трускавці опади, місцями сильні, температура вночі -2…-4 градуси, удень +1…+3 градуси.
У центрі України хмарно із проясненнями, удень +7…+12 градусів.
На сході України хмарно із проясненнями, дощ,   подекуди грози,   удень +13…+18 градусів. На півдні України температура вночі +5…+10 градусів, на узбережжя морів до +12 градусів, удень +13…+18 градусів. У Криму хмарно із проясненнями,   удень +13…+18 градусів.
grafvoron1 [05.11.2009] | Переглядів: 1876

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.1/18

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook