для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЩО В ІМЕНІ ТВОЄМУ?


ЩО  В ІМЕНІ ТВОЄМУ?
   Тут дехто роздратовано реагує на прийняття риго-комунівською зграєю так званого бюджету та низки так званих законів, що посягають на права і свободи громадян ув інформаційній та дорожно-транспортній сфері. Тільки і вмієте, що паплюжити байстрюків від законотворчості! У бєссільнай злобє не бачите всієї картини покращання цілком. А перед нами ще небачені  за обріями обрії.
 
   А тепер, увага.
До Верховної Ради внесли пропозицію заборонити батькам називати своїх дітей надто "екзотичними" іменами.
Відповідний законопроект про внесення змін до статті 146 Сімейного кодексу (щодо визначення імені дитини) №3881 зареєстровано в парламенті 14 січня.
Ініціаторами цього виступили народні депутати від Партії регіонів Ельбрус Тедеєв і Володимир Мисик, а також ударівець Артур Палатний.
 
    Автори документу звернули увагу на те, що нині рішення про присвоєння імені дитини приймається виключно її батьками та ніяким чином не обмежується з боку держави.
 
   "Ім’я дитини повинно відповідати її статі. Дитині не може бути дано ім’я, що складається з назв неживих предметів, вигаданих персонажів, географічних назв, флори та фауни, титулів, хвороб, одночасним поєднанням букв, символів або (та) цифр, абревіатур", – йдеться в документі.
 
   Малоймовірно, що «дитя гір і вчорашній козо пас» здогадується про географічне походження власного імені та про те, що це «Висока гора», але його колега винен був знати, що «Володимир» то є двооснОвна абревіатура. Так само, як Богдан, Всеволод, Ярослав, Мирослав і навіть мій приятель Владислав. Маю на увазі, що він не абревіатура.
   Не треба скаржитися на батьків. Бо декому дісталися імена Мелор (Маркс-Енгельс-Ленін-Октябрьская-Рєволюція) або Даздрапєрма (Да-Здравствуєт-Первоє-Мая).
 
   Ще про ригів ніхто не чув, а існували такі імена, які походять від назв:
 
- географічних об’єктів або явищ: Васса (долина), Нил (ріка в Єгипті), Кирил (Сонце), Африкан, Аркадій, Лідія, Анатолій (схід), Римма, Роман;
 
- неживих предметів: Спиридон (грецькою – кошик), Єлена (факел), Стефан (вінець), Стахій (колос), Сарвил (шаровари), Артемон (вітрило), Іакінф (яхонт), Гліб, Лот (покривало), Мирон (миро), Савва (вино), Адам (земля), Петро (камінь);
 
- фауни: Фока (тюлень), Рахіль (вівця), Галина (курка), Лариса (чайка), Іона (голуб), Ієракс (сокіл),  Гурій (левеня), Лев, Леонід.
 
- флори: Анфуса (квітка), Лавр, Лаврентій, Сосанна (біла лілія), Лілія, Роза, Розалія, Ніна (квітучий сад), Фалалій (квітуча маслина), Наркіс (нарцис);
 
- посад/титулів: Синклітикія (сенаторка), Домна (пані), Христофор (хрестоносець), Прохор (начальник хору), Патрикій (патрицій), Василіск (царьок), Василій (цар);
 
або не відповідають статі: Мамант (мати, годувальниця) – чоловіче ім’я.
 
   Ісаак (сміх) та й годі. Готуйтеся пересічні, ригоанали вам не тільки ім’я, прізвище і по-батькові змінять… у напрямку покращання.
© barbudas [16.01.2014] | Переглядів: 3243

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.4/62

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook