пароль
пам’ятати
[uk] ru

Євромайдан: причинно-наслідковий зв’язок від ХІХ ст. до сьогодні


Євромайдан: причинно-наслідковий зв’язок від ХІХ ст. до сьогодні
Жив колись давно такий собі економіст Давид Рікардо, який ще на початку XIX ст. сформулював теорію порівняльних переваг. Суть - якщо країни об’єднуються і знімають свої торговельні бар’єри, це веде до збільшення благополуччя всіх учасників такого об’єднання.
 
В другій половині ХХ століття найпотужнішою економікою світу була економіка США, і всі інші країни в економічному плані сосали порівняно з ними. Сосали, як наслідок, і в політичному. Такий стан справ не подобався країнам Європи, і вони забабахали Євросоюз (благо, старець Рікардо всім пояснив що буде). Але вирішено було не просто зробити торговельне чи економічне об’єднання, а створити фактично багатопрофільну наддержавну систему, таку собі квазі-конфедерацію.
 
Результат: ЄС обігнав США і став найбільшою економікою світу (про Росію чи Китай я взагалі мовчу, вони і близько не стоять), став другою фінансовою системою світу, став однією з найпотужніших законодавчих систем світу.
 
Всі прекрасно розуміли - за ЄС майбутнє і почали тягнутися до нього. В результаті Євросоюз стабільно тільки зростав і жодна країна ніколи з нього не виходила. Але після прийому знедолених Румунії і Болгарії, ЄС сказав - досить, більше фінансувати бідних родичів ми не будемо. В цей же час Україна почала заїкатися про те, що і ми хочемо бути білими людьми в Євросоюзі, але там сказали - вибачте, свій шанс ви просрали, нічого було так довго думати.
 
Аж раптом Росія з перепугу почала робити свій союз. Страшно від нього нікому не буде, але ЄС подумав - а нафіга, і сказав Україні - ладно, так і бути. про вступ в союз мова не йде, але про зону вільної торгівлі можемо поговорити. І все дійшло до того, що в 2013 році Україна мала стати частиною найпотужнішої економіки світу. Які були б вигоди від цього - читаймо у Рікардо.
 
Але не тут то було, за два тижні від історичного моменту Донецька окупаційна адміністрація на чолі з Бандюковичем сказала окупованій ними Україні: х*й вам, а не найбільша економіка світу.
 
Як наслідок, багато людей почали замислюватися, з якого хрена терпіти в своїх Галичині, Волині, Закарпатті, Буковині, Поділлі, Поліссі, Наддніпрянщині, Сіверщині і інших історичних регіонах України організоване злочинне угрупування з Даунбасу? І ось - Євромайдан.
© Taras Shpek [14.01.2014] | Переглядів: 1628

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.3/25

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

забув пароль ::  реєстрація
пароль
пам’ятати