для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чим ще варто зайнятися Майдану


Чим ще варто зайнятися Майдану
Пікетування "хатинок" і створення загальноукраїнської організації - дуже добрі ходи. На мій погляд, для успіху Майдану (як тривалому зібранню великої кількості вільних та творчих людей) варто було б зайнятися рішенням ще і таких проблем.
 
1. Для внутрішньої і міжнародної легітимізації, для перетворення Майдану на постійний орган зворотного зв'язку "народ-влада" без відриву великої кількості людей від повсякденних справ, для запобігання  фальсифікаціям ( усіх! ) майбутніх виборів, для вироблення і затвердження проектів нових законів і Конституції у тому числі - абсолютно потрібна незалежна система підрахунку голосів мережевих (нон-стоп) голосувань, захищена від "накруток". На її софтвер можна оголосити міжнародний тендер (навіть "в кредит" - з оплатою після усунення банди від влади: -), можна попросити "позичити" у уряду Естонії, врешті-решт зібрати грошей і замовити. Наприклад, на форумі по Джумла я знайшов згодних за 10-15 тис. долл створити таку систему з ідентифікацією за індивідуальним податковим номером - це один з варіантів. Для цієї системи якраз потрібні активісти в усіх регіонах країни для реєстрації виборців шляхом перевірки документів при введенні в систему нового користувача. Цих активістів в майбутньому можна як-небудь заохотити для їх зацікавленості вже сьогодні зайнятися цією реєстрацією.
 
2. Широко обговорити і затвердити проекти першочергових законів (тут - або знайти чи створити більш зручне місце), план Переобліку (реприватизації зі встановленням відкритих реєстрів власності та зменшенням  майнового розшарування за допомогою прогресивної плати за внесення в ці реєстри). Оцінити розумні значення параметрів порогу нелінійної плати за включення в реєстр і "насичення" (тобто максимуму, до якого наближатимуться статки найбагатших після плати за входження в реєстр).
 
3. Надалі - за допомогою створеної системи голосування вибрати прийнятний для максимально широкого кола людей план реформ і кандидата(ів) в президенти ( ясна річ, з тих, що погодяться виконувати цей план, а не теревенітимуть про свої команди професіоналів;-), а з максимально ефективних активістів і авторів нових законів - Верховну Раду. Спершу - Київську Раду замість  тієї, що з'їхала з повноважень, але все ще чіпляється за них.
 
4. Почати перетягування на свою сторону силовиків, виробивши концепцію їх реформи і гарантуючи тим, що перейшли (нехай доки навіть неявно і не формально) максимальний залік їх заслуг перед Майданом при переформатуванні. Те ж і із спонсорами - наприклад, тим, що вклали кошти в створення системи голосування - зарахувати при Переобліку цю суму в десяти-, наприклад, кратному розмірі без оплати.
 
По-русски - ЗДЕСЬ
 
© LAzart [09.01.2014] | Переглядів: 1774

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.5/10

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook